Μίτσελ ο ασυμβίβαστος!

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος αναλύει τον Μίτσελ: η έντονη προσωπικότητα και το αγύριστο κεφάλι. Για να συνεχίσει, θα πρέπει να πεισθεί ότι τον εμπιστεύονται.

Μίτσελ ο ασυμβίβαστος!

Όσοι γνωρίζουν καλά τον Μίτσελ, ξέρουν από πρώτο χέρι πως πίσω από το πλατύ του χαμόγελο και το επικοινωνιακό προφίλ κρύβεται ένας ασυμβίβαστος χαρακτήρας. Σε ελεύθερη μετάφραση, θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι ο Ισπανός είναι "αγύριστο κεφάλι". Έχει χαράξει το δικό του δρόμο, είναι ξεκάθαρος στα "θέλω" και τα "πιστεύω" του και δεν κάνει πίσω ούτε… πόντο.

Ναι μεν, διαθέτει και την ευφυΐα και την ικανότητα να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις, προκειμένου να φτάσει στο στόχο, ωστόσο, δεν είναι από εκείνους που θα ρίξουν νερό στο κρασί τους, απλά και μόνο για να "επιβιώσουν" σε μια κατάσταση ή για να "σώσουν" τη δουλειά τους.

Χρειάστηκε ν' αλλάξει αλλά...

Σε μία από τις πρόσφατες τοποθετήσεις του στην Ισπανία παραδέχθηκε ότι χρειάστηκε να αλλάξει τις συνήθειές του, την προπονητική του συμπεριφορά, ακόμη και τον τρόπο προσέγγισης των ποδοσφαιριστών, προκειμένου να "ενταχθεί" ομαλά στην "ελληνική" πραγματικότητα, αλλά και να κερδίσει τους ποδοσφαιριστές του "οι οποίοι προέρχονται από 14 διαφορετικές εθνικότητες", όπως είχε επισημάνει χαρακτηριστικά.

Με άλλα λόγια, ο 51χρονος κόουτς ουσιαστικά άλλαξε διαδρομή για να περάσει τη δική του νοοτροπία στην "πρόκληση" του Ολυμπιακού, αλλά όχι και προορισμό. Το έκανε, όμως, επειδή έτσι έκρινε κι όχι επειδή κάποιος του το επέβαλε…

Μίτσελ ο ασυμβίβαστος!
INTIME SPORTS

Το παιδί του μπαμπά

Στην πατρίδα του, γνωρίζουν καλά ότι ο Μίτσελ έβαλε στραβά το καπελάκι του και αποχώρησε από τους πάγκους της Χετάφε και της Σεβίλλης όταν κατάλαβε ότι η σχέση του με τις διοικήσεις των δύο συλλόγων της Πριμέρα Ντιβιζιόν και δη τους προέδρους τους, είχε κλονιστεί. Για παράδειγμα, δεν το σήκωσε ο εγωισμός του να ακούει και να διαβάζει ότι ο γιός του Αντριάν -νυν άσος της Ράγιο Βαγεκάνο- δεν βγαίνει από την ενδεκάδα (σ.σ. στη Χετάφε) επειδή είναι παιδί του μπαμπά κι έφυγε σε μια νύχτα…

Στον Ολυμπιακό, τέτοιου είδους προβλήματα δεν αντιμετώπισε, ή τουλάχιστον έμειναν "εντός των τειχών" και λύθηκαν εσωτερικά. Ξέρει πολύ καλά, ότι είχε δεχθεί σκληρή κριτική και υπήρξε αμφισβήτηση στο πρόσωπό του λόγω της "χλωμής" περσινής παρουσίας της ομάδας, από την ημέρα που κάθισε στον πάγκο της, ενώ δεν ζει σε άλλο κόσμο για να μην αντιληφθεί ότι κάποια στιγμή (πριν από τον εκτός έδρας αγώνα με την Άντερλεχτ) υπήρξε… θέμα.

Όσο γι' αυτό που λέει συχνά-πυκνά ότι "δεν ξέρω ελληνικά για να διαβάζω τι γράφεται καθημερινά κι έχω το κεφάλι μου ήσυχο", ισχύει κατά το ήμισυ. Ασφαλώς και δεν έχει προλάβει να μάθει τη γλώσσα μας, αλλά καθημερινά ενημερώνεται για όλα από τους συνεργάτες του, άσχετα αν δεν θέλει να το παραδεχθεί δημόσια. Την ίδια ακριβώς δήλωση, άλλωστε, είχε κάνει πριν μερικά χρόνια και ο συμπατριώτης του Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά κι εκείνος μάθαινε τα πάντα με το "νι" και με το "σίγμα". Να είστε σίγουροι…

Μίτσελ ο ασυμβίβαστος!

Αυτά, άλλωστε, τα έχει η μοίρα του προπονητή, ο οποίος κρίνεται καθημερινά και σχεδόν πάντα εκ του αποτελέσματος. Είναι γεγονός ότι ο Μίτσελ πέρασε μέσα από συμπληγάδες, αλλά –πιστός στις αρχές, την αυτοπεποίθηση και την… τρέλα του- κατάφερε να βρει τη σωστή "χημεία", να αφομοιώσει η ομάδα τη δική του "συνταγή" και να διανύσει μέχρι τώρα μια σεζόν που ξεπέρασε τις προσδοκίες, έστω κι αν δεν έγινε η υπέρβαση στην… υπέρβαση με αντίπαλο την Μάντσεστερ.

Εδώ που φτάσαμε, ο κόουτς γνωρίζει ότι απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης και του προέδρου Βαγγέλη Μαρινάκη και των συνεργατών του, αλλά και της -συντριπτικά- μεγάλης μερίδας του κόσμου, καθώς πέρα από καλός προπονητής είναι κι ένας άνθρωπος με πολύ ισχυρή προσωπικότητα, ο οποίος μπορεί να πιάσει τον παλμό όλων όσων, άμεσα ή έμμεσα, τον ενδιαφέρει η γνώμη τους.

Με Μίτσελ η επόμενη ημέρα αν...

Είναι γεγονός ότι στα υψηλά κλιμάκια της διοίκησης σχεδιάζουν την "επόμενη μέρα" με τον Μίτσελ στο τιμόνι για μια σειρά από πολύ συγκεκριμένους λόγους, αλλά και ορισμένους ακόμη που μόνο οι… ψαγμένοι γνωρίζουν. Για να μην μπούμε σε πολλές λεπτομέρειες, στην πλατεία Αλεξάνδρας ξέρουν καλά ότι με τον Ισπανό στον πάγκο, ο Ολυμπιακός και πρωτάθλημα πήρε και στους "16" του Champions League έφτασε, ενώ και καλή μπάλα έπαιξε σε όλα τα επίπεδα, συνδυάζοντας ουσία και θέαμα. Από την άλλη, δεν θέλουν να μπλέξουν με κάτι νέο στον πάγκο που θα θέλει –αν μη τι άλλο- χρόνο για να περάσει από την αρχή τη φιλοσοφία του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Μίτσελ ο ασυμβίβαστος!
INTIME SPORTS

Ο Μίτσελ, ωστόσο, δεν είναι διατεθειμένος να ξεκινήσει από την αρχή, αλλά να συνεχίσει το έργο του, από εδώ πού έχει ήδη φτάσει. Έχει την απαίτηση, πριν δεχθεί κριτική που είναι "κομμάτι" της δουλειάς του, να πιστωθεί και το μερίδιο της επιτυχίας που του αναλογεί.

Με άλλα λόγια, δεν του αρέσει ότι μετά από ένα κακό αποτέλεσμα κάποιοι ξεχνούν τι έχει προηγηθεί και απαξιώνουν τα πάντα μέχρι την επόμενη επιτυχία που θα αποθεώσουν ξανά! Καταλαβαίνει ότι στη χώρα μας η υπομονή είναι άγνωστη λέξη ιδιαίτερα όταν μιλάμε για ένα μέγεθος επιπέδου Ολυμπιακού που "κουβαλάει" εκατομμύρια κόσμου (για παράδειγμα με τα φετινά αποτελέσματα της Μάντσεστερ, ο Μόγες στην Ελλάδα θα είχε υποστεί δημόσιο λιθοβολισμό…). Εντούτοις, πιστεύει πως για να συνεχιστεί η καλή δουλειά και να μπει ο επόμενος όροφος στην «ερυθρόλευκη»… πολυκατοικία (σ.σ. η παρομοίωση είναι δική του, σε πρόσφατες δηλώσεις στην Ισπανία) θα πρέπει όλοι μαζί να συνεχίσουν την καλή δουλειά προς αυτή την κατεύθυνση.

Το αεροπλάνο της Iberia

Μετά από το τέλος των επίσημων υποχρεώσεων της ομάδας, λοιπόν, περί τα τέλη του Μάη, θα μιλήσει εφ’ όλης της ύλης με τη διοίκηση, προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχει "κοινή γραμμή" σε όλα, σχετικά με το "αύριο". Αν πεισθεί ότι εξακολουθεί να απολαμβάνει τη στήριξη όσων έχουν "λόγο" στην ομάδα, με πρώτο και τελευταίο τον πρόεδρο, θα ανανεώσει, όπως οι παντρεμένοι, τους «όρκους αιώνιας πίστης» και πάμε παρακάτω…

Αν όχι, και αφού κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να πιάσει λιμάνι και η κούπα του Κυπέλλου, θα φορέσει ξανά το καπελάκι του στραβά και θα επιβιβαστεί στο αεροπλάνο της Iberia με προορισμό τη Μαδρίτη… Άνθρωποι που τον ζουν καθημερινά, πάντως, εκτιμούν πως ήδη σχεδιάζει την επόμενη σεζόν». Άρα το μόνο που απομένει, είναι να επιβεβαιωθεί αυτό και επισήμως σε περίπου δύο μήνες από τώρα. Ίδωμεν…

Διαβάστε ακόμα:

Η εσωτερική γκρίνια έφερε την έκρηξη

Μίτσελ: "Ας έρθει άλλος προπονητής, να τα κάνει καλύτερα"

News 24/7

24MEDIA NETWORK