Διάρκεια για το μεγάλο διπλό

Ο Νίκος Γιαννόπουλος γράφει για την αποψινή δεύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού για μπρέικ στη Μόσχα και αυτά που χρειάζονται για να γίνει αυτό.

Διάρκεια για το μεγάλο διπλό

Οταν ο Μέγας Αλέξανδρος έκοψε το γόρδιο δεσμό κατά την εκστρατεία του στην τότε γνωστή Ανατολή, το έκανε με τόλμη, αποφασιστικότητα και διάρκεια. Αυτά, ακριβώς, τα στοιχεία πρέπει να έχει στο παιχνίδι του ο Παναθηναϊκός απόψε στη Μόσχα για να φύγει νικητής και να επιστρέψει στην Αθήνα με το πλεονέκτημα της έδρας.

Θα χρειαστεί ποιοτικές βοήθειες

Κλειδί θα είναι η διάρκεια. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ομάδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη θα μείνει προσηλωμένη στην τακτική της για 40 αγωνιστικά λεπτά, οφείλει όμως να μην παρουσιάσει τις αρρυθμίες που εμφάνισε στο τελευταίο δίλεπτο του πρώτου ματς όταν και απώλεσε μεγάλη ευκαιρία για μπρέικ. Ο Διαμαντίδης, στα 34 πλέον, ας μην το ξεχνάμε αυτό, θα χρειαστεί πολύ συγκεκριμένες και πολύ ποιοτικές βοήθειες από τα άλλα γκαρντ του Παναθηναϊκού στην οργάνωση του παιχνιδιού και στην άμυνα έτσι ώστε να συγκεντρωθεί στην εκτέλεση.

Την Μ. Τετάρτη, αν εξαιρέσει κανείς το γενναίο Ράιτ που πρόσφερε απλόχερα λύσεις, τα υπόλοιπα γκαρντ των Κυπελλούχων Ελλάδας κινήθηκαν σε ρηχά νερά. Ο Μπράμος έμεινε άποντος, ο Κάρι σκόραρε τρεις πόντους από βολές και ο Ούκιτς είχε μόλις 2 πόντους με 1/6 σουτ. Μοιραία έπεσε και πάλι μεγάλο βάρος στους ώμους του αρχηγού του Παναθηναϊκού ο οποίος μάλιστα άργησε να μπει στο πνεύμα της αναμέτρησης σε ότι αφορά τα εκτελεστικά του καθήκοντα.

Να βάλει τα σουτ

Κόντρα λοιπόν σε μία ομάδα που έχει πολύ ψηλά κορμιά αλλά πολύ περιορισμένες λύσεις στην περιφερειακή άμυνα λόγω λειψανδρίας (ο Τεόντοσιτς παραμένει τραυματίας), ο Παναθηναϊκός οφείλει να χτυπήσει μέσω των δικών του γκαρντ, να βάλει εξωτερικά σουτ και να ανοίξει, σε τελική ανάλυση, την άμυνα της ΤΣΣΚΑ,η οποία, σε αντίθετη περίπτωση, κλείνει μέσα και προκαλεί ασφυξία.

Αν αυτό γίνει πραγματικότητα κατά τη διάρκεια του ματς και έχει διάρκεια, ο Παναθηναϊκός μπορεί να κάνει μία πρόωρη Ανάσταση από τη Μ. Παρασκευή βάζοντας σε κλίμα...επιταφίου την αντίπαλό του. Κακά τα ψέμματα, η ΤΣΣΚΑ δεν τρόμαξε κανέναν στο πρώτο παιχνίδι, απλώς βρήκε τον τρόπο να μπλοκάρει τους πράσινους στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας και να πάρει μία νίκη χάρη στον οίστρο του Ουίμς και του Κριάπα που έβαλαν μεγάλα σουτ. Κατά τα άλλα, τα υπόλοιπα πλάνα του Μεσίνα καταστράφηκαν από την εξαιρετική άμυνα του Παναθηναϊκού, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, κατά το οποίο υψώθηκε ένα μεγάλο στοπ στις πάσες στους ψηλούς και στο παιχνίδι στο λόου ποστ.

Τρέξε ΠΑΟ, τρέξε!

Κάτι τελευταίο: Καλό θα είναι για τον Παναθηναϊκό, να τρέξει εφόσον βρει την ευκαιρία. Τα βαριά κορμιά της ΤΣΣΚΑ, όταν στήνονται σε οργανωμένη άμυνα, προκαλούν προβλήματα. Επειδή όμως είναι βαριά, στις επιστροφές έχουν θέματα. Το αμυντικό ριμπάουντ, άρα, και μία γρήγορη πάσα στον κοντό, μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για χτύπημα στο ανοιχτό γήπεδο πριν πλησιάσουν τα μεγάλα χέρια των Κρσιτς, Χάινς, Κριάπα και Καούν πάνω στην μπάλα. Και δόξα τω Θεώ, ο Παναθηναϊκός διαθέτει παίκτες, κοντούς και ψηλούς, που τρέχουν καλά το γήπεδο.

Διαβάστε ακόμη:

Γιώργος Συρίγος: Δεν αρκεί η πρόκριση, να διασύρει την ΤΣΣΚΑ

News 24/7

24MEDIA NETWORK