Δίνει δικαιώματα ο Ολυμπιακός

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης γράφει για το διαφοροποιημένο φετινό ελληνικό πρωτάθλημα, εκτιμώντας ότι οι περισσότερες ομάδες της μεσαίας και της χαμηλής κλίμακας της Σούπερ Λίγκας πέρυσι θεωρούσαν το ματς με τον Ολυμπιακό εκ των προτέρων χαμένο.

Δίνει δικαιώματα ο Ολυμπιακός

Κάτι έχει αλλάξει στο φετινό πρωτάθλημα. Είναι πια ολοφάνερο μετά από έξι παιχνίδια. Ο Εργοτέλης ήταν για τον προερχόμενο από δυο συνεχόμενες ήττες Ολυμπιακό (Ατρόμητος και Μάλμε) ο ιδανικός αντίπαλος. Προβληματικός στις μέχρι στιγμής εμφανίσεις του, με χαλαρή έδρα γεμάτη Ερυθρόλευκους οπαδούς και γενικώς όχι μια ομάδα που της αρέσει το physical game, το σκληρό παιχνίδι για το οποίο έχουν διαμαρτυρηθεί αρκετά φέτος οι άνθρωποι των πρωταθλητών Ελλάδος.

Μπλέχτηκε σε θρίλερ

Πέρυσι, στην τελευταία του εκτός έδρας νίκη μέχρι τη φετινή επίσκεψη στο Παγκρήτιο, είχε περάσει από εκεί με υγιεινό περίπατο. Ένα υγιεινό περίπατο που πολύ θα ήθελε ο Μίτσελ να επαναλάβει ο Ολυμπιακός και φέτος, ούτως ώστε να ανέβει ψυχολογικά αλλά και να μην ξοδέψει επιπλέον ενέργεια εν όψει των αναμετρήσεων με την Γιουβέντους και τον Παναθηναϊκό. Αντ΄ αυτού μπλέχτηκε σε ένα θρίλερ που είχε μεν αίσιο τέλος για αυτόν αλλά φανέρωσε εκ νέου όλα του τα φετινά προβλήματα. Ειδικά στην άμυνα, όπου ο Μποτία συνέχισε το σερί των όχι ακριβώς εκθαμβωτικών εμφανίσεων.

Κάτι έχει αλλάξει λοιπόν. Νομίζω το εξής: Οι περισσότερες ομάδες της μεσαίας και της χαμηλής κλίμακας της Σούπερ Λίγκας πέρυσι θεωρούσαν το ματς με τον Ολυμπιακό εκ των προτέρων χαμένο. Φέτος όχι. Το παλεύουν. Και μάλιστα με θάρρος, όπως έδειξε ο Εργοτέλης που ναι μεν δέχθηκε πολλές φάσεις αλλά δημιούργησε άλλες τόσες και ίσως πιο καθαρές, με τον Γιουσούφ να μοιάζει ώρες –ώρες ... Γιουσέιν Μπολτ όπως έτρεχε τη μπάλα και ουδείς τον προλάβαινε.

Έκπληξη ο Εργοτέλης

Ο Ολυμπιακός, είτε λόγω ανομοιογένειας, είτε λόγω τεράστιων αμυντικών κενών, δίνει δικαιώματα. Με δυο εκτός έδρας γκέλες ήδη, βρέθηκε κατάφατσα με την τρίτη και μάλιστα σε μια έδρα που ουδείς θα πόνταρε εναντίον του. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραδεχτώ ότι προσωπικά δεν περίμενα με τίποτα τον Εργοτέλη να δημιουργεί τόσα προβλήματα στον αντίπαλο του. Με εξέπληξε. Με εξέπληξε ακόμα περισσότερο όμως η ομάδα του Μίτσελ. Θεωρώ ότι εξέπληξε σε κάποιο βαθμό και τον Εργοτέλη, ο οποίος αν είχε πιστέψει περισσότερο στη νίκη, πιθανόν να την είχε πάρει...

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλιο Σταύρου Γεωργακόπουλου: Στη "ρωσική ρουλέτα" και με… στόπερ τον Ρομπέρτο!

Μίτσελ: "Για τέτοια ματς έχουμε τον Ρομπέρτο"

Εργοτέλης - Ολυμπιακός 2-3 (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK