Έχασαν πόντους…

Η ισοπαλία στο ντέρμπι για τον Ολυμπιακό μόνο ικανοποιημένους δεν άφησε τους ανθρώπους της ομάδας. Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τα λάθη που άφησαν πικρή γεύση στους ερυθρόλευκους, όπως ακριβώς συνέβη και στην Τούμπα.

Έχασαν πόντους…

Είναι περασμένα μεσάνυχτα. Μόλις έχω επιστρέψει σπίτι μετά την εκπομπή SUPER BALL. Η κλήση στο κινητό τηλέφωνο είναι από ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού. «Άσε Δημήτρη, είμαστε πολύ στεναχωρημένοι. Κάναμε την ανατροπή (σ.σ. στο σκορ) στο πρώτο ημίχρονο και αντί στο δεύτερο να ανεβάσουμε ταχύτητα, να πιέσουμε και να καθαρίσουμε το ματς, μείναμε πίσω, ισοφαριστήκαμε, δεν εκμεταλλεύτηκε και ο Φουστέρ τις ευκαιρίες που είχε… Είμαστε σκασμένοι».

Έχασαν πόντους…

Να επιβεβαιώσει την ανωτερότητα...

Όπως «σκασμένοι» ήταν μετά την ισοπαλία στην Τούμπα στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, αλλά και νωρίτερα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κόντρα στον Άρη. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την κούρσα του πρωταθλήματος με τη διπλή υποχρέωση: πρώτον, να προσπαθήσει να κάνει 30 νίκες και δεύτερον, να επιβεβαιώνει κάθε Σαββατοκύριακο την ανωτερότητά του στον αγωνιστικό χώρο. Οτιδήποτε λιγότερο από αυτό, δημιουργεί αυτόματα αρνητική ατμόσφαιρα και ανάλογα συναισθήματα στον προπονητή, στους ποδοσφαιριστές και φυσικά στον κόσμο.

Πράγματι, η διαφορά ποιότητας του Ολυμπιακού με όλες τι υπόλοιπες ομάδες είναι εμφανής. Και με βάση το έμψυχο υλικό που έχουν οι «ερυθρόλευκοι» θα έπρεπε να μαζεύουν το ένα «τρίποντο» μετά το άλλο στη Super League. Στο ποδόσφαιρο, όμως, δεν λειτουργούν όλα σαν κομπιούτερ. Θα υπάρξουν και κακές βραδιές για κάποιους παίκτες ή για τον προπονητή, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει και ο αντίπαλος.

Έχασαν πόντους…

Γι' αυτό πληρώνονται...

Θα πείτε, βέβαια, γι' αυτό πληρώνονται (και μάλιστα πολύ καλά) οι ποδοσφαιριστές, για να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και να αποδίδουν τα μέγιστα και κυρίως στα μεγάλα παιχνίδια. Και η πραγματικότητα είναι ότι οι περισσότεροι παίκτες του Ολυμπιακού δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Αν εξαιρέσουμε τους δύο σούπερ Αλγερινούς, τον Τζεμπούρ και τον Αμπντούν, οι οποίοι ταλαιπώρησαν την άμυνα των «πρασίνων» και πήγαν να πάρουν το ματς μόνοι τους, αλλά και τον Ιμπαγάσα (μόλις αντικαταστάθηκε, στο 60΄, ο Ολυμπιακός έχασε μέτρα στο γήπεδο, πιέστηκε και ισοφαρίστηκε –τυχαίο;), όλοι οι υπόλοιποι κυμάνθηκαν κάτω από τη βάση.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν πάθος, δεν έπαιξαν με ψυχή, δεν μπήκαν στο γήπεδο για να πιέσουν (όπως στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ), αλλά περίμεναν τον αντίπαλο επιτρέποντάς του να έχει την κατοχή της μπάλας και να κάνει το παιχνίδι του. Έτσι, δέχτηκαν αρκετές φάσεις, είχαν κακή αμυντική λειτουργία, ο Χολέμπας ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα από τον Μαυρία, έγιναν πολλά ατομικά λάθη στα χαφ και στο κέντρο της άμυνας και μοιραία άφησαν δύο βαθμούς στο ΟΑΚΑ.

Έχασαν πόντους…

Οι "πονοκέφαλοι" του Ζαρντίμ...

Το ότι ο Ολυμπιακός προηγήθηκε, τόσο στην Τούμπα όσο και στο ΟΑΚΑ, αλλά στο τέλος δεν κέρδισε, είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει τον Ζαρντίμ και τους ποδοσφαιριστές. Άλλωστε, οι φίλοι της ομάδας σε αυτά τα παιχνίδια ήθελαν οι «ερυθρόλευκοι» να επιβεβαιώσουν εμπράκτως (με την απόδοσή τους, κατακτώντας παράλληλα τη νίκη) την αγωνιστική τους ανωτερότητα. Αυτό τους ζήτησε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης με τις επισκέψεις του στα αποδυτήρια στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά και στο Ρέντη.

Όπως και να ΄ χει, στην περίπτωση του Ολυμπιακού ισχύει αυτό που είπε ο ποδοσφαιριστής των «ερυθρόλευκων» πριν ολοκληρώσουμε τη συζήτησή μας. «Είμαστε πρώτοι και με διαφορά στη βαθμολογία, είμαστε αήττητοι, έχουμε έντεκα νίκες σε δεκατέσσερις αγώνες στο πρωτάθλημα, έχουμε βγάλει τα πιο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια, αλλά ο πήχης έχει ανέβει και μόνο όταν σηκώσουμε το τρόπαιο θα ηρεμήσουμε…».

Υ.Γ.: Μεγάλο ματς, με όμορφο θέαμα, ρυθμό και γκολ. Από τα καλύτερα παιχνίδια μεταξύ των «αιωνίων».

Υ.Γ. 2: Ο Φουστέρ από τότε που έχασε τις δύο κλασικές ευκαιρίες στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, βλέπει το τέρμα σαν τη μύτη της βελόνας. Δεν τελειώνει τα ματς, αν και του δόθηκαν οι ευκαιρίες και είναι φανερό πως είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας.

Υ.Γ. 3: Δεν έχασαν πόντους μόνο αρκετοί παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά και ο Ζαρντίμ. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν φρόντισε να διορθώσει τα κακώς κείμενα, ενώ μετά την ισοφάριση του Παναθηναϊκού (στο 67΄), δεν ρίσκαρε (ο Μήτρογλου έμεινε καθηλωμένος στον πάγκο), προκειμένου να αυξήσει την πίεση στην αντίπαλη άμυνα, κυνηγώντας τη νίκη.

Διαβάστε ακόμη:

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-2

Ηγετική ομιλία Ιμπαγάσα στα αποδυτήρια

Καραπαπάς: "Απαράδεκτη η φιλοξενία"

Ρότσα: Ο Παναθηναϊκός θα γίνει ξανά δυνατός

Ζαρντίμ: "Μας κόστισαν τα αμυντικά λάθη"

Μαυρίας: "Ημασταν ανώτεροι"

Αλαφούζος: "Ο διαιτητής σφύριζε ανάποδα"

Τοροσίδης: "Δεν μου φτάνει η ισοπαλία"

Θεοδωρίδης: "Για μένα, ηττηθήκαμε σήμερα"

Μώραλης: "Ως Super League μας ικανοποίησε το ματς"

Ρότσα: "Με κάποιες λεπτομέρειες θα είχαμε νικήσει άνετα"

News 24/7

24MEDIA NETWORK