Κάνει το σταυρό του ο Σαββίδης

Η νόσος της μαλθακότητας στον ΠΑΟΚ δεν πέρασε. Το φάρμακο δεν βρέθηκε από τον υπηρεσιακό κόουτς Γιώργο Γεωργιάδη. Με μια τόσο "σοφτ" ομάδα, διάρκειας μόλις 15 λεπτών (45-60), που σε αφήνει παγερά αδιάφορο, δεν πας πουθενά.

Κάνει το σταυρό του ο Σαββίδης

Η έλλειψη πάθους είναι ανεξήγητη. Η έλλειψη αυτοπεποίθησης, επίσης. Η έλλειψη οικονομικών προβλημάτων φαίνεται ότι παραδόξως προκαλεί επανάπαυση και πλαδαρότητα στους παίκτες. Δεν έχουν τίποτα για να τους θυμώσει. Δεν είχαν από την αρχή της σεζόν προπονητή για να τους εμπνεύσει. Μερικοί δεν διαθέτουν το απαιτούμενο ταλέντο και μερικοί δεν διαθέτουν το απαιτούμενο μυαλό.

Κάνουν τον σταυρό τους

Η αλλαγή μείγματος στη φιλοσοφία της ομάδας είναι επιβαλλόμενη συνθήκη ανάκαμψης. Το εξαντλητικό ποδόσφαιρο υπομονής με τις πολλές πάσες δεν έπιασε, γιατί ο ΠΑΟΚ δεν είναι Μπαρτσελόνα. Ο Γεωργιάδης δεν είναι ο μάγος που θα αλλάξει μια ομάδα δομημένη με μια δεδομένη νοοτροπία. Δεν έχει ούτε τον χρόνο ούτε την προπονητική εμπειρία για να το πράξει

Αυτή η ομάδα θέλει χτίσιμο από το μηδέν με νέο προπονητή. Κάτι που τώρα δεν γίνεται. Συνεπώς, αναγκαστικά ο Ιβάν Σαββίδης και οι συνεργάτες του το μόνο που μπορούν να κάνουν προς το παρόν είναι τον σταυρό τους, με την ελπίδα, ότι ο ΠΑΟΚ, λόγω φανέλας, θα πάρει τελικά τη θέση για το Champions League. Γιατί σε αγωνιστικό επίπεδο η αλήθεια είναι αδυσώπητη. Ο Ράγιος, ο Ντε Μπλάσις, ο Ναβάρο, ο Ουσέρο, ο Ιγκλέσιας, ο Σουμπίνιο και ο Ουντόζι έμοιαζαν με υπερηχητικούς παίκτες στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ. Το συμπέρασμα είναι ακλόνητο, όσο και θλιβερό.

Ψυχοπλάκωμα

Η απουσία της αυτοσυγκέντρωσης σε κρίσιμα σημεία του αγώνα, την οποία επικαλέσθηκαν Γεωργιάδης και παίκτες, είναι όροι μη αποδεκτοί για επαγγελματίες. Ρόλο αρνητικό για την ήττα στο Περιστέρι έπαιξαν και οι επιλογές των πρωτοεμφανιζόμενων και ασυντόνιστων διδύμων στον κεντρικό άξονα, Σίλντενφελντ - Κουμαλό και Κατσουράνης - Φωτάκης.

Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα είναι σοβαρό και δεν λύνεται με μεσοβέζικες λύσεις. Τα χέρια του Σαββίδη, όμως, μέχρι το τέλος της σεζόν είναι δεμένα. Και όσο σκέφτεται ότι υπάρχει περίπτωση και μάλιστα σημαντική να χάσει την έξοδο στο Champions League από ομάδες όπως ο Ατρόμητος, ο ΠΑΣ και ο Αστέρας τον πιάνει ψυχοπλάκωμα, γιατί κάτι τέτοιο θα ισοδυναμεί συν τοις άλλοις και με προσωπική επικοινωνιακή του ήττα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK