Δεν θα περάσει χαλαρά και πια το ξέρει

Ο Δημήτρης Κριτής γράφει τις πρώτες εντυπώσεις του απ' την κλήρωση του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ του Europa League και προειδοποιεί πως η Μπρόντμπι είναι καλύτερη σε σχέση με πέρυσι.

Δεν θα περάσει χαλαρά και πια το ξέρει
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αν αφήσουμε κατά μέρος τα "περνάει", "Panathinaikos είσαι" και τα "γλυτώσαμε τη Γουεστ Χαμ και τη Φενερμπαχτσέ", αμφότεροι στο ζευγάρι Παναθηναϊκός-Μπρόντμπι ξέρουν πολύ καλά ότι δεν είχαν μια κλήρωση, την οποία θα παράγγελναν πριν πέσουν τα μπαλάκια στις γυάλες.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε ίσως τον ισχυρότερο (άντε τον δεύτερο ισχυρότερο) από τους πιθανούς αντιπάλους του, ο οποίος μάλιστα προέρχεται από εμφατική εντός έδρας νίκη-πρόκριση επί της Χέρτα Βερολίνου και η Μπρόντμπι δεν πέτυχε τη Μάριμπορ ή την Κράσνονταρ που πριν την κλήρωση τοποθετούσαν χαμηλότερα από την καλίμπρα με το "τριφύλλι" και την Άντερλεχτ.

Επιπλέον οι Δανοί μετρούν ήδη τρία παιχνίδια πρωταθλήματος, μετά τα οποία ισοβαθμούν με τη Μίντιλαντ στη δεύτερη θέση με 7 βαθμούς, δύο λιγότερους από την Κοπεγχάγη που έχει το απόλυτο 3/3 και θα δώσουν άλλα δύο μέχρι το πρώτο παιχνίδι με τους "πράσινους" και ένα τρίτο πριν τον επαναληπτικό.

Το καλό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι θα δει την προσεχή του αντίπαλο σε δύο δυνατά παιχνίδια, πολύ κοντά σε αυτό που θα αποκαλούσαμε προσομοίωση της μεταξύ τους αναμέτρησης, αρχής γενομένης από το αυριανό, εκτός έδρας ντέρμπι με τη Μίντιλαντ.

Ακολουθεί (14/08) το εντός έδρας παιχνίδι με την έτερη εκπρόσωπο της χώρας στο Europa League, Σοντερίσκε, ενώ εκείνο που βρίσκεται ενδιάμεσα των ευρωπαϊκών αγωνιστικών υποχρεώσεων, είναι ένα ακόμη εκτός έδρας, με την Άαρχους (21/08).

Και σ' αυτή τη διασταύρωση πάντως, οι "πράσινοι" θα έχουν το πλεονέκτημα της παρουσίας ενός πολύ καλού γνώστη του πρωταθλήματος, αλλά και του προσεχούς αντιπάλου τους, τον πολυαγαπημένο Ρενέ Χένρικσεν που έπιασε ήδη δουλειά και μαζί με τον Μίκαελ Νίλσον θα προετοιμάσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το προπονητικό επιτελείο και το ποδοσφαιρικό τμήμα γι αυτό το αντάμωμα.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ

Η Μπρόντμπι παρουσιάζεται ενισχυμένη σε σχέση με την αγωνιστική περίοδο που προηγήθηκε. Με Γερμανό προπονητή, τον Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, που πέρσι ξεκίνησε στην Στουτγκάρδη, δύο συμπατριώτες του στο ρόστερ, τον Ρέκερ στυλοβάτη της άμυνας και τον νεαρό Μουκτάρ στη μεσαία γραμμή, έχει ως αστέρι στο δυναμικό της τον Φινλανδό φορ Τίμου Πούκι, σκόρερ 6 τερμάτων στα έως τώρα προκριματικά και χατ τρικ σε βάρος της Χέρτα, αλλά και τον all time classic (33άρη πια) Τόμας Κάλενμπεργκ, με γεμάτες χρονιές μετά την επιστροφή του από τη Βόλφσμπουργκ, αλλά χωρίς συμμετοχή στην δεκαοκτάδα φέτος.

