Ο "βασανιστής" που έχει ανάγκη ο Μήτρογλου

Ο Κώστας Μπράτσος γράφει για τον ανέτοιμο Κώστα Μήτρογλου, τον παίκτη που "κληρονόμησε", χωρίς να το θέλει, ο "βασανιστής" Φέλιξ Μάγκατ. Ο Έλληνας φορ που θα πρέπει να διορθώσει τις ποδοσφαιρικές ανορθογραφίες του και να γίνει ο ποδοσφαιριστής των 15.000.000 ευρώ που μπορεί να γίνει.

Ο "βασανιστής" που έχει ανάγκη ο Μήτρογλου

"Το μεγαλύτερό πρόβλημά του είναι ότι πρέπει να συνηθίσει στο υψηλότερο επίπεδο της Premier League και μετά ότι πρέπει να δουλέψει και αμυντικά, κάτι που δεν του ζητήθηκε ποτέ προηγουμένως".

Ο Φέλιξ Μάγκατ "κληρονόμησε" έναν ποδοσφαιριστή που εάν ήταν στο χέρι του, (θα έκανε την έκπληξη και) δεν θα τον έπαιρνε ποτέ μαζί του στη Φούλαμ σε τούτο το χρονικό σημείο. Ο προπονητής που συνδέθηκε με τον όρο μεταγραφή όσο κανείς άλλος στη Bundesliga τα τελευταία χρόνια, με ρόστερ που ξεπερνούσαν τους 35 παίκτες σε Σάλκε και Βόλφσμπουργκ, θα αρνείτο ευγενικά έναν παίκτη όπως ο Έλληνας διεθνής.

Ο "βασανιστής" που έχει ανάγκη ο Μήτρογλου
magat.jpg

Ο λοφίσκος της δυσκολίας!

Οι λόγοι είναι πρόδηλοι: ο Μήτρογλου είναι τελείως ανέτοιμος, ο Μάγκατ δεν έχει καμία εμπειρία στην Αγγλία, η Φούλαμ είναι ουραγός και χρόνος δεν υπάρχει για κανέναν εκ των τριών. Ο Γερμανός που κάποτε στη Βόλφσμπουργκ είχε δώσει εντολή να κατασκευαστεί ένας λοφίσκος στο προπονητικό κέντρο για να αυξηθεί ο δείκτης δυσκολίας της προπόνησης ( στέφοντας τους "λύκους" πρωταθλητές Γερμανίας λίγο αργότερα) δεν θα εμπιστευόταν ποτέ έναν παίκτη που η έννοια φυσική κατάσταση απουσιάζει από το λεξικό του.

Σε μία περίοδο που τα "μπαλώματα" αποτελούν το έσχατο μέσο διάσωσης των Λονδρέζων, ο Μάγκατ ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορεί να υπολογίζει στον 25χρονο επιθετικό. "Κανείς δεν μπορεί να πει πόσο γρήγορα θα προσαρμοστεί", τονίζει, ρίχνοντας στο γάντι στον ποδοσφαιριστή του.

Η παγίδα που κρύβεται είναι μεγάλη. Ελάχιστοι άνθρωποι θα μπορούσαν να αμφισβητήσουν το ποδοσφαιρικό ταλέντο του Μήτρογλου. Προσόντα δυσεύρετα στους περισσότερους Έλληνες επιθετικούς, που όταν αποδίδουν, σμπαραλιάζουν τις αντίπαλες εστίες, τουλάχιστον εν Ελλάδι. Ο Μήτρογλου, όμως, έφτασε σε ηλικία 24-25 ετών για να κάνει το κομμάτι του, επειδή ακριβώς η καριέρα του δεν στηριζόταν σε αυτά τα προσόντα.

Ο "βασανιστής" που έχει ανάγκη ο Μήτρογλου
mitroglou1.jpg

Διατροφή του δεν θυμίζει σε τίποτα ποδοσφαιριστή...

Η διατροφή του δεν θυμίζει σε τίποτα διατροφή ποδοσφαιριστή κι όμως ονειρεύεται μία καριέρα στο πρωτάθλημα με τα πιο λεπτομερή διατροφικά μενού. Οι λιπομετρήσεις του, όσο ανήκε στον Ολυμπιακό (ή στον Ατρόμητο ή στον Πανιώνιο), αποτελούσαν θέμα συζήτησης για το εκάστοτε προπονητικό επιτελείο που είχε την ευθύνη του κατεργασμού του ταλέντου του. Ποτέ δεν έκανε κάτι για να αλλάξει την εικόνα του, ποτέ κανείς δεν τον ανάγκασε. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε απλά τον απομάκρυνε και δεν διόρθωσε το πρόβλημα που κρατούσε σιδηροδέσμιο όλα αυτά τα χρόνια τον Μήτρογλου: τον ίδιο τον εαυτό του.

Τα άδεια παγούρια...

Στο Νησί, η μοίρα τον έφερε στα χέρια ενός "βασανιστή". Αυτό είναι το γερμανικό λογοπαίγνιο με το όνομα του Φέλιξ Μάγκατ (Quälix), ο οποίος διατάζει προπονήσεις κάτω από τον καυτό ήλιο και στη συνέχεια αδειάζει τα παγούρια των ποδοσφαιριστών του, αφήνοντας ελάχιστο νερό, ώστε "να ενισχύσουν το ομαδικό πνεύμα" τους. Με αυτόν τον προπονητή, ο Μήτρογλου έχει την τελευταία ευκαιρία να ξεφύγει από τον ελληνικό ορισμό του ταλέντου σε ηλικία 25 ετών και να γίνει ο ποδοσφαιριστής που προστάζουν τα προσόντα του.

Εάν πείσει τον Μάγκατ ότι έχει σκοπό να μοχθήσει για να κάνει καριέρα στην Premier League, τότε ο Γερμανός θα περιμένει τον "στρατιώτη" του να... αναρρώσει και να επιστρέψει στον πόλεμο. Ίσως όχι στην τρέχουσα μάχη, αυτήν της παραμονής στην κατηγορία, αλλά στην επόμενη και στη μεθεπόμενη, όταν ο Μήτρογλου θα έχει προετοιμαστεί. "Δεν μπορείς να αλλάξεις έναν παίκτη σε δύο ημέρες. Πρέπει να δουλέψεις μαζί του και να του δείξεις τι θέλεις από εκείνον, αλλά ο χρόνος είναι λίγος. Δεν υπάρχει λογική στο να πάρω το ρίσκο", σημειώνει ο Μάγκατ, προϊδεάζοντας για νέους αποκλεισμούς από την αποστολή του Μήτρογλου σε δύσκολα παιχνίδια, όπως του Σαββάτου κόντρα στην Τσέλσι.

Ο "βασανιστής" που έχει ανάγκη ο Μήτρογλου

Αγωνιζόταν σε μικρό πρωτάθλημα...

Ο 3 φορές πρωταθλητής Γερμανίας δεν στάθηκε τόσο πολύ στον τραυματισμό του Έλληνα διεθνή φορ, όσο στο επίπεδο που έχει συνηθίζει να αγωνίζεται και στη χαώδη διαφορά από την Premier League. "Το πιο δύσκολο πράγμα είναι ότι έχει συνηθίσει να αγωνίζεται σε ένα μικρό πρωτάθλημα και έπαιζε για την καλύτερη ομάδα εκείνου του πρωταθλήματος. Πάντα είναι η καλύτερη ομάδα και αυτή που καθορίζει το παιχνίδι. Εάν είσαι σε μία ομάδα που αμύνεται περισσότερο, δεν είσαι συνηθισμένος σε τέτοιες καταστάσεις", εξήγησε ο 60χρονος προπονητής πριν από το λονδρέζικο ντέρμπι.

Αν και παραδέχεται ότι "είναι έτοιμος να αγωνιστεί για μισή ώρα", δεν τον πήρε ούτε στον πάγκο του αγώνα με τους "μπλε", ώστε να λειτουργήσει ως "χρυσή αλλαγή", εφόσον το επέβαλλε η ροή του αγώνα. "Τραυματίστηκε, αλλά δούλεψε πολύ τις προηγούμενες 4 εβδομάδες περίπου. Θα είναι έτοιμος την επόμενη εβδομάδα". Επόμενη αποστολή, στην Ουαλία, απέναντι στην ομάδα που βρίσκεται ακριβώς από πάνω από τη Φούλαμ, την Κάρντιφ. Μεθεπόμενη εντός έδρας με τη Νιούκαστλ και στις 22 Μαρτίου εκτός έδρας με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο "βασανιστής" που έχει ανάγκη ο Μήτρογλου
mitroglou.jpg INTIME SPORTS

Ο Μάγκατ θα τον έχει ξεγραμμένο...

Εάν στα δύο πρώτα παιχνίδια (που προσφέρονται για βαθμούς) ο Μήτρογλου δεν καταφέρει ούτε τότε να βρεθεί -έστω- στον πάγκο, ο Μάγκατ θα τον έχει ξεγραμμένο στην προσπάθεια σωτηρίας των Λονδρέζων. Μαζί και όλη η Premier League, που ήδη άρχισε να τον χλευάζει και να αναρωτιέται για την πραγματική αξία του. Εάν αρχίσει να υπολογίζεται, τότε είναι στο χέρι του να πείσει τον Γερμανό τεχνικό να ασχοληθεί κι άλλο μαζί του, ώστε να διορθώσει τις ποδοσφαιρικές ανορθογραφίες του και να γίνει ο ποδοσφαιριστής των 15.000.000 ευρώ που μπορεί να γίνει.

Διαβάστε ακόμη:

Μάγκατ, ο τελευταίος δικτάτορας στην Ευρώπη

Για περισσότερη συζήτηση γύρω από το διεθνές ποδόσφαιρο

News 24/7

24MEDIA NETWORK