Γι' αυτό o Ολυμπιακός παίρνει το πρωτάθλημα για πλάκα!

Ο Διονύσης Βερβελές γράφει για το διπλό του Ολυμπιακού στη Νέα Σμύρνη, την εμφάνιση του β' ημιχρόνου, αλλά και το αστείο γκολ που δέχθηκε η "ερυθρόλευκη" άμυνα.

Γι' αυτό o Ολυμπιακός παίρνει το πρωτάθλημα για πλάκα!

Καλή χρονιά σε όλους! Με υγεία… Να σας έχει καλά ο Θεός, να είστε δημιουργικοί και με λιγότερα προβλήματα. Πάμε τώρα στο πρώτο ματς του Ολυμπιακού για το 2016, κόντρα στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Δεν θα μπω στη διαδικασία ενός άρθρου με… φιλοσοφίες. Βλέπετε πρέπει να το παραδώσουμε και λίγη ώρα μετά τη λήξη του αγώνα, άρα στεκόμαστε περισσότερο στις στιγμές από τη Νέα Σμύρνη. Πιο αναλυτικά για τα άλλα θέματα, θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε και το πρωί της Δευτέρας στο live chat.

Για να είμαι ειλικρινής, ως γενική εικόνα από αυτό που είδα στη Νέα Σμύρνη, έμεινα ικανοποιημένος. Και θα εξηγήσω γιατί. Το ότι πέταξε ένα ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν είναι κάτι νέο. Το έχουμε ξαναδεί φέτος. Είδαμε, όμως, ένα "γεμάτο" δεύτερο ημίχρονο και ακόμη και τα λάθη που έγιναν, μπαίνουν στο αρχείο των συνεργατών του Σίλβα για ανάλυση για τη συνέχεια.

Νίκη για να μην έχουμε μουρμούρες

Οι "ερυθρόλευκοι" έχοντας τον πρώτο γύρο χωρίς την παραμικρή απώλεια, έπρεπε να δείξουν στη Νέα Σμύρνη μια καλή εικόνα και για να κυνηγήσουν τα νέα ρεκόρ, αλλά και για να μην αρχίσουν οι κουβέντες για την άδεια που χορήγησε ο Σίλβα στις γιορτές και το τι έκανε σε αυτές ο κάθε "ερυθρόλευκος". Το θετικό είναι ότι το γκολ που ανοίγει το σκορ, έρχεται από μία συνεργασία Φορτούνη-Τσόρι. Ένα στοίχημα που καλείται να βγάλει στη συνέχεια ο Σίλβα και δείχνει να πιστεύει σε αυτό το δίδυμο.

Το πιο θετικό για εμάς που έχουμε ξαναδεί αυτούς τους δύο να παίζουν, είναι ότι για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλο βαθμό, φάνηκε ο καθένας να παίρνει τα… μέτρα του μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ειδικά ο Φορτούνης έκανε… πάρτι στο δεύτερο ημίχρονο και από τα πόδια του ήρθαν ωραίες στιγμές. Γιατί και η ενέργειά του στο 0-1 παίζει ρόλο, όπως και το γεγονός ότι πάλι βρέθηκε κοντά στο γκολ, με το δοκάρι του στη φάση του 1-2.

Ο Σίλβα βλέπει ότι όλες οι ομάδες δίνουν πολύ χώρο στον Ολυμπιακό και έχει αρχίσει και εγκαταλείπει την αρχική του νοοτροπία. Αυτή των "καρφωμένων" μπακ στα αμυντικά τους καθήκοντα. Στη Νέα Σμύρνη είδαμε ψηλά και τον Μαζουακού, αλλά και τον Σαλίνο. Και ο Βραζιλιάνος μάλιστα, βοήθησε να βγει η ομάδα μπροστά και από τη δεξιά πλευρά, δείχνοντας πως μπορεί να δώσει πολύτιμες λύσεις αντί του Ομάρ που δεν κάνει και την καλύτερή του σεζόν. Θα θυμάστε ότι επί Μίτσελ ο Ολυμπιακός έπαιζε με τους μπακ του πιο ψηλά. Αυτό δίνει χώρους στον αντίπαλο, αλλά ο Πανιώνιος δεν έχει πλέον Μπουμάλ που θα μπορούσε να σου κάνει τη ζημιά. Υπήρχαν, όμως, στιγμές που φάνηκαν αυτοί οι χώροι. Η κόντρα με τον Βιγιάλμπα στο 19ο λεπτό για παράδειγμα. Όπως κι αυτή στο 1-3 που ο Ρομπέρτο βγαίνει και διώχνει με τα πόδια.

Να ποιος είναι ο Ντουρμάζ

Όταν, όμως, παίζεις με μια ομάδα που στην έδρα της ειδικά δέχεται δύσκολα γκολ και παίζει τόσο πίσω, οφείλεις να ανέβεις. Και αυτά τα πράγματα είναι που θα δει ο Μάρκο Σίλβα στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Αυτά περιμένει να δει και ο κόσμος για να γουστάρει. Όπως γουστάρει για παράδειγμα να βλέπει σε εξαιρετική κατάσταση τον Ντουρμάζ, που περιμένει και τυπικά να μπει στη λίστα για τους αγώνες στην Ευρώπη. Εκείνη η ντρίμπλα πάνω στον Κόρμπο, δείχνει ποιος είναι ο Ντουρμάζ που όλοι θέλουν να βλέπουν.

Αστείο γκολ!

Το γκολ με το οποίο ισοφαρίζεται ο Ολυμπιακός είναι αστείο. Για μια ομάδα του επιπέδου του Ολυμπιακού, για μια ομάδα που στις 18 και 25 Φλεβάρη θα κυνηγήσει κόντρα στην Άντερλεχτ την πρόκριση στους "16" του Europa League. Δεν μπορείς να δέχεσαι τέτοιο γκολ. Ο Κασάμι "παντρεύεται" στο οφσάιντ τους επιτιθέμενους του Πανιωνίου, ο Ρισβάνης αμαρκάριστος "εκτελεί" τον Ρομπέρτο! Ένα τέτοιο, έγραψε πέρσι με την Ντνίπρο. Αυτό που με ανησυχεί εμένα, είναι πως ο Ολυμπιακός σε αυτά βγάζει αδυναμίες. Και τέτοιες φάσεις, για να το… θυμίσουμε στους παλιούς του ποδοσφαίρου, κάποτε τις "καθάριζε" ο λίμπερο, τώρα ο… ψευτολίμπερο. Δεν θα γκρινιάξω για Σιόβα, Ντα Κόστα και… Μποτία, αλλά με κάτι τέτοιες κεφαλιές, παίκτες όπως οι Αβραάμ, Μανωλάς, Μέλμπεργκ έμειναν ψηλά στην εκτίμηση του κόσμου του Ολυμπιακού και των προπονητών του.

Θετική για εμένα, η αντίδραση του Ολυμπιακού μετά το 1-1. Εκεί σκέφτεσαι και λες "ήρθε η ώρα για την πρώτη απώλεια". Όταν, όμως, καταφέρνεις να πάρεις εξτρά παίκτη (και με την είσοδο του Πάρντο και την αντικατάσταση του Κασάμι), τότε θα πιέσεις. Και αυτή τη φορά η πίεση ήρθε καλά, με σέντρες, έγινε και σουτ, ο Ολυμπιακός το έψαξε άμεσα το 1-2. Το πιο βασικό, πως δεν έδωσε δικαιώματα μετά. Βάζει και ο Ιντέγε το δύσκολο γκολ και παίρνει ένα ακόμη τρίποντο. Κάνει το "16 στα 16" και γράφει τη δική του ιστορία. Λογικά κάπου θα μπει το τέλος. Όσο αυτό, όμως, δεν έρχεται, καλό είναι να κυνηγάς και τα επόμενα ρεκόρ. Τις 17, τις 18, τις 19 νίκες, όπου και όσο πάει…

Αυτοί που χάνουν την ουσία

Ο Ολυμπιακός σε αυτό το ματς, έδειξε γιατί είναι καλύτερος και γιατί δίκαια παίρνει το πρωτάθλημα. Εκτιμώ δε, πως όσο κάποιοι θα ψάχνουν ένα… ανάποδο κόρνερ, θα χάνουν την ουσία και ο Ολυμπιακός θα προχωράει μια χαρά! Ούτε πέναλτι έδωσε ο Δημητρόπουλος, κανονικό ήταν το γκολ του Τσόρι, τουλάχιστον θα έχουμε καλή εβδομάδα, αυτή, την πρώτη του χρόνου! Να ηρεμήσουν και ορισμένοι και να θυμηθούν τι είναι πραγματικά το ποδόσφαιρο και με τι πρέπει να ασχολούμαστε.

Βλέπετε ο καθένας όπου θέλει το… πάει. Τι φάουλ να πάρει δηλαδή ο Πανιώνιος που δεν μπορούσε να αλλάξει τρίτη πάσα και με κατοχή 69-31 υπέρ των "ερυθρολεύκων". Κοιτάζεις τους αριθμούς, γράφει επεμβάσεις του Διούδη, "θεατή" (και στο γκολ) τον Ρομπέρτο, 1-3, δύο δοκάρια (το ένα στο 1-2 πάντως) για τον Ολυμπιακό. Ο Πανιώνιος θα έχει δύσκολο έργο στη συνέχεια. Είναι "δεμένη" ομάδα, αλλά εκτιμώ πως πρέπει να καλύψει με τον καλύτερο τρόπο το κενό του Μπουμάλ που πήγε στον Παναθηναϊκό. Δεν ξέρω αν θα πετύχει στους "πράσινους", αλλά για την ομάδα της Νέας Σμύρνης που κάνει μια μεγάλη προσπάθεια και διαβάζει πολύ καλά κάθε αντίπαλο, ήταν το… κάτι άλλο!

Υ.Γ.: Υγεία να έχουμε και προχωράμε… Και πάλι καλή χρονιά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πανιώνιος-Ολυμπιακός 1-3

Ισοφάρισε το ρεκόρ του Σόλιντ!

Σίλβα: "Αφιερωμένη στον Φουστέρ η νίκη"

Το οικογενειακό πρόβλημα του Φουστέρ

News 24/7

24MEDIA NETWORK