Ο τακτοποιημένος και ο "επαναστάτης"

Ο τακτοποιημένος Παναθηναϊκός του Ρότσα, τα αναπάντητα ερωτήματα που άφησε ο Φερέιρα και ο "επαναστάτης" Χακόμπο. Ο Σταύρος Καραϊνδρος σχολιάζει την εικόνα του τριφυλλιού επί του ΠΑΟΚ και τη συμπεριφορά του Ισπανού γκολκίπερ.

Ο τακτοποιημένος και ο "επαναστάτης"

Φτάσαμε στην 11η αγωνιστική για να δούμε για δεύτερη φορά έναν τακτοποιημένο Παναθηναϊκό. Η πρώτη ήταν με τη Μάδεργουελ στη Σκωτία. Ηταν Αύγουστος.

Ο Ρότσα δεν είναι Μεσσίας, δεν έχει το μαγικό ραβδάκι και δεν χρειάζονται παχυλοί τίτλοι για την παρουσία του στον πάγκο του Παναθηναϊκού και τη νίκη επί του ΠΑΟΚ. Ο Ρότσα ήταν ό,τι χρειαζόταν η ομάδα τούτη τη χρονική στιγμή. Είναι ένας προπονητής που έδωσε ψυχολογία στους ποδοσφαιριστές και έκανε τα αυτονόητα.

Ο τακτοποιημένος και ο "επαναστάτης"

Το λάθος του Φερέιρα με Σισόκο...

Ο Σισοκό στο κέντρο έδειξε πόσο λάθος έκανε ο Φερέιρα που δεν τον χρησιμοποιούσε εκεί. Η πρώτη κάθετη πάσα στην ευκαιρία του Τοτσέ, έδειξε αυτό. Ο Μαυρίας βασικός στο φτερό (αν και έκανε πολλά λάθη, βοήθησε επιθετικά), ο Ζέκα επιτέλους πάτησε περιοχή και δεν έπαιξε αμυντικό χαφ και ένας Παναθηναϊκός με τόσες τελικές όσες δεν είχε κάνει μέχρι τώρα. Για να καταλάβετε τη διαφορά, δείτε ξανά το πρώτο γκολ του τριφυλλιού και πόσες πάσες άλλαξαν μέχρι να βγει η μπαλιά στον Ζέκα.

Τα ερωτήματα μετά το άνετο 2-0, πολλά: Γιατί τώρα; Γιατί όχι πριν; Ερωτήματα που δεν πρόκειται να απαντηθούν κι αυτό διότι ο Φερέιρα θεωρούσε ότι έκανε έργο στον Παναθηναϊκό.

Το βασικότερο, όμως, ερώτημα είναι το εξής: Δεν γίνεται μετά από κάθε απώλεια βαθμών να χαμηλώνουν οι τόνοι στον ΠΑΟΚ και μετά από κάθε νίκη να μιλούν για πρωταθλητισμό. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρος στόχος και ορίζεται ανάλογα το αποτέλεσμα.

Ο τακτοποιημένος και ο "επαναστάτης"

ΥΓ: Για τον Σανθ Χακόμπο δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά. Για τον "άρρωστο" οπαδό του ΠΑΟΚ είναι ο μάγκας, αυτός που θα αντικαταστήσει τον Πάμπλο Γκαρσία. Για τους λογικούς φιλάθλους είναι αυτός που δεν σέβεται τη φανέλα που φορά. Αν ο ΠΑΟΚ έβγαζε στο γήπεδο τη μαγκιά του Γκαρσία και του Χακόμπο, θα είχε τουλάχιστον δύο πρωταθλήματα. Το λιγότερο απαράδεκτη η ενέργειά του, αλλά ποιος θα βρεθεί να του τραβήξει το αυτί; Ο Σαββίδης; Από τότε που έχει αναλάβει προσπαθεί ο άμοιρος να βάλει μία τάξη και οι παίκτες τον γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια. Ο Δώνης; Εχει μικρό ρόστερ, αν αρχίζει να "κόβει" και παίκτες λόγω συμπεριφοράς, ζήτω που καήκαμε. Ