"Σβηστός", άνετος και... μίνι-φιέστα την Τετάρτη

Ο Διονύσης Βερβελές σχολιάζει το διπλό του Ολυμπιακού στη Βέροια, την άνεση που του δίνει η βαθμολογική διαφορά και τον επικείμενο "τελικό" με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

"Σβηστός", άνετος και... μίνι-φιέστα την Τετάρτη

Με "9 στα 9", 27 οι βαθμοί και άνετος και ωραίος ο Ολυμπιακός, περιμένοντας το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ. Έτσι είναι. Ο Ολυμπιακός έχει μπει στο φετινό πρωτάθλημα αποφασισμένος να το… τελειώσει από το ένα τρίτο του! Επιπρόσθετο μεγάλο κέρδος; Ότι αυτή η άνεση, του δίνει όλη την ψυχολογία για να προετοιμαστεί κατάλληλα για τον τελικό της Τετάρτης με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, στην 4η αγωνιστική του Champions League.

Ο Ολυμπιακός στη Βέροια παρατάχθηκε με μια λογική ενδεκάδα. Ο Σίλβα αντιμετώπισε το ματς με απόλυτο σεβασμό, ήθελε και αυτός πολύ το απόλυτο. Πανέξυπνος είναι. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν… μπήκαν και πέταξαν ένα ημίχρονο. Κι επειδή οι μεγάλες ομάδες έχουν μεγάλο τερματοφύλακα, ο Ρομπέρτο όταν χρειάστηκε ήταν εκεί. Στο 5ο λεπτό βγάζει αυτό που δεν… βγαίνει (του Καϊκούτ) και με το "καλημέρα" περνάει το δικό του μήνυμα. Πόσο μάλιστα, όταν το κέντρο άμυνας του Ολυμπιακού αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. Αυτή είναι η πραγματικότητα, φάνηκε και σε άλλες φάσεις… Έμεινε και με το παράπονό του στο τέλος ο Γ.Χ.

Copy-paste με Περιστέρι

Το ματς στη Βέροια, σε μεγάλο βαθμό ήταν copy-paste αυτού με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Ο Ολυμπιακός δεν έκανε τίποτα στο πρώτο μέρος, η πρώτη του τελική μέσα από την περιοχή ήταν στο 41ο λεπτό και το πλάνο του συνδρομητικού καναλιού στον Σίλβα "όλα τα λεφτά". Σκεφτόταν ήδη την ομιλία στα αποδυτήρια. Πετυχημένη η συνταγή, την είδαμε και στο Περιστέρι, την είδαμε και στη Βέροια. Οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο αποφασιστικά, πέτυχαν ένα γρήγορο γκολ με τη βοήθεια της τύχης βέβαια και "καθάρισαν". Την τύχη σου άλλωστε στο ποδόσφαιρο και την κυνηγάς, έτσι; Μην το ξεχνάμε αυτό.

Φουλ ενέργεια ο Ερνάνι

Η είσοδος του Ερνάνι βοήθησε τον Ολυμπιακό. Ο παίκτης της Πόρτο που έχει έρθει δανεικός (με οψιόν αγοράς) στον Πειραιά, έβγαλε ενέργεια. Έκανε δουλειά και αριστερά, αλλά και δεξιά και με την εικόνα του… έσβησε αυτή του Πάρντο στο πρώτο μέρος. Αυτό χρειαζόταν ο Ολυμπιακός εκείνη τη στιγμή. Έναν παίκτη που θα κάνει το κάτι παραπάνω, που θα δείξει.

Βέβαια, για να είμαστε σωστοί, ο Ολυμπιακός στο πρώτο μισάωρο του δευτέρου ημιχρόνου κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα. Οι στόπερ με εξαίρεση τη φάση του 66’ σοβαρεύτηκαν, ο Μιλιβόγεβιτς ήταν ώριμος και κράτησε θέση, ο Κασάμι έπαιζε στα σίγουρα, ο Φορτούνης πήρε μπάλα και την πήγαινε μπροστά. Τα βασικά πράγματα δηλαδή για τον φετινό Ολυμπιακό, που όταν τα καταφέρνει, ανοίγει τις αντίπαλες άμυνες και μαζί το δρόμο για τις πολύτιμες νίκες.

Η... πινελιά του Τζίμι

Από το Περιστέρι είχε λείψει αυτός που έβαλε την… πινελιά στο "9 στα 9". Ο Τζίμι Ντουρμάζ. Είναι το μοναδικό ματς που έχασε φέτος στο πρωτάθλημα άλλωστε. Ο Σουηδός ξεπέρασε τον τραυματισμό του και πέτυχε ένα γκολ που χαίρεσαι να το βλέπεις και να το ξαναβλέπεις. Μάλλον για να ακριβολογώ, να ακούς την μπάλα να βρίσκει δοκάρι και μετά δίχτυα. Στις… νυχτερίδες της εστίας έστειλε την μπάλα με το αριστερό του πόδι ο Ντουρμάζ που φέτος κάνει πράγματα και θαύματα και πέρσι δεν μπορούσε να δώσει πάσα στα πέντε μέτρα. Ο κόσμος (και όχι μόνο), αναγνωρίζει αυτή του τη μεταμόρφωση και γι’ αυτό το λόγο τον αποθεώνει. Έτσι είναι, γιατί πέρσι άκουσε πολλά, πάρα πολλά.

Μάγκας ο Σίλβα

Στους κερδισμένους της ημέρας ο Σίλβα. Ο Πορτογάλος λειτουργεί πιστά με το πλάνο του. Πριν αρχίσει το ματς, αν ήθελε να ξεκουράσει τρεις ποδοσφαιριστές του, τότε αυτοί θα ήταν οι Πάρντο, Σεμπά και Φορτούνης. Κατάφερε να πάρει το τρίποντο και επί της ουσίας να ξεκουράσει αυτούς τους τρεις. Έστω και για ένα δεκάλεπτο τον Φορτούνη που θα χρειαστεί πολύ περισσότερο το βράδυ της Τετάρτης.

Πως να μην είναι ευτυχισμένος ο Σίλβα; Γνωρίζει πως αν πάρει το ματς με την Ντιναμό που έμαθε να χάνει για τα καλά πλέον, θα έχει βγάλει τη μισή χρονιά. Αυτή είναι η αλήθεια. Έχει τον αέρα του στο πρωτάθλημα, "κλειδώνει" τουλάχιστον το Europa League, το… παράπονο θα είναι η "γκέλα" με τον Πλατανιά στο Κύπελλο. Για να… το διασκεδάσουμε και κάπως. Ο Σίλβα απελευθερώνεται ημέρα με την ημέρα. Έχω ξαναγράψει πως δεν είναι προπονητής της λεζάντας. Είναι έξυπνος, αλλά το… πιάνει το νόημα. Μπαίνει, συγχαίρει όλους τους ποδοσφαιριστές του, χαιρετάει και τον κόσμο που βρέθηκε στην Βέροια και συνεχίζει… Όπως κάνει ο σωστός επαγγελματίας.

Μίνι-φιέστα με νίκη επί της Ντιναμό

Συμπερασματικά; Ο Ολυμπιακός κάνει και τη δική του διαχείριση. Είναι πολύ καλύτερος από πέρσι και έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Αυτή η προοπτική του "ακόμη καλύτερα" θα γεμίζει με προσμονή και ικανοποίηση και τους οπαδούς του που μόνο τυχαίο δεν είναι πως φέτος πάνε με άλλη όρεξη στο Καραϊσκάκη! Για όσους ενδιαφέρονται ακόμη, εισιτήρια για την Ντιναμό υπάρχουν. Στο επίσημο σάιτ του Ολυμπιακού και τη Δευτέρα στις 10 το πρωί στα εκδοτήρια… Το χάνεις αυτό το ματς τώρα; Με νίκη επί της Ντιναμό κάνεις μίνι-φιέστα Νοέμβρη μήνα!

Υ.Γ.: Θεωρώ πως οι γυναίκες δεν έχουν… ιδιαίτερη θέση στο ποδόσφαιρο. Αυτή η Κουρομπίλια, όμως, δεύτερη βοηθός διαιτητή στην Βέροια, είναι σταθερή. Λίγα λάθη στην καριέρα της, μπράβο. Μην τη ματιάσουμε!

Υ.Γ.2: Τις κλωτσιές της, τις έριξε πάντως η Βέροια, έτσι; Αναμενόμενο. Θα το πήγαινε και στη δύναμη...

Υ.Γ.3: Για να το γράψουμε απλά και λαϊκά, όταν ο Ολυμπιακός ανεβάζει ταχύτητα, θα παίρνει τα ματς. Αυτό έκανε στο δεύτερο ημίχρονο. Το θέμα είναι πόσες ομάδες στο πρωτάθλημα μπορούν να αλλάξουν έτσι την εικόνα τους, μέσα σε λίγα λεπτά;

Υ.Γ.4: Υγεία να έχουμε και προχωράμε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Βέροια-Ολυμπιακός 0-2

Η αψιμαχία Σιόβα-Νέτο

Η τρομερή επέμβαση του Ρομπέρτο

Σταύρος Γεωργακόπουλος: Ερνάνι και Ντουρμάζ για τις δύσκολες φάσεις

News 24/7

24MEDIA NETWORK