Το δηλητηριώδες κλίμα του ελληνικού ποδοσφαίρου

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης γράφει καλώς και τα κακώς κείμενα του ντέρμπι, τις βλαχομαγκιές που περνάνε μόνο στην Ελλάδα και τονίζει ότι το δυστύχημα είναι η αποδοχή πως η κοινή λογική δεν ευδοκιμεί στο δηλητηριώδες κλίμα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Διαβάστε ακόμη για το Νόμπελ Ειρήνης στην περίπτωση του Ολαϊτάν και για τον «θεατρίνο» τεχνικό του Παναθηναϊκού...

Το δηλητηριώδες κλίμα του ελληνικού ποδοσφαίρου
INTIME SPORTS

Οι αντιδράσεις των παικτών του Παναθηναϊκού όταν ο Ολαϊτάν σωριάστηκε στο χορτάρι του Καραϊσκακη αντιμετωπίστηκαν από μερίδα δημοσιογράφων και κοινού ως επίδειξη πολιτισμού. Το γεγονός ότι ο Μίτσελ έσπευσε αμέσως πάνω από τον πεσμένο Αναστασίου επίσης. Η επίσκεψη προπονητή και παικτών του ΠΑΟ στο νοσοκομείο για να ευχηθούν ταχεία ανάρρωση στον Νιγηριανό επιθετικό του «αιωνίου» αντιπάλου, αν κριθεί με βάση την αντίδραση των ελληνικών ΜΜΕ, κανονικά πρέπει να πάει για Νόμπελ Ειρήνης.

Το δηλητηριώδες κλίμα του ελληνικού ποδοσφαίρου
olaitan.jpg INTIME SPORTS

Κανείς δεν θα σου πει μπράβο...

Στην πραγματικότητα συμβαίνει τo εξής. Έχουμε εθιστεί τόσο πολύ στην ασχήμια και την χυδαιότητα των ελληνικών γηπέδων ώστε η στοιχειώδης ανθρωπιά μας φαίνεται παράταιρη. Την αντιλαμβανόμαστε ως κάτι αξιέπαινο ενώ δεν είναι τίποτα περισσότερο από το αυτονόητο. Σε οποιοδήποτε άλλο μέρος, αν δεις έναν άνθρωπο να πέφτει, αυτομάτως θα τρέξεις από πάνω του για να διαπιστώσεις τι έπαθε κι αν μπορείς να τον βοηθήσεις. Κανείς δεν θα σου πει μπράβο. Στο γήπεδο εντούτοις και ειδικά σε ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού η ανησυχία του Κουτρουμπή για τον Ολαϊτάν και του Μίτσελ για τον Αναστασίου θεωρήθηκε είδηση.

Το δηλητηριώδες κλίμα του ελληνικού ποδοσφαίρου

Ο μεγαλύτερος ευφημισμός...

Βλέπετε, το αναμενόμενο σε ετούτη την αηδία που λέγεται Σούπερ Λίγκα (ο μεγαλύτερος ευφημισμός στην ιστορία του κόσμου!) δεν είναι η συμπεριφορά του Ισπανού ή του Ατζαγκούν. Το αναμενόμενο είναι τα υπονοούμενα για τις αιτίες της κατάρρευσης του Ολαϊτάν, προτού καν το παιδί βγει από το νοσοκομείο. Το αναμενόμενο είναι η ανακοίνωση του Ολυμπιακού.

Του κλαμπ δηλαδή, το οποίο ευαγγελίζεται ότι έχει ξεφύγει χιλιόμετρα από τους υπόλοιπους στη χώρα (αγωνιστικά έχει δίκιο) και κατηγορεί επισήμως για θέατρο έναν προπονητή ο οποίος δέχτηκε γεμάτο ποτήρι στο πρόσωπο. Λες και θα άλλαζε κάτι στην ουσία του πράγματος αν ο Αναστασίου έμενε όρθιος ή αν δεν φορούσε τσιρότο. Τι κέρδισε ο Ολυμπιακός με το συγκεκριμένο κείμενο; Τι θα έχανε αν ανέφερε απλώς ότι θα συλληφθεί ο δράστης, δίχως την εντελώς βλακώδη, χυδαία και επί της ουσίας προσβλητική για τον ίδιο σύλλογο αποστροφή για τον «θεατρίνο» τεχνικό του Παναθηναϊκού;

Το δηλητηριώδες κλίμα του ελληνικού ποδοσφαίρου

Τσάμπα μάγκες...

Κράζουμε συχνά και δικαιολογημένα τους οπαδούς, Λέμε ότι ο μαλάκας που πέταξε το ποτήρι, δεν θα έκανε ποτέ το ίδιο στον Μόγιες. Γιατί ξέρει ότι αυτές οι βλαχομαγκιές περνάνε μονάχα στην Ελλάδα. Το ίδιο ισχύει και για την εν λόγω ανακοίνωση. Δεν θα έβγαινε ποτέ αν είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο σε προπονητή αντίπαλης ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τζάμπα μάγκες λοιπόν και ο συντάκτης και ο κάφρος οπαδός. Τα ίδια σκατά, για να το θέσω πιο απλά.

Το δυστύχημα εν κατακλείδι δεν έγκειται στο γεγονός ότι έχουμε αποδεχτεί απολύτως πως η κοινή λογική δεν ευδοκιμεί στο δηλητηριώδες κλίμα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το δυστύχημα έγκειται στο ότι έχουμε απόλυτο δίκιο!

Διαβάστε ακόμη:

ΠΑΕ Ολυμπιακός: "Πόλεμος που δεν θα μπορέσουν να αντέξουν..."

"Η πραγματική τιμωρία δόθηκε την Κυριακή στο γήπεδο"

News 24/7

24MEDIA NETWORK