Ο Κάιλ Χάινς είναι ο ...Hulk

Για τον Κάιλ Χάινς είχαμε γράψει αρκετά μόλις ήρθε στην Ελλάδα. Το φοβερό της ιστορίας είναι ότι δικαιωθήκαμε για όσα λέγαμε και ...διαψευστήκαμε σχεδόν ταυτόχρονα. Διότι ο Αμερικανός δεν μπορεί να λειτουργήσει ως βασικός σέντερ και να πάρει την ομάδα πάνω του. Από την άλλη ο ύψους 1,95(επειδή είναι καλό παιδί του προσθέτουμε και κάτι) Χάινς είναι πολύτιμος ερχόμενος από τον πάγκο.

Ο Κάιλ Χάινς είναι ο ...Hulk
INTIME SPORTS

Εκεί μεταμορφώνεται στον Hulk των κόμικ σε μια πιο ηλιωκαμένη έκδοσή του. Ίδια σωματοδομή, θες τον προαστιακό για να πας από την μία πλάτη στην άλλη, απίστευτη δύναμη και αθλητικά προσόντα. Κυρίως; Ελεύθερος να παίξει όπως μπορεί χωρίς να πρέπει να ποστάρει, να σουτάρει από μέση απόσταση. Όπως πάει το παιχνίδι ο ...Hulk το ακολουθεί κι εξελίσσεται στον καλό κρυμμένο ήρωα του Ολυμπιακού.

Ουσιαστικά εξελίσσεται στον αρχηγό της δεύτερης πεντάδας καθώς ο Μπαρτζώκας είναι πολύ σίγουρος πια για τους ρόλους και βλέπουμε τον Ολυμπιακό να θυμίζει λίγο τους Σανς του 2010. Το Φοίνιξ μεσούσης της χρονιάς τοτε σχημάτισε μία δεύτερη ομάδα με τους αναπληρωματικούς η οποία σε μεγάλο βαθμό έμαθε να λειτουργεί ως ένα ομοιόμορφο σύνολο κι έφτασε ένα σουτ από τους τελικούς του ΝΒΑ.

Ο Κάιλ Χάινς είναι ο ...Hulk

Η second unit δουλεύει άψογα...

Αυτό φαίνεται να προσπαθεί να κάνει ο Ολυμπιακός. Χάινς, Λο, Σλούκας, Περπέρογλου, Μαυροειδής. Με εναλλαγές βεβαίως αλλά οι πρώτοι τέσσερις αρχίζουν και παίζουν με κλειστά μάτια.

Όταν η Εφές έχασε τον ρυθμό της, περίμενε ότι οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν θα κρατήσουν την ίδια φρεσκάδα έχοντας στον πάγκο Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη, οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να καλπάζουν. Με το τρέξιμο του Λο παραλίγο να πατήσουν τις ...γλώσσες τους από την κούραση οι βαρείς παίκτες της Εφές. Η second unit που λένε οι Αμερικανοί δουλεύει άψογα.

Ο Ολυμπιακός αμυντικά ήταν εκπληκτικός και η μοναδική του αδυναμία παρέμεινε το πρόβλημα στην επίθεση. Καλύπτεται από τον ηγέτη Σπανούλη και τον...υπερταλαντούχο βοηθό του Παπανικολάου αλλά δεν φτάνουν. Εκεί ο Πάουελ θέλει χρόνο για να «μάθει» να παίζει ως σέντερ κάτι που δεν έκανε ποτέ στην καριέρα του έως τώρα.

Ο Κάιλ Χάινς είναι ο ...Hulk

Έχει τον τίτλο του φαβορί...

Το μεγάλο κέρδος των ερυθρολεύκων αφορά στην δήλωση της καλύτερης ομάδας στην Ευρώπη μέχρι να βρεθεί κάποια να την κερδίσει στα... ίσια. Η Εφές εκμεταλλεύτηκε το ξεκίνημα της σεζόν και τον διέσυρε, αλλά κατάλαβε την Πέμπτη ότι ακόμα δεν είναι έτοιμη για μεγαλεία καθώς στον αγώνα της χρονιάς διασύρθηκε στο ΣΕΦ. Την άλλη εβδομάδα η Ζαλγκίρις θα προσπαθήσει να δείξει καλύτερη από τους Πειραιώτες και αν περάσουν από το Κάουνας, τότε οι πρωταθλητές γίνονται με την βούλα η πρώτη ομάδα που θα έχει τον τίτλο φαβορί για την Ευρωλίγκα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η Εφές αποτελεί το παράδειγμα της κακής διαχείρισης. Παράλληλα είναι και μία ευκαιρία να επαναφέρουμε την ....διαφωνία με τον Μπαρτζώκα για τον Λούκας. Εννοείται ότι δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με τον Λο και γι αυτό ο Ολυμπιακός κατέκτησε τίτλους όταν βρήκε έναν πραγματικά καλό παίκτη. Ο χρήσιμος Λούκας είναι απλά...χρήσιμος και πολύ «επικίνδυνος» για να οργανώσει την ομάδα του.

Το είδαμε πως ο κόουτς του Ολυμπιακού, που τον πιστεύει και τον βοήθησε τα μέγιστα να αποκτήσει καλό όνομα, προτίμησε αυτός να απειλεί και η διαφορά πήγε στους 20. Γιατί; Διότι ο Φάρμαρ πρέπει να μείνει εκτός αγώνα και ο Λουκάς...πρέπει να είναι ο καλύτερος. Όπως έμαθε πρόπερσι ο Ολυμπιακός με έναν τέτοιο παίκτη κορυφαίο, δεν πας ούτε απέναντι όσο καλούς παίκτες κι αν έχεις γύρω του. Η Εφές οφείλει να βρει τους ρόλους που βρήκε ο Μπαρτζώκας για την ομάδα του αλλά πάλι δεν μας πολυαπασχολεί τί θα κάνουν οι άσπονδοι γείτονες.

Το βγάλαμε το ...ίρτζι μας.

Διαβάστε ακόμη:

Παπανικολάου: "Στόχος μας οι νίκες"

Μπαρτζώκας: "Πειστική νίκη"

Ολυμπιακός-Εφές 75-53

News 24/7

24MEDIA NETWORK