Λογικά, θα σκέφτεται την παραίτηση ο Σάντος...

Ο Γιάννης Ντάλλας γράφει για τη δύσκολη θέση που βρίσκεται ο Φερνάντο Σάντος με τα όσα διαδραματίστηκαν στην Τούμπα όπου παίκτες του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού πιάστηκαν στα χέρια και σε λιγότερο από έναν μήνα θα αναγκαστούν να σμίξουν για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Μουντιάλ.

Λογικά, θα σκέφτεται την παραίτηση ο Σάντος...
santos.jpg

Είσαι ο Φερνάντο Σάντος και πρέπει να προετοιμάσεις μια ομάδα στην οποία συνυπάρχουν Μανιάτης-Κατσουράνης-Τζαβέλλας-Μανωλάς. Τι κάνεις μετά τον ημιτελικό της Τούμπας; Μέχρι που σκέφτεσαι και να παραιτηθείς...

Δεν είναι υπερβολικό. Λογικά αυτή θα είναι μια σκέψη που έκανε ο Σάντος, βλέποντας τον αγώνα. Την τελευταία φορά που τα αποδυτήρια της Εθνικής μύριζαν μπαρούτι, το αποτέλεσμα ήταν οδυνηρό. Για όποιον θυμάται, το 2008 στην Αυστρία, το τεταμένο κλίμα και οι κακές σχέσεις μεταξύ παικτών της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα που κρίθηκε από τον Βάλνερ, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους της αποτυχημένης παρουσίας στην τελική φάση.

Η φορτισμένη ατμόσφαιρα που διαμορφώνεται από όλους όσοι ζουν από το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα (παράγοντες, δημοσιογράφοι, παίκτες) συνέθεσε το κλίμα τρομοκρατίας στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ το ήθελε πολύ, αλλά το μεγαλύτερο μέρος των οπαδών του έθεσε σε κίνδυνο αυτή την επιθυμία. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με το έτσι θέλω. Οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου παρασύρθηκαν από το μένος της κερκίδας για τον Ολυμπιακό και το πήγαν στον τσαμπουκά.

Οι αντίπαλοι τους προσπάθησαν να αποδείξουν ότι δεν μασάνε, ότι είναι άντρες και αυτοί με συνέπεια να δούμε για τρεις ώρες κλωτσοπατινάδα, πιασίματα από το γιακά, γαλλικά και θολωμένα μυαλά...

Ο Τζαβέλλας με το Μανωλά και κυρίως ο Κατσουράνης με το Μανιάτη, έχασαν κάθε μέτρο και κάθε επαγγελματική σκέψη. Προφανώς επηρεασμένοι από το πολεμικό κλίμα που διαμορφώθηκε γύρω από τα εφετινά ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, αλλά και ορισμένοι εξ αυτών ορμώμενοι από την προσπάθεια να δείξουν στην κερκίδα με τους δικούς τους ότι είναι οι καλύτεροι στρατιώτες… Δεν ξέρω αν κάποιος φταίει λιγότερο ή περισσότερο, ξέρω μόνο πως σε έναν καυγά συνήθως φταίνε όλοι. Λιγότερο ή περισσότερο.

Ανεξάρτητα από το κίνητρο, το αποτέλεσμα ήταν ντροπιαστικό. Ποδοσφαιριστές που επέστρεφαν αγκαλιασμένοι από τη Ρουμανία το Νοέμβριο για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, πιάστηκαν στα χέρια σχεδόν πέντε μήνες μετά. Και όλα αυτά γιατί; Για να ενισχύσουν την όποια αντιπαράθεση δημιουργείται σε παράπλευρα -από το αγωνιστικό- επίπεδα.

Σε ένα ματς που κράτησε τριάμισι ώρες, θα μείνουν στο μυαλό όλων οι μπουνιές, οι κλωτσιές και οι βρισιές, χωρίς κανείς να είναι σίγουρος ότι όλα αυτά θα έχουν ξεχαστεί σε περίπου ένα μήνα όταν όλοι θα σμίξουν για να ταξιδέψουν στη Βραζιλία...

Διαβάστε ακόμη:

Κλείνει η Τούμπα, κίνδυνος και για αφαίρεση βαθμών!

Photostory: Όσα έγιναν με τη λήξη της ρεβάνς

Επεισόδια μετά το τέλος του αγώνα (VIDEOS)

Σαλπιγγίδης: "Θα γελάει όλη η Ευρώπη μαζί μας"

Μίτσελ: "Δεν το έχω ξαναδεί στη ζωή μου!"

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK