"Εδώ είμαστε", φώναξαν Πουλίδο και Ζντιέλαρ!

Ο Διονύσης Βερβελές γράφει για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ξάνθης, την εικόνα των Πειραιωτών, τις αλλαγές του Μάρκο Σίλβα και τις ευκαιρίες Πουλίδο και Ζντιέλαρ.

"Εδώ είμαστε", φώναξαν Πουλίδο και Ζντιέλαρ!

Την 18η νίκη του σε 19 ματς πέτυχε ο Ολυμπιακός, βγάζοντας μια αγχωτική εικόνα στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης. Δεν… μάγεψε, αλλά όταν χρειάστηκε στην επανάληψη έβγαλε ενέργεια και τις φάσεις για να φτάσει σε ένα ακόμη τρίποντο. Ο Πλατανιάς χάλασε το νικηφόρο σερί των "ερυθρολεύκων" στα Χανιά, αλλά πλέον υπάρχει το κίνητρο του αήττητου στο πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός θα το ψάξει.

Με πολλές αλλαγές o Σίλβα

Φαίνεται πως περίμενε να σπάσει το σερί των νικών ο Πορτογάλος τεχνικός για να κάνει αλλαγές στην 11άδα. Φυσικά και πλάκα κάνω. Εκτιμώ πως αν κάποιος καταλαβαίνει από την ενδεκάδα κόντρα στην Ξάνθη, βλέπει τη σημασία που δίνει ο Σίλβα στον αγώνα Κυπέλλου με τον Αστέρα που θα γίνει την Τετάρτη στο Καραϊσκάκη. Το έχει "καθαρίσει" το πρωτάθλημα, θεωρεί επικίνδυνη την ομάδα της Αρκαδίας και γι’ αυτό στον πάγκο έμεινε ο Σιόβας, ο Μαζουακού, ο Ιντέγε και ο Τσόρι. "Φρέσκαρε" ποδοσφαιριστές που έχουν πάρει μεγάλο χρόνο συμμετοχής, ειδικά φέτος…

Η επιβράβευση του Ζντιέλαρ

Η παρουσία του Σάσα Ζντιέλαρ στην αρχική ενδεκάδα, σίγουρα αποτελεί μια επιβράβευση για τον Σέρβο μέσο. Έπαιζε στο Κύπελλο, αλλά πήρε φανέλα βασικού και στο πρωτάθλημα από τον Σίλβα που δεν έχει κρύψει την προτίμησή του στον νεαρό μέσο. Άλλωστε δεν τέθηκε ποτέ θέμα δανεισμού του Ζντιέλαρ και ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων" έλεγε πως θα πάρει χρόνο συμμετοχής κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Αν κρίνουμε από αυτά που είδαμε κατά τη διάρκεια του ματς, ο Σέρβος πήγε μια χαρά. Κράτησε τη θέση του, έπαιζε με σίγουρη πάσα και έκανε ελάχιστα λάθη. Το γεγονός ότι τον κρατάει μέσα στο ματς ο Σίλβα και βγάζει τον Κασάμι, σίγουρα λέει πολλά. Αυτό το παιδί κερδίζει κόσμο καθημερινά. Κι αν στα ματς τον δεις και βγάζει εικόνα ο καθένας, στις προπονήσεις και στο Ρέντη όλοι μιλούν για ένα παιδί που κρατά χαμηλά τους τόνους και κοιτάζει να δουλεύει…

Η δικαίωση του Πουλίδο

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, έγραψα εδώ για το μεγάλο στοίχημα που λέγεται Άλαν Πουλίδο. Ο Μεξικανός δεν γίνεται να έχει ξεχάσει την μπάλα. Δεν μπορεί, δεν γίνεται… Αναφερόμαστε σε έναν ποδοσφαιριστή που έμεινε στην ομάδα από σπόντα ουσιαστικά. Είναι… θαύμα που δεν κατέληξε στους Κολοράντο Ράπιντς και από τη στιγμή που ο Φινμπόγκασον διεγράφη από τα μητρώα του Σίλβα, παίρνει τις ευκαιρίες του. Το κέρδος δεν είναι το γκολ. Είναι το γεγονός ότι ο Σίλβα τον κρατάει ως το τέλος στο ματς, δεν τον βγάζει όταν πέρασε τον Ιντέγε στην κορυφή της επίθεσης.

