Μας αρέσει η ίντριγκα

Γιατί να παίρνουμε στα σοβαρά μία γερμανική ιντριγκαδόρικη εφημερίδα που παραδίδει... μαθήματα κιτρινισμού, όταν τις αντίστοιχες δικές μας τις απαξιώνουμε; Γιατί μας αρέσει η ίντριγκα, προφανώς.

Μας αρέσει η ίντριγκα

Μία προβοκατόρικη, κουτσομπολίστικου περιεχομένου και χαμηλού επιπέδου εφημερίδα, τις τελευταίες μέρες είναι πρώτη σε κυκλοφορία... στην Ελλάδα. Από τότε που οριστικοποιήθηκε ως αντίπαλος της Εθνικής η Γερμανία.

Ο λόγος φυσικά για την περίφημη πλέον "Bild. Tην οποία μάθαμε όταν γιγαντώθηκε η περίοδος κρίσης (και τα δάνεια) και δημοσίευε κακόβουλα και άκρως συκοφαντικά για την Ελλάδα λιβελογραφήματα.

Θέλετε να απαριθμήσουμε τις αντίστοιχες ελληνικές εφημερίδες του ίδιου επιπέδου; Θα είναι αντιδεολογικό. Θέλετε να απαριθμήσουμε τις αντίστοιχες εκπομπές ή τα αντίστοιχα δελτία ειδήσεων που υπάρχουν στην ελληνική τηλεόραση; Είπαμε, θα είναι αντιδεολογικό.

Μέσα -που στην Ελλάδα έχουν απαξιωθεί και συνήθως ασχολούμαστε μαζί τους όταν θέλουμε να έχουμε για παρέα στην ξαπλώστρα μία life style εφημερίδα- είναι αυτά που ο αρθρογράφος τη μία μέρα γράφει για αδέσποτες γάτες και την άλλη διάκειται ευμενώς για τη χώρα μας και αναφέρεται σε ήρωες.

Αν, για παράδειγμα, ένα γνωστό μοντέλο-tv persona της ελληνικής show biz μιλήσει στους γνωστούς τηλέ-δημοσιογράφους της παραλίας και της Μυκόνου και ασκήσει κριτική (όπως μπορεί τέλος πάντων) στη Γερμανία, η Μέρκελ ή οι σοβαροί και μορφωμένοι Γερμανοί (ναι, υπάρχουν και αυτοί) πρέπει να βγουν στους δρόμους και να ξεσηκωθούν;

Μας αρέσει η ίντριγκα

Γιατί, δηλαδή, να παίρνουμε στα σοβαρά μία γερμανική ιντριγκαδόρικη εφημερίδα που παραδίδει... μαθήματα κιτρινισμού, όταν τις αντίστοιχες δικές μας τις απαξιώνουμε;

Φαίνεται πως στους Ελληνες αρέσει η ίντριγκα. Και δη στους δημοσιογράφους. Ευτυχώς, όμως, όχι στους ποδοσφαιριστές της Εθνικής που βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά από τους "θορύβους", τον οπαδισμό και τον πατριωτισμό και ετοιμάζονται για τον αγώνα με τους Γερμανούς.

Ενας αγώνας που αν αντιμετωπιστεί όπως πρέπει -δηλαδή μια μεγάλη αγωνιστική πρόκληση για την ελληνική ομάδα, όπως ήταν αυτός με τη Γαλλία το 2004- και όχι σαν απάντηση στα δεινά της Ελλάδας και τη "γερμανική κατοχή", τότε σε ένα ενδεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα θα ακουστεί χειροκρότημα, θα υπάρξει αναγνώριση, θα πει και κάποιος "ευχαριστώ" για τα όσα έχει καταφέρει τούτη η ομάδα. Σε αντίθετη περίπτωση, η πρόκριση στα προημιτελικά και ο αποκλεισμός από τη Γερμανία θα θεωρηθεί αποτυχία. Και μέσα σε αυτό τον ορυμαγδό, οι Ελληνες διεθνείς και ο Σάντος θα βρεθούν απέναντι στην γκρίνια ενός λαού που ψάχνει διέξοδο στο ποδόσφαιρο.

ΥΓ: Μια ερώτηση: αν το πέναλτι που ζήτησε ο Καραγκούνης με τη Ρωσία γινόταν στο ελληνικό πρωτάθλημα, πόσα ριπλέι, πόσοι καθηγητές διαιτησίας και πόσες... δικαστικές εκπομπές θα χρειάζονταν για να αποφανθούν οι ειδικοί; Οταν, όμως, φοράμε τον μανδύα του πατριώτη, όλα είναι... μπλε. Είπαμε, γουστάρουμε Εθνική, αλλά να βλέπουμε και λίγο αντικειμενικά...

News 24/7

24MEDIA NETWORK