Πήρε και έστειλε... μήνυμα για τη Λεωφόρο

Ο Διονύσης Βερβελές γράφει για την... αγγαρεία του Ολυμπιακού με τον Ηρακλή, τον Μάρκο Σίλβα που δικαίως δεν πήρε ρίσκα και τους "ερυθρόλευκους" που θα πάνε αλλαγμένοι στη Λεωφόρο.

Πήρε και έστειλε... μήνυμα για τη Λεωφόρο
INTIME SPORTS

Η εβδομάδα ήταν δύσκολη. Υπήρξε μεγάλη πίεση. Εκτός της κούρασης που ήταν δεδομένη, υπήρχε και το ψυχολογικό κομμάτι. Είχε προηγηθεί η αναμέτρηση με την Βέροια, ακολούθησε αυτή με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ που έγινε το "έλα να δεις". Ανατροπή και μεγάλες στιγμές για τον Ολυμπιακό που "κλειδώνει" το ευρωπαϊκό του μέλλον.

Το ματς με τον Ηρακλή προσφερόταν για θέαμα. Με τον Ολυμπιακό να έρχεται από τεράστιας σημασίας νίκη, μεσημέρι Κυριακής, καλός καιρός, όλα καλά. Μόνο που το 2-0 αφήνει τους τρεις βαθμούς, το… καλό ταμείο με το "10 στα 10" και τη γενικότερη καλή παρουσία στη φετινή σεζόν.

Αγγαρεία χωρίς ρίσκα

Ο Σίλβα δεν πήρε ρίσκα. Γιατί να έπαιρνε; Με τον Πλατανιά στο Κύπελλο Ελλάδας άλλαξε όλη την ομάδα και ο Ολυμπιακός έσωσε την παρτίδα με γκολ του Ερνάνι στο 90’. Αφήστε που και οι συνεργάτες του για τον Ηρακλή είχαν καλή άποψη, πως πρόκειται για ομάδα που προσεγγίζει καλά τακτικά τα ματς. Δεν ρίσκαρε έτσι με την εντεκάδα. Μία αλλαγή ο Σαλίνο αντί του Ομάρ, ο Ντα Κόστα αντί του Μποτία, ο Ντουρμάζ αντί του Σεμπά και ο Πάρντο αντί του Ερνάνι. Επί της ουσίας, μία, ο Σαλίνο αντί του Ομάρ, γιατί οι άλλοι πάνε κι… έρχονται στο μυαλό του.

Το αποτέλεσμα ως προς την εικόνα δεν ήταν και το ιδανικότερο. Περισσότερο με αγγαρεία έμοιαζε στα μάτια των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού. Για να είμαι και δίκαιος, όμως, υπήρχε και η κούραση. Φάνηκε σε αρκετά σημεία του αγώνα. Στον τρόπο που πήγαιναν στην μπάλα ορισμένοι, στα σπριντ των δέκα μέτρων. Αναλύσεις θα μου πείτε τώρα θα κάνουμε; Θα κάνουμε και τέτοιες, γιατί μας έχει… κακομάθει αυτός ο Ολυμπιακός. Δεν υπάρχει ομάδα για να τον σταματήσει και σε αυτή τη λογική, πάντα θα αναλύεις το κάτι παραπάνω… Γιατί ο ίδιος ο Σίλβα φωνάζει ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι καλύτερος.

Τι κατάφερε να κάνει ο Ολυμπιακός; Να προηγηθεί με ένα γκολ του Μιλιβόγεβιτς που εκμεταλλεύτηκε τη δύναμή του στις στημένες φάσεις. Και το 2-0, έρχεται από τον πιο κουρασμένο (που έχουμε δει φέτος) Ιντέγε, σε μια στιγμή που ο Ηρακλής είχε βγει μπροστά και περνούσε μήνυμα ότι μπορεί να απειλήσει με την ισοφάριση. Αυτό είναι, όμως, ο Ολυμπιακός, η ξεχωριστή του ποιότητα. Σε… σκοτώνει εκεί που πιστεύεις ότι μπορείς. Κι αυτό το επισημαίνουμε γιατί κάνει τη διαφορά και στο ελληνικό πρωτάθλημα με τέτοιες ενέργειες, αλλά και στο Champions League. Φάνηκε αυτό ήδη…

Αλλιώς στη Λεωφόρο

Το ματς με τον Ηρακλή έστειλε ένα μήνυμα. Πως ο Ολυμπιακός θα είναι… αλλιώς στη Λεωφόρο. Και θα είναι γιατί ως τώρα στα δύσκολα ξέρει να ανταποκρίνεται. Η κούραση εμφανίστηκε, δεν είναι δικαιολογία. Η γνώμη μου είναι πως καλά έπραξε ο Σίλβα και έπαιξε με τους βασικούς. Ένα ματς ήταν και τώρα κάποιοι θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν, ενώ άλλοι θα φύγουν για τις Εθνικές ομάδες.

Ο Ολυμπιακός στη Λεωφόρο πρέπει να πάει για να δείξει πράγματα. Ναι, είναι πολύ νωρίς και θα έχουμε ευκαιρία να το δούμε και στη συνέχεια αυτό το ξεχωριστό για το ελληνικό πρωτάθλημα ματς. Έχει το "10 στα 10". Με "διπλό" επί του Παναθηναϊκού, κάνει το "11 στα 11" και ισοφαρίζει το ρεκόρ της ομάδας του Μπούκοβι. Μαζί, αν το καταφέρει, πάει και τη διαφορά από τον αιώνιο αντίπαλο στους 11 βαθμούς. Δεν είναι κίνητρα αρκετά όλα αυτά για τον… τελικό της 11ης αγωνιστικής; Σημείωση για κάποιους, στις 24 Νοέμβρη θα υπάρχει το Μπάγερν-Ολυμπιακός. Να είστε σίγουροι, όμως, πως ο Σίλβα νορμάλ θα πάει, δεν έχει την ίδια άποψη με εμάς. Πως "άλλοι στη Λεωφόρο, άλλοι στο Μόναχο". Μία-δύο αλλαγές μάξιμουμ και αυτό είναι όλο.

Κουράστηκε ο Φορτούνης

Κλείνω με τον Φορτούνη. Εδώ θα κάνω την ειδική αναφορά. Ίσως ήταν το πρώτο ματς που έδειξε πιο… πίσω. Δεν βγήκε η ξεχωριστή ενέργεια, εκτιμώ πως κόντρα σε ό,τι είχαμε δει μέχρι και την Ντιναμό, εμφάνισε και κούραση. Είχε έλλειψη ενέργειας, αλλά αυτό που δεν μου άρεσε, ήταν στο τέλος του ματς που πάει να πάρει πάνω του την ενέργεια αντί για να πασάρει. Απλά το αναφέρουμε, για την… ιστορία.

Υ.Γ.: Ώρα για ξεκούραση τώρα για τους "ερυθρόλευκους". Μεγάλη υπόθεση, ειδικά στην παρούσα φάση.

Υ.Γ.2: Ο Ντα Κόστα θα ανέβει και θα βρει και το ρυθμό του. Και για ορισμένους η δύναμή του θα χρειαστεί περισσότερο από… αυτή του Μποτία στη δύσκολη συνέχεια.

Υ.Γ.3: Υγεία να έχουμε και προχωράμε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

VIDEO: Το "Καραϊσκάκης" αποθέωσε τον Σίλβα: "Μάρκο Σίλβα οέ, οέ, οέ"

Ολυμπιακός-Ηρακλής 2-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK