Σταματήστε να ασχολείστε με τον Ολυμπιακό

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ βαδίζουν στο σωστό δρόμο και είναι μέσα στους στόχους τους, αλλά εξαιτίας του 7/7 του Ολυμπιακού και χωρίς κάποιον ουσιαστικό λόγο είναι έτοιμοι και οι τρεις να γκρεμίσουν μονομιάς ό,τι έχτιζαν με κόπο εδώ και καιρό.

Σταματήστε να ασχολείστε με τον Ολυμπιακό

Έχουν γίνει μόλις 7 αγωνιστικές στην Super League και Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι έτοιμοι να πετάξουν στα “σκουπίδια” τον καλοκαιρινό τους προγραμματισμό μόνο και μόνο γιατί ο Ολυμπιακός έχει κάνει το 7/7 στην έναρξη του πρωταθλήματος.

Προφανώς σε αυτό έχει συμβάλει και το γεγονός πως οι “ερυθρόλευκοι” έχουν πάρει σχεδόν όλους τους τίτλους τα τελευταία 20 χρόνια, προσθέτοντας μεγαλύτερο άγχος στους αντιπάλους τους. Ωστόσο, αν μια ομάδα θέλει να λέγεται και να λειτουργεί ως μεγάλη, θα πρέπει να κάνει τον προγραμματισμό της με βάση τα δικά της δεδομένα (οικονομικά, έμψυχο υλικό) και τους δικούς της στόχους.

Για να γίνω πιο κατανοητός ας πιάσουμε την κάθε ομάδα ξεχωριστά.

Παναθηναϊκός

Όσον αφορά τους “πράσινους” έχω αναφέρει σε παλιότερο άρθρο πως κάνουν πορεία πρωταθλητισμού. Ήδη έχουν κάνει το 6/7 στο πρωτάθλημα και υπό οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες θα υπήρχε τρελός ενθουσιασμός στο “πράσινο” στρατόπεδο. Αλήθεια, πότε ήταν η τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το πρωτάθλημα με 6 νίκες σε 7 παιχνίδια;

Και μην πει κάποιος ότι έπαιζε με "εύκολες" ομάδες αυτές τις πρώτες αγωνιστικές, γιατί και τις προηγούμενες χρονιές με “εύκολες” ομάδες έπαιζε, αλλά η συγκομιδή του ήταν πολύ φτωχότερη. Αντί, λοιπόν, κόσμος, προπονητής, διοίκηση και παίκτες του Παναθηναϊκού να πανηγυρίζουν και να ετοιμάζονται για τον “καυτό” μήνα που έρχεται με τα ματς στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ και στην Λεωφόρο με αντιπάλους ΑΕΚ και Ολυμπιακό, γκρινιάζουν.

Σταματήστε να ασχολείστε με τον Ολυμπιακό
Αναστασίου INTIME SPORTS

Γκρινιάζουν για τον προπονητή, τον οποίο από ό,τι έδειχνε το ρεπορτάζ θα "έτρωγαν" αν δεν κέρδιζε στην Ξάνθη. Γκρινιάζουν για τον Εσιέν που δεν έχει παίξει ακόμα, λες και πέρυσι υπήρχε στην ομάδα αμυντικό χαφ επιπέδου Εσιέν και φαίνεται η απουσία του. Γκρινιάζουν για την διοίκηση, λες και αν δεν είχε βρεθεί αυτή η διοίκηση ο Παναθηναϊκός δεν θα ήταν στην 3η κατηγορία σήμερα.

Για το μόνο πράγμα που δικαιούται να είναι δυσαρεστημένος ο υγιής κόσμος του “τριφυλλιού” είναι το γεγονός πως αποκλείστηκε η ομάδα του πολύ νωρίς και με ταπεινωτικό τρόπο από την Ευρώπη.

ΑΕΚ

Σχετικά με την “Ένωση” η κατάσταση είναι ακόμα πιο παράλογη. Η ΑΕΚ από όταν έπεσε στις μικρές κατηγορίες λειτουργεί όπως θα έπρεπε να λειτουργεί κάθε ελληνική ομάδα. Έχει κάνει ένα πολύ καλό παιδομάζωμα και οι παίκτες της θα είναι τα επόμενα χρόνια πρωταγωνιστές στο πρωτάθλημα, στην Εθνική και σε ξένουν συλλόγους (βλ. Μάνταλο, Πλατέλλα, Τζανετόπουλο), έχει γεμίσει το ποδοσφαιρικό τμήμα με ανθρώπους που ξέρουν μπάλα και αγαπάνε την ΑΕΚ όπως ο Μπαγεβιτς και ο Μιλοβάνοβιτς και έχει έναν προπονητή που δείχνει πως έχει όλα τα φόντα να γίνει μεγάλος.

Ανέβηκε φέτος στην Super League χρησιμοποιώντας ως σλόγκαν το “Ερχόμαστε” και πολύ καλά έκανε, αφού είναι μια μεγάλη ομάδα και ήθελε να αφήσει το στίγμα της. Ο στόχος της, όπως φαινόταν από το “κιτρινόμαυρο” ρεπορτάζ, ήταν να τερματίσει στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος και να βάλει τις βάσεις για να το διεκδικήσει από του χρόνου.

Σταματήστε να ασχολείστε με τον Ολυμπιακό
Δέλλας INTIME SPORTS

Μέχρι στιγμής η ΑΕΚ τα έχει πάει μια χαρά, αφού έχει χάσει μόνο από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, ενώ έφερε μια ισοπαλία στην Ξάνθη. Πραγματικά, δεν μπορώ να καταλάβω ποιο από τα παραπάνω αποτελέσματα είναι παράλογο. Έχασε βαθμούς σε 3 έδρες που κατά πάσα πιθανότητα κανείς δεν θα πάρει πολλούς βαθμούς πέρα από όποιον πάρει φέτος το πρωτάθλημα. Το 4-0 από τον Ολυμπιακό είναι ένα μεμονομένο ματς, του οποίου μάλιστα το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. Όταν η Μπαρτσελόνα κέρδιζε 5-0 την Ρεάλ πριν μερικά χρόνια, δεν απολύθηκε ο Μουρίνιο, ούτε ο Ρονάλντο έκατσε στον πάγκο. Η “βασίλισσα” έφαγε ένα γερό χαστούκι και από τότε έμεινε αήττητη για αρκετά ματς κόντρα στους “μπλαουγκράνα”.

Αντί, λοιπόν, η “Ένωση” να είναι περήφανη για αυτά που έχει πετύχει τα 2-3 τελευταία χρόνια και να ετοιμάζεται για την διεκδίκηση του επόμενου πρωταθλήματος, οι οπαδοί της έχουν αρχίσει να γκρινιάζουν σαν να έχουν πατήσει “διαγραφή” στα τελευταία χρόνια της ομάδας που πήγαινε από το κακό στο χειρότερο.

Το μόνο πράγμα που μπορεί να καταλογίσει στην διοίκηση ο κόσμος της ΑΕΚ είναι το γεγονός πως δεν πήρε έναν ακόμα επιθετικό και μετά τον τραυματισμό του Τζιμπούρ άφησε την ομάδα με τον Αραβίδη να παίζει κάτι σαν σέντερ φορ και με τον Κρισάντους.

ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του έχει κάνει μια κίνηση 10 χρόνια μπροστά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Σαββίδης προσέλαβε τον Άρνεσεν το καλοκαίρι και του έδωσε τα κλειδιά του ποδοσφαιρικού τμήματος. Εκείνος επέλεξε προπονητή, παίκτες και όλους τους ανθρώπους που περιστοιχίζουν την ομάδα.

Τα αποτελέσματα του “δικεφάλου” στην Super League μπορεί να έχουν βγάλει γρήγορα την ομάδα από την διεκδίκηση του πρωταθλήματος, αλλά είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ βγάζει υγεία. Αλλά όση υγεία και να βγάζει, δεν μπορεί μαι ομάδα με καμιά 20ρια καινούργια πρόσωπα (παίκτες και προπονητές) να εμφανίσει μεγαλύτερη συνοχή από αυτή που εμφανίζει ο ΠΑΟΚ σήμερα. Ο στόχος του ΠΑΟΚ ελπίζω πως είναι το πρωτάθλημα μετά από 1-2 χρόνια. Τόσα χρόνια υπομονή έχει κάνει αυτή η ομάδα, γιατί να μην κάνει λίγη παραπάνω τώρα που φαίνεται πως όλα δουλεύουν σωστά.

Σταματήστε να ασχολείστε με τον Ολυμπιακό
Τούντορ INTIME SPORTS

Συμφωνώ πως στον ΠΑΟΚ υπάρχει η παραφωνία του Όλσεν και πως ο Τούντορ μπορεί να έχει κάνει μερικά λάθη, αλλά αυτά είναι πταίσματα μπροστά στα εγκλήματα (βλ Αναστασιάδη) που έχει κάνει η διοίκηση του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια.

Πολλοί φίλαθλοι των παραπάνω ομάδων γκρινιάζουν και θεωρούν ότι απόψεις όπως αυτή που παραθέτω στο παρόν κείμενο προσβάλουν την ομάδα τους. Είναι πολύ καλό να θυμόμαστε τις ιστορικές στιμές της ομάδας μας και τα χρόνια που η κάθε μία από αυτές ήταν κραταιά, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε το πρόσφατο παρελθόν τους.

Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ βρίσκονται στην καλύτερη φάση τους σε σχέση με τις τελευταίες τους σεζόν, οπότε το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο και είναι θέμα χρόνο να φτάσουν και να περάσουν τον Ολυμπιακό. Οποιαδήποτε παρέκκλιση από τον αρχικό τους προγραμματισμό μόνο αρνητικά αποτελέσματα για τις ίδιες θα έχει και θα βοηθήσει να συντηρηθεί η παντοκρατορία του Ολυμπιακού.

Για λιγότερη γκρίνια

News 24/7

24MEDIA NETWORK