Ναι, τα γκολ δίνουν ψυχολογία, ειδικά σε ποδοσφαιριστές που καλούνται να κάνουν τη διαφορά και μέσα από αυτά. Αν δεν σκοράρει ο επιθετικός δεν φαίνεται. Ο Πουλίδο έκανε το γκολάκι του και ουσιαστικά θα γίνει θέμα στο Μεξικό, ενώ το σημαντικότερο είναι πως κέρδισε κόσμο. Βλέπουν πλέον πολλοί πως δεν πρόκειται για φιάσκο. Ξέρει μπάλα, είναι γρήγορος, κινείται, μπορεί και σκοράρει. Σκεφτείτε να μπορέσει να βρει ρυθμό. Έχει όλα τα φόντα και θεωρώ πως είναι η ιδανική λύση, όσο ο Σίλβα εμπιστεύεται τον Ιντέγε και θέλει έναν δεύτερο να τον συμπληρώνει. Να μην παραβλέπουμε το γεγονός πως ο Πουλίδο θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο και τρίτο γκολ. Είχε τελικές στο δεύτερο ημίχρονο, προσπάθησε, δικαιώθηκε σε έναν πρώτο βαθμό, χάρισε το τρίποντο με δικό του τέρμα.

Τι θα κάνει πίσω;

Συνεργασία Ντα Κόστα με Μποτία δεν υπάρχει. Τα πράγματα είναι απλά. Ο Ολυμπιακός θα πορευθεί με τον Σιόβα βασικό και πιθανότατα τον Μποτία στα ματς με την Άντερλεχτ. Ο Ντα Κόστα εισέπραξε γκρίνια από την εξέδρα για τις ενέργειές του. Τον βλέπουν με μεγαλύτερη… καχυποψία, σε σύγκριση με τον Μποτία. Ο Καπετάνος έβαλε δύσκολα στις μονομαχίες, η ουσία είναι τι θα κάνει ο Σίλβα στα δύσκολα. Δύσκολα θα είναι και με τον Αστέρα Τρίπολης, όποιος νομίζει ότι ο Ολυμπιακός θα περάσει εύκολα στο Κύπελλο, θα κάνει λάθος.

Το δύσκολο κεφάλαιο, όμως, είναι τα ματς του Europa League. Λιγότερο από μήνας απομένει πλέον. Κι εκείνα τα δύο βράδια, ο Ολυμπιακός καλείται να έχει και ρυθμό και μεγάλη συγκέντρωση. Μακάρι να μπορέσει να έχει την εικόνα που θέλει για να μην το πληρώσει. Να επισημάνουμε δε, πως υπάρχει γενικότερο θέμα στην αμυντική λειτουργεία. Να δούμε το δοκάρι του Σολτάνι; Τις κόντρες; Καταλαβαίνω ότι υπάρχει μια χαλάρωση λόγω της άνεσης, αλλά με την Άντερλεχτ δεν θα είναι τίποτα εύκολο και ένα λάθος μπορεί να σου κοστίσει πολύ.

Η μεγάλη κίνηση του Φορτούνη

Ένα ακόμη μεγάλο κέρδος από τη βραδιά αυτή για τον Ολυμπιακό, ήταν η κίνηση του Φορτούνη στο γκολ. Κάνει ο Ομάρ την εξαιρετική μπαλιά και ο διεθνής μέσος θα μπορούσε να το τελειώσει μόνος. Προτίμησε, όμως, να σιγουρέψει το γκολ και να τροφοδοτήσει τον Πουλίδο, γράφοντας την 7η ασίστ του στο πρωτάθλημα. Θα μπορούσε να ψάξει το γκολ. Ο… εγωιστής Φορτούνης, αυτός που κοιτάζει τον εαυτό του. Γι’ αυτό, θα σταθώ στο μεγάλο κέρδος με την ενέργειά του. Πάσαρε και "καθάρισε" το ματς. Αυτά θέλει να βλέπει ο Σίλβα, αυτά του αρέσουν, απλό και σίγουρο ποδόσφαιρο. Αρκεί να δεις κανείς τις αντιδράσεις του, στα εύκολα λάθη, τις μακρινές μπαλιές…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η γκάφα του Τσέναμο

Οι φωνές του Μαρινάκη

Ολυμπιακός-Skoda Ξάνθη 1-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK