Είναι βαριά η φανέλα...

Είναι από τις περιπτώσεις που το σύμπαν δεν συνωμότησε για να συμβεί κάτι που οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήθελαν τόσο πολύ. Ή αν συνωμότησε, έγινε εις βάρος τους, με αποτέλεσμα το τελικό -10.

Είναι βαριά η φανέλα...
INTIME SPORTS

Ήταν αναπόφευκτο ότι σε κάποιο από τα τέσσερα ματς της σειράς θα τύχαινε η Μπαρτσελόνα να παίξει καλύτερα από τον Παναθηναϊκό. Συνέβη σε αυτό που οι "πράσινοι" είχαν ανάγκη τη νίκη περισσότερο από κάθε άλλο. Όχι γιατί ήταν αγώνας δίχως αύριο, δεδομένου ότι υπήρχε ούτως ή άλλως η προοπτική του πέμπτου ματς. Αλλά γιατί μπροστά σ’ ένα τόσο φανατισμένο –και αποφασισμένο- για πάρτι πρόκρισης κοινό ένιωθαν την υποχρέωση να πετύχουν.

Εγκλωβίστηκε ο Πεδουλάκης...

Μόνο που αποδείχθηκε ότι ακόμη ο ρόλος του φαβορί δεν ταιριάζει στο σύνολο που παιχνίδι με το παιχνίδι έπλασε ο Πεδουλάκης και όταν χρειάστηκε να τον διαχειριστεί, εγκλωβίστηκε. Σαν να κλείστηκε σε δωμάτιο πανικού. Δεν ήταν η ζώνη που έκανε τη ζημιά, ούτε τόσο τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ ή ο Χουέρτας που θύμισε... Κακά με τις ασίστ του στον Τόμιτς. Στους κυπελλούχους έφταιξε το κεφάλι το κακό τους, μια και στο 48ωρο που μεσολάβησε από το 2-1 δεν βρήκαν τον τρόπο να διαχειριστούν την υπέρβασή τους αυτή, να έχουν δηλαδή στριμωγμένη στα σχοινιά την Μπαρτσελόνα.

Δεν τον ισοπέδωσαν...

Αντί να πάρουν δύναμη και να ισοπεδώσουν έναν αποκαμωμένο αντίπαλο, έδειξαν οι ίδιοι κουρασμένοι πνευματικά και υπαναχώρησαν. Πέραν του Σχορτσανίτη όσο ήταν στο παρκέ, παρατηρήθηκε έλλειψη αποφασιστικότητας, ιδεών και πρωτοβουλιών στην επίθεση. Προσποίηση και ξανά προσποίηση. Αφήστε που σε κάθε σουτ από το τρίποντο η μπάλα ζύγιζε… οκάδες, καταλήγοντας στο σίδερο.

Ήταν βαριά τα 6 αστέρια...

Βάρυνε απότομα για τους "παίκτες" του "τριφυλλιού" η φανέλα - ουρανός με τα έξι αστέρια. Κόπηκαν τα γόνατα από το βάρος και μοιραία λύγισαν, έπεσαν. Ούτε αυτοί που ήταν παρόντες στο ράψιμο, άντεξαν. Όχι άδικα... Ίσως μάλιστα είναι καλύτερα έτσι. Γιατί πλέον έχουν ένα παραπάνω λόγο να πετύχουν ξανά στο άντρο των "μπλαουγκράνα". Εκεί που δεν θα είναι το φαβορί, εκεί που οι πιθανότητες δεν θα είναι υπέρ τους, εκεί που το κλίμα δεν θα είναι φιλόξενο, εκεί που θα είναι πιο απελευθερωμένοι.

Αν δε το παιχνίδι της ερχόμενης Πέμπτη φτάσει ξανά στο όριο, ένα παραπάνω σουτ θα μπει. Και θα είναι τρισδιάστατο.

Διαβάστε ακόμη

Ξανθόπουλος στη SUPER BASKETBALL: "Στη Βαρκελώνη για να παλέψουμε"

Λόρμπεκ στη SUPER BASKETBALL: "Η άμυνα ζώνης έπαιξε σημαντικό ρόλο"

Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 60-70

Έπεσε τηλεφώνημα στον Μπερτομέου

Πεδουλάκης: "Δεν είχαμε υπομονή"

Σχορτσανίτης: "Κάναμε πολλά λάθη"

Το αδιαχώρητο στο ΟΑΚΑ

Γιασικεβίτσιους: "Ο κόσμος στάθηκε εξαιρετικά"

News 24/7

24MEDIA NETWORK