Σαν κάτι να ξέχασε ο κ. Αλαφούζος

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης γράφει για όσα... δεν είπε ο Γιάννης Αλαφούζος στην περίφημη συνέντευξη Τύπου.

Σαν κάτι να ξέχασε ο κ. Αλαφούζος

Ο Γιάννης Αλαφούζος, παρότι άνθρωπος των ΜΜΕ, τα πάει καλύτερα με τα έργα, απ’ ότι με τα λόγια. Είτε σε εκτενείς συνεντεύξεις με χιλιάδες λέξεις, είτε σε tweet 140 χαρακτήρων, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Ο Αλαφούζος δεν αποτελεί χαρισματικό παράγοντα από εκείνους που συνεπαίρνουν τα πλήθη. Αντιθέτως, πολλές φορές δίχως να το αντιλαμβάνεται, μετατρέπει τον εαυτό του σε ιδανικό θύμα για καζούρα και χαβαλέ.

Η αποστροφή του για τα ...βιολογικά λαχανικά που θα φυτευθούν στο νέο προπονητικό των Πρασίνων, περνάει στην ιστορία ως μια από τις πιο πρωτότυπες που έχουν ακουστεί ποτέ στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Πρόεδρος δίνει συνέντευξη τύπου και εξαγγέλλει ραπανάκια.

Εν πάση περιπτώσει, η συνέντευξη Αλαφούζου μπορεί να χαρακτηριστεί αναμενόμενα νερόβραστη. Και σε ορισμένα σημεία της χαμηλών τόνων. Υπερβολικά χαμηλών τόνων. Θέλω να πω, ο ΣΚΑΙ ως μιντιακός οργανισμός υπήρξε ο πρώτος που σήκωσε το θέμα της έρευνας του εισαγγελέα Κορέα τόσο ψηλά. Θα περίμενε, άρα, κάποιος ότι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού και αφεντικό του ΣΚΑΙ θα εξαπέλυε μύδρους κατά των εμπλεκομένων.

Εξαπέλυσε, πράγματι. Κατά της ΕΠΟ ως επί το πλείστον, κατά των Πανιωνίου, ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα, κατά της διαιτησίας, κατά του κ. Σαρρή. Και κάπου εκεί σταμάτησε. Ωραία. Αλλά κάτι λείπει ή μου φαίνεται; Μια ομάδα ίσως; Ένας ισχυρός πρόεδρος;

Δε ξέρω, ρωτάω. Γιατί έτυχε να διαβάσω τις ηχογραφημένες συνομιλίες που δημοσίευσε ο ΣΚΑΙ και αν θυμάμαι σωστά, στο επίκεντρο δεν βρισκόταν ούτε ο ΟΦΗ, ούτε ο ΠΑΣ. Βρισκόταν κάποιος άλλος. Για τον οποίο δεν ακούστηκε κουβέντα από το στόμα του κ. Αλαφούζου. Κιχ.

Κι ωστόσο, στην ελληνική Σούπερ Λίγκα δεν κυκλοφορούν μονάχα κινέζικα τηλέφωνα. Γεγονός που ο κ. Αλαφούζος είτε το αμέλησε, είτε απλώς αντιπαθεί υπερβολικά τα κινέζικα προϊόντα και ήθελε να τα καταγγείλει.

Για έναν παράγοντα με φιλοδοξίες μακροημέρευσης στο ποδόσφαιρο μας, η επιλεκτική μνήμη είναι σαφέστατα προσόν. Για έναν παράγοντα όμως που έχει κάνει σημαία του την ανάγκη εξυγίανσης και την πάταξη της διαφθοράς, όχι και τόσο...

Διαβάστε ακόμη:

Αλαφούζος: "Πού ακούστηκε πρόεδρος ΕΠΟ με κινέζικο τηλέφωνο;"

Η συζήτηση με τον Δημήτρη Κριτή

News 24/7

24MEDIA NETWORK