Πιο κοντά στην έξοδο ο Καρέλης

Ο Δημήτρης Κριτής εξηγεί γιατί ο Μπεργκ δεν θα φύγει από τον Παναθηναϊκό τον Ιανουάριο, εξηγεί τα δεδομένα για Καρέλη και αποκαλύπτει το νέο ενδιαφέρον για τον Έλληνα φορ.

Πιο κοντά στην έξοδο ο Καρέλης
Καρέλης-Παναθηναϊκός INTIME SPORTS

Η υπόθεση του Μάρκους Μπεργκ σαφώς και εξαρτάται από τα "θέλω" του Σουηδού επιθετικού. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί, χωρίς τη δική του συναίνεση και δεν θέλει φυσικά να τον παραχωρήσει τη δεδομένη στιγμή, για λόγους που έχουν πολλάκις αναλυθεί.

Μία πρόταση που θα ικανοποιούσε τους "πράσινους" θα πρέπει να υπερβαίνει τα 8 εκατ. ευρώ και φυσικά να πληροί τις προϋποθέσεις που έχει θέσει για την επόμενη επαγγελματική ημέρα ο 29χρονος διεθνής φορ. Αυτή τη στιγμή, η τιμή του στο διεθνές ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, σύμφωνα με τις σχετικές σελίδες, κυμαίνεται περί τα 5-6 εκατομμύρια ευρώ και απέχει πολύ από το ιστορικό υψηλό που είχε σημειώσει προ πενταετίας ως παίκτης του Αμβούργου (11 εκατ. ευρώ).

Τη συγκεκριμένη τιμή είναι πολύ δύσκολο να επαναπροσεγγίσει, ιδιαίτερα αγωνιζόμενος σε αυτήν τη Super League και με τον Παναθηναϊκό εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Ωστόσο, οι εμπορικότερες βιτρίνες για έναν διεθνή ποδοσφαιριστή είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Και ο Μάρκους Μπεργκ που θα είναι παρών στα γήπεδα της Γαλλίας το προσεχές καλοκαίρι, δεν έχει απολύτως κανέναν λόγο να βιαστεί. Ούτε ο Παναθηναϊκός βεβαίως, βεβαίως.

Όσο, λοιπόν, ο ίδιος δεν δηλώνει πρόθυμος και πολύ περισσότερο αποφασισμένος να διεκδικήσει την αποχώρησή του για μία καλύτερη ευρωπαϊκή λίγκα, θα συνεχίσει να φοράει το τριφύλλι στο μέρος της καρδιάς, τουλάχιστον έως το καλοκαίρι. Το συμβόλαιό του λέει έως το 2018, αλλά είπαμε, μετά από το Euro της Γαλλίας, πολλά μπορεί να αλλάξουν.

Άλλο ο Καρέλης

Για τον Νίκο Καρέλη, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Σε αυτήν την περίπτωση, η πλευρά του ποδοσφαιριστή δεν είναι αρνητική στο ενδεχόμενο μιας μετακίνησης βορειότερα, όπως για παράδειγμα ήταν το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Στις προηγούμενες βελγικές (και όχι μόνο) προσεγγίσεις, ο Κρητικός επιθετικός δεν έδειξε στιγμή να "καίγεται" για μεταγραφή και αυτό επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να τηρήσει σκληρή στάση στα παζάρια, ιδιαίτερα, μάλιστα, από τη στιγμή που δεν είχε στα χέρια του πρόταση καλύτερη των 2.8 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων και μπόνους συλλογικών και ατομικών στόχων).

Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε σε ευρωπαϊκούς ομίλους και η Εθνική Ελλάδας αποχαιρέτησε πρόωρα κάθε ενδεχόμενο παρουσίας στο Euro 2016, οι "πράσινοι" δεν μπορούν να προσμένουν αύξηση της χρηματιστηριακής αξίας του 23χρονου διεθνή φορ και αυτός είναι ένας λόγος που τους κάνει περισσότερο διαλλακτικούς στο ενδεχόμενο παραχώρησής του.

Και πάλι, όμως, όχι για ποσό που θα υπολείπεται των 3 εκατ. ευρώ, αλλά κατά προτίμηση θα προσεγγίζει τα 4. Θα τα βρει; Αυτή τη φορά η Γκενκ φέρεται αποφασισμένη να δώσει τέλος στο σίριαλ του ενδιαφέροντός της και προσέρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων περισσότερο... υποψιασμένη και χωρίς το τουπέ αυτού που θα δώσει λύση στο οικονομικό αδιέξοδο του "τριφυλλιού", χωρίς να "ματώσει".

Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζουν τα δημοσιεύματα από το Βέλγιο, που μέσες άκρες κάνουν λόγο για μία πρόταση που θα έχει αφετηρία τα 3 και υπό προϋποθέσεις θα προσεγγίζει τα 3.5 εκατ. ευρώ. Άλλωστε, σε αυτά τα χρήματα αξιολογείται τη δεδομένη στιγμή, περίπου 3.75 εκατ. ευρώ.

Δεν "παίζει" μόνη της

Το θέμα είναι ότι δεν πρόκειται για κούρσα του ενός, έστω κι αν δεν υπάρχει επίσημη προσέγγιση, πολύ περισσότερο πρόταση, για τον Νίκο Καρέλη.

Υπάρχει τουλάχιστον ακόμη ένας ενδιαφερόμενος σύλλογος, που φέρεται, μάλιστα, διατεθειμένος να προσφέρει στον Παναθηναϊκό ένα μικρό ποσοστό μεταπώλησης, εκτός των άμεσων οικονομικών ανταλλαγμάτων. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για Γερμανία ή Ολλανδία και με το ενδεχόμενο ποσοστού μεταπώλησης στο τραπέζι, η ζυγαριά γέρνει μάλλον προς το μέρος της χώρας της τουλίπας.

Αυτό που δεν είναι γνωστό, είναι εάν το cash μέρος της "πρότασης" φτάνει και ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ. Και δεν θα το μάθουμε, εάν προηγουμένως δεν μετουσιωθεί σε ευθεία προσέγγιση και έγγραφη πρόταση.

Έτσι ή αλλιώς, η υπόθεση έχει... ψωμί και θα απασχολήσει ιδιαίτερα στην προσεχή μεταγραφική περίοδο. Ίσως μάλιστα υπάρξει και κατάληξη -θετική βέβαια- πριν από την είσοδο του νέου έτους.

Για το ενδεχόμενο παραχώρησης είναι φυσικά ενήμερος ο Αντρέα Στραματσόνι. Θα προτιμούσε να μην συμβεί κάτι τέτοιο πριν από το καλοκαίρι, αλλά έχει αντικαταστάτη και σίγουρα δεν τον αφήνει αδιάφορο η παράμετρος που θέλει μέρος των εσόδων από την πώληση Καρέλη να διατίθεται σε δύο συμπληρωματικές κινήσεις στη διάρκεια του Ιανουαρίου (αντικαταστάτη συμπεριλαμβανομένου).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το 2016 η επιστροφή του Τελάντερ

Αποκλειστικό Contra.gr: Χοντρός τζόγος με Μπεργκ και Καρέλη!

News 24/7

24MEDIA NETWORK