Ο Μοϊκανός

Ο Στοχ βρίσκει τον εαυτό του και τον στόχο του. Με άλλον έναν… Στοχ στο ρόστερ χτυπάς το πρωτάθλημα, όχι στα λόγια, αλλά στη πράξη. Ο Σλοβάκος με την εκκεντρική κόμμωση Μοϊκανού αρχίζει και θυμίζει Βιεϊρίνια.

Ο Μοϊκανός

O Στοχ είναι σαν την σφήκα. Μικρόσωμος, γρήγορος, περνάει, τσιμπάει και φεύγει. Είναι ασυναγώνιστος στο ένας εναντίον ενός και το σουτ του απλά… δεν παίζεται. Ή μάλλον, δεν πιάνεται. Το αξιοσημείωτο είναι ότι σε κάθε ματς γίνεται όλο και καλύτερος. Ο χορός των εκατομμυρίων που στήθηκε γύρω του από μικρή ηλικία δεν ήταν τυχαίος. Αυτή ήταν μια μεταγραφή επιπέδου Στέφενς.

Εάν πάρουν στον Ολλανδό και έναν κεντρικό αμυντικό αντιστοίχου ποιότητας με τον Στοχ, τότε ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει κατάματα την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα. Οι άνετες νίκες με Ξάνθη και Πανιώνιο ήταν μια πρόγευση και ένα μήνυμα ισχύος προς πάσα κατεύθυνση.

Οργανωτής και στόπερ

Το ρόστερ, πλέον, φαίνεται ότι δεν έχει πολλές αδυναμίες. Με τον Τζαβέλλα καλύπτεται επαρκώς και αξιοπρεπώς η θέση του αριστερού μπακ και με τον Νίνη εμπλουτίζονται οι εναλλακτικές επιλογές για τα άκρα και τον μεσοεπιθετικό άξονα.

Στο κέντρο της άμυνας "πονάει" ο ΠΑΟΚ. Για την ακρίβεια εκεί "βογκάει". Γι’ αυτό δεν υπάρχει άλλη λύση από την προσθήκη ενός στόπερ. Το ρόστερ θα ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο, εάν προκύψει η δυνατότητα και για την απόκτηση, έστω και την ύστατη ώρα, ενός οργανωτή παιχνιδιού, που θα δημιουργεί ευκαιρίες και θα απελευθερώσει τον Κατσουράνη στα αμυντικά χαφ.

Οι παλινωδίες

Ακόμα, όμως και εάν γίνουν όλα αυτά, δεν αναιρούνται οι πολλές παλινωδίες και η αναίτια προχειρότητα στο μεταγραφικό σχεδιασμό και φέτος. Στο ΠΑΟΚ ψάχνουν αριστερό μπακ και στόπερ την τελευταία ημέρα των μεταγραφών την στιγμή που πήραν παίκτες σ’ αυτές τις θέσεις τον Ιούλιο (Σπυρόπουλο και Λόπες). Το δίδαγμα είναι πως όπου όλου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει. Εάν ο Ιβάν Σαββίδης αφήσει την επόμενη φορά τις μεταγραφές εν λευκώ στο Στέφενς και οικονομία θα κάνει και το αποτέλεσμα σίγουρα θα είναι προτιμότερο.

Το θράσος του Κίτσιου

Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη και η αλματώδης εξέλιξη του νεαρού Κίτσιου. Εάν αποκτήσει εμπειρία θα κάνει παπάδες. Το θράσος του και η τεχνική του δείχνουν ότι έχει μεγάλες προοπτικές. Κάνει επελάσεις με το δεξί, σκοράρει με το αριστερό, έχοντας ένα πλούσιο ρεπερτόριο κινήσεων και αμυντικά, όπου εξουδετέρωσε πλήρως τον Κολοβό.

Συμπερασματικά, ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία με ένα… colpo grosso, την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, το οποίο θα συνδυάζει απόκτηση στόπερ και επιτελικού, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την τόνωση του ενδιαφέροντος και την αλλαγή του status quo στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οψόμεθα…

ΥΓ: Ο Δελφάκης ως φαίνεται ζήλεψε την δόξα του Στοχ και με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του εκατέρωθεν κατάφερε και έγινε πρωταγωνιστής. Αποκορύφωμα το πέναλτι που έδωσε για χέρι του Σαλπιγγίδη, το οποίο μόνο αυτός είδε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK