Η ερμηνεία των δηλώσεων Τσιστιακόφ

Οι χαμηλές προσδοκίες που καλλιέργησε ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ, με τις πρόσφατες δηλώσεις του, είναι απότοκο των δυσκολιών της χειμερινής μεταγραφικής αγοράς και εφαρμογή των κανόνων της κοινωνικής ψυχολογίας. Πλέον, η μη πραγματοποίηση μεγάλης μεταγραφής δεν θα εμφανισθεί ως αποτυχία, ενώ μια ενδεχόμενη πραγματοποίησή της θα παρουσιαστεί ως ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία.

Η ερμηνεία των δηλώσεων Τσιστιακόφ

Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου έχουν δυο σημαντικές αντιξοότητες που άπτονται της ποδοσφαιρικής λογικής. Πρώτον, λίγων ποιοτικών παικτών τα συμβόλαια λήγουν τον Ιανουάριο, για να έρθουν ως ελεύθεροι. Και δεύτερον, δύσκολα αγοράζεις έναν καλό παίκτη, εν μέσω σεζόν, γιατί για να τον δώσει η ομάδα του θέλει πολλά λεφτά.

Ο Τσιστιακόφ τα διαπίστωσε στην πράξη τον τελευταίο καιρό όλα αυτά και πήρε τα μέτρα του. Με τις πρόσφατες δηλώσεις του είχε τρεις κεντρικούς στόχους:

- Πρώτον, να εμπεδώσει καλά ο κόσμος ότι ο Σαββίδης δεν είναι ο φραγκάτος φιγουρατζής που θα μοιράζει το χρήμα αφειδώς στις μεταγραφές, γιατί δεν έχει τι να το κάνει.

- Δεύτερον, να καταλάβουν άπαντες ότι ο ΠΑΟΚ, των απλήρωτων μέχρι πρότινος παικτών, δεν έγινε ξαφνικά η Τσέλσι του Αμπράβοτις και ούτε πρόκειται να γίνει. Ιδίως σε εποχές παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

- Και τρίτο και σημαντικότερο, να κόψει τη φόρα σε μάνατζερ, ομάδες που πουλάνε και γενικά και σε όσους μυρίστηκαν ψητό και εύκολο χρήμα, λόγω της παρουσίας του Σαββίδη στον ΠΑΟΚ. Για παράδειγμα, η Καρπάτι και η κάθε Καρπάτι, εάν διαβάζει συνέχεια στα ΜΜΕ ότι ο ΠΑΟΚ «καίγεται» για ακραίο μεσοεπιθετικό παριστάνει την δύσκολη για τον Λούκας και τον κάθε Λούκας και ζητάει αστρονομικά ποσά.

Η ερμηνεία των δηλώσεων Τσιστιακόφ

Δεν καίγεται για μεταγραφή εντυπώσεων...

Εάν, όμως, διαβάσει στα ΜΜΕ, ότι ο ΠΑΟΚ δεν «καίγεται» για μεγάλη μεταγραφή, τύπου Λούκας και κάθε Λούκας και θέλει πραγματικά να τον πουλήσει, τότε μπορεί να αποδεχτεί την γαλαντόμο για τα σημερινά δεδομένα πρόταση του 1,5 εκατ. ευρώ από την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Γι’ αυτό το «δεξί χέρι» του Σαββίδη προσεκτικά άφησε ανοιχτό το παράθυρο μιας μεγάλης μεταγραφής με την φράση «ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε τους φιλάθλους μας, ακόμη και σ’ αυτή τη μεταγραφική περίοδο».

Η ερμηνεία των δηλώσεων Τσιστιακόφ
vieirinia2.jpg INTIME SPORTS

Μόνο κέρδη αποκόμισε

Συμπερασματικά, ο Τσιστιακόφ με τις δηλώσεις του μόνο κέρδη αποκόμισε. Έβαλε λίγο σάλτσα που πάντα αρέσει στον πολύ κόσμο με τα κλισέ για τα ΜΜΕ, που δημιουργούν τεράστιες προσδοκίες. Λες και στη Γερμανία για τον Βιερίνια ταξίδεψαν... τα ΜΜΕ. Πρόλαβε γκρίνιες εάν δεν γίνει μεγάλη μεταγραφή. Γνωστοποίησε προς κάθε ενδιαφερόμενη ομάδα και υποψήφιο μεταγραφικό στόχο, ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπαίνει σε πλειστηριασμό για κανέναν, με πιθανό οικονομικό όφελος της ΠΑΕ απ’ αυτή την τακτική. Και, τέλος, μεγιστοποίησε τα επικοινωνιακά οφέλη μιας ενδεχόμενης μεγάλης μεταγραφής.

Κι όλα αυτά τα έκανε δίνοντας συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, δηλαδή... στον εαυτό του. Άρα, το κατέχει το αντικείμενο.

Διαβάστε ακόμη:

Η "ακτινογραφία" του Γλύκου

Προπονήθηκε ο Φωτάκης, ανέβασε πυρετό ο Γκαρσία

H πρώτη προπόνηση του Σίλντενφελντ

News 24/7

24MEDIA NETWORK