Υποκρισία με κόκκινους και πράσινους κόκκους

Ο Νίκος Γιαννόπουλος καταγράφει την υποκριτική στάση τόσο από πλευράς Παναθηναϊκού, όσο και από πλευράς Ολυμπιακού, όσο αφορά τα μη αγωνιστικά γεγονότα του ντέρμπι.

Υποκρισία με κόκκινους και πράσινους κόκκους
INTIME SPORTS

Κάνεις διαρροή πριν από τη σέντρα ότι το παιχνίδι δεν θα έπρεπε να αρχίσει ποτέ. Ισχυρίζεσαι, και μα την πίστη μας έχεις δίκιο, ότι η ατμόσφαιρα θύμιζε εμπόλεμη Βαγδάτη παρά ποδοσφαιρικό γήπεδο. Μιλάς για κτηνωδίες, ναι. Αλλά στο τέλος της ημέρας μας ισοπεδώνεις. “Αυτά δεν γίνονται ποτέ στο Καραϊσκάκη”. Ε, όχι Βαγγέλη Μαρινάκη, και μάτια έχουμε και μνήμη.

Υπό νορμάλ συνθήκες, τούτο το σημείωμα θα έπρεπε να φιλοξενεί αμιγώς ποδοσφαιρικές θέσεις για το ντέρμπι των αιωνίων. Αλλά ο ισχυρισμός και οι επιλεκτικές... αναμνήσεις του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν μπορούν να περάσουν σε δεύτερη μοίρα. Χάνει το δίκιο του ο ηγέτης των “ερυθρόλευκων” όταν δεν παραδέχεται ευθαρσώς και δημοσίως ότι και στο γήπεδο της δικής του ομάδας πολλές φορές η ατμόσφαιρα παρέπεμπε σε πόλεμο και όχι σε ποδοσφαιρικό ματς. Επιτέλους, οι παράγοντες του ποδοσφαίρου ας κάνουν και λίγη αυτοκριτική και αν δεν μπορούν ούτε αυτό να πράξουν, τότε ας σταματήσουν τις δημόσιες τοποθετήσεις.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Αλαφούζος καταδίκασε. Εκανε το αυτονόητο δηλαδή. Ευχαριστούμε πολύ πρόεδρε αλλά δεν θα πάρουμε. Εχεις επαρκείς εξηγήσεις για το πως η πόρτα της 13 άνοιξε και υπήρξε εισβολή στο γήπεδο; Μπορείς να μας πεις, πρόεδρέ μου, πως στο διάβολο πέρασαν πάλι τόσα πολλά πολεμοφόδια μέσα στο γήπεδο; Είσαι, τέλος πάντων, ικανός να εγγυηθείς την ομαλή διεξαγωγή ενός αγώνα στο γήπεδο-κλουβί που εσύ επέλεξες να αγωνίζεται η ομάδα σου; Και τελικά μια ατάκα για την ατμόσφαιρα στη Λεωφόρο θα διαβάσουμε στο προσεχές “Παράγκα και Όραμα;”

Από κοντά και ο Περέιρα. “Του είπα είμαι άντρας, αν θέλεις έλα”. Ουδείς μπήκε στον κόπο ότι μ' αυτά τα πράγματα δεν παίζουν, ότι είναι τουλάχιστον αφελές για να μην πούμε ηλίθιο, να προκαλείς τους φανατικούς κατά αυτόν τον τρόπο σ' ένα γήπεδο που κοχλάζει εναντίον της ομάδας σου; Δεν είναι δυνατόν να μην του έχει μιλήσει κάποιος για όλα αυτά. Ο Πορτογάλος έκανε μεγάλο φάουλ με τη χειρονομία του, πριν συνεχίσει τα “εγκλήματα” και στη σκακιέρα του ματς. Αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία.

Για το τέλος: Σωτήρης Νίνης. “Φοβερή η ατμόσφαιρα στο σημερινό ντέρμπι. Εκπληκτικός ο κόσμος του Παναθηναϊκού” έγραψε στο facebook ο άσος των “πράσινων”. Για το Θεό ρε Σωτήρη. Ξέχασες τόσο γρήγορα τον Φεβρουάριο του 2011 και όσα έγιναν τότε στο Καραϊσκάκη; Το ξύλο στους συμπαίκτες σου στη φυσούνα, τις γροθιές και τις κλοτσιές των ανεγκέφαλων; Και τώρα...επικροτείς με μία ανάρτηση το τυφλό μίσος και το φανατισμό. Κρίμα!