Δεν είναι αμελητέα ποσότητα και ποιότητα ο 28χρονος Πολωνός Βίλτσεκ, αριστεροπόδαρος επιθετικός και ζευγάρι του Πούκι στη γραμμή πυρός και σίγουρα θα χρειαστούν ιδιαίτερη επιμέλεια από πλευράς Παναθηναϊκού, που κατά τα φαινόμενα δεν θα εγκαταλείψει ούτε σε αυτές τις αναμετρήσεις τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς.

Η ΤΟΥΜΠΑ ΣΤΙΣ ΕΔΡΕΣ

Δηλώνω λάτρης και εν μέρει θιασώτης των τίτλων "δεν γλυτώνουν στην Αθήνα", "θα τους κάψει το καμίνι της Λεωφόρου (ΟΑΚΑ)" σε ευρωπαϊκές κόντρες που ο Παναθηναϊκός είχε τον επαναληπτικό στην έδρα του. Όπως και να το κάνεις μεγαλώσαμε με το δόγμα ότι "ο επαναληπτικός στην έδρα, δίνει πόντους πρόκρισης".

Η κλήρωση έδωσε αυτό το πλεονέκτημα του επαναληπτικού στην Αθήνα, αλλά εκ των υστέρων οι έδρες άλλαξαν και πλέον το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στη Λεωφόρο (18/08) και η ρεβάνς στη Δανία (25/08).

Ας είναι. Και με την ΑΙΚ είχαμε την ίδια σειρά αγώνων και με την επαγγελματική δουλειά (1-0) στο πρώτο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός έβαλε θεμέλια πρόκρισης.

Άλλωστε όπως μου εξηγούσε χθες ο Θέμης Καίσαρης, αμφισβητείται πλέον ευθέως το "πλεονέκτημα" και για του λόγου το αληθές μου παρουσίασε τη σειρά των ημιτελικών αγώνων του Champions League την τελευταία οκταετία, όπου με την μικρότερη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των αντιπάλων (όταν μιλάμε για τέτοιο επίπεδο), είναι συντριπτικό το ποσοστό των φιλοξενουμένων στις ρεβάνς που πήραν το εισιτήριο για τον τελικό.

Συγκεκριμένα: 2009 (2), 2010 (2), 2011 (0), 2012 (2), 2013 (2), 2014 (2), 2015 (2), 2016 (1). Οι αριθμοί στις παρενθέσεις είναι οι ομάδες που πέρασαν με τις ρεβάνς εκτός έδρας, δηλαδή 13/16 προκρίσεις! Αναμφίβολα πολύ μεγάλο ποσοστό και ενδιαφέρουσα καταγραφή.

Επιγραμματικά, είναι ένα ζευγάρι κοντά στο 50-50 κι ας προσφέρουν οι Δανοί απλόχερα από χθες τον τίτλο του φαβορί στον Παναθηναϊκό. Ασφαλώς και οι "πράσινοι" μπορούν την πρόκριση και θα την πάρουν αν παρουσιαστούν ως Panathinaikos.

Μ' ένα καλύτερο του ισχνού 1-0, σκορ στον πρώτο αγώνα, σίγουρα αυγατίζουν τις πιθανότητες, αλλά έτσι ή αλλιώς η ρεβάνς απαιτεί εγρήγορση, την οποία δεν έδειξε η Χέρτα, που υποτίμησε τους Δανούς και το πλήρωσε (3-1) με συνοπτικές διαδικασίες...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τα ζευγάρια των πλέι οφ του Europa League
Το προφίλ της Μπρόντμπι
Ανακοίνωσε Ρινάλντι ο Παναθηναϊκός

News 24/7

24MEDIA NETWORK