Το απλό της νίκης και η... παρανόηση του Περέιρα

Επιτέλους, ήρθε και η ώρα να δούμε και λίγο όσα έγιναν στο χορτάρι. Ο Παναθηναϊκός νίκησε καθ' όλα δίκαια χωρίς να γοητεύσει κανέναν με την απόδοσή του. Εκανε όμως σωστά τα βασικά και από τη στιγμή που έμεινε όρθιος στη χαμένη ευκαιρία του Ντουρμάζ, χτύπησε στην επόμενη φάση και επικράτησε πολύ πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 2-1. Αλλωστε, βρήκαν και τα έκαναν οι πράσινοι. Η άμυνα-παρωδία του Ολυμπιακού δεν μπορεί να εγγυηθεί πλέον απολύτως τίποτα σε παιχνίδια υψηλού επιπέδου και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι παίκτες του Αναστασίου να προκαλέσουν πανικό στους αντιπάλους τους όταν άρχισαν να πιέζουν ψηλά.

Πάντως, ακόμα και σ' αυτό το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να αποτινάξει από πάνω του το σύνδρομο του χαμένου πρώτου ημιχρόνου. Αν και έβλεπαν τον αντίπαλο να παραπατά και να μην έχει καμία διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο ουσίας, οι πράσινοι φοβήθηκαν το ματς περισσότερο από ότι θα έπρεπε. Κακώς, αν πίεζαν, όντας πιο φρέσκοι από πιο νωρίς, τα νερά στην άμυνα του Ολυμπιακού θα έμπαιναν από το πρώτο, κιόλας, μέρος.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο Περέιρα έχει κάνει ένα βασικό λάθος. Νομίζει ότι με το υπάρχον ρόστερ που δημιουργήθηκε για να υπηρετήσει το ποδόσφαιρο του Μίτσελ, ποδόσφαιρο δηλαδή δημιουργίας και κατοχής της μπάλας, μπορεί να υιοθετήσει το στιλ του Λεονάρντο Ζαρντίμ. Δεν γίνεται, διότι αυτή η version του Ολυμπιακού δεν διαθέτει την πολυτέλεια της αμυντικής ασφάλειας ούτε έχει δουλέψει για να παίξει έτσι. Τρία ανταγωνιστικά ματς έδωσε μακριά από την έδρα του ο πρωταθλητής και το κοντέρ έγραψε μία ισοπαλία (με τον ΠΑΟΚ) και δύο ήττες (με Ντνίπρο και Παναθηναϊκό) με απολογισμό τερμάτων 1-4! Και τα τέσσερα, γκολ, σημειωτέον ήταν μία ευγενική χορηγία της άμυνας του Ολυμπιακού, φθηνών προσωπικών λαθών που δεν γίνεται να κάνει μία ομάδα που υποτίθεται ότι σ' αυτά τα ματς παίζει πρώτα για να κρατήσει το μηδέν.

Εστω και έτσι όμως, ο Ολυμπιακός παραμένει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του εφετινού πρωταθλήματος. Το πρόγραμμα που τον περιμένει είναι από βατό μέχρι εξαιρετικά εύκολο και μόνο με μία θεαματική αγωνιστική αυτοκτονία οι Πειραιώτες θα παραδώσουν τα σκήπτρα τους. Ακόμα όμως και να ισοβαθμήσουν με τον Παναθηναϊκό, θα έχουν μαξιλαράκι ασφαλείας το γκολ του Τσόρι στο 96' που τους δίνει το δικαίωμα να βρίσκονται από πάνω σε περίπτωση ισοβαθμίας (με καλύτερη συνολική επίθεση). Αλήθεια, κόουτς, σ' αυτό το καμίνι ο Τσόρι γιατί δεν ξεκίνησε;

Διαβάστε ακόμη:

Επίσκεψη οπαδών στου Ρέντη

Σε δύο σημεία κάηκε το χέρι του Κασάμι! (VIDEO)

Καραπαπάς στη SuperBALL: "Ηξεραν τα πάντα για τις φωτοβολίδες! Έχουμε κάνει καταθέσεις στην αστυνομία"

Έξαλλος ο Περέιρα: "Είπα στον οπαδό έλα δεν σε φοβάμαι, είμαι άντρας!"

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-1 (VIDEOS)

Μαρινάκης: "Ούτε στο Ιράκ αυτά! Συλλυπητήρια στον Παναθηναϊκό!" (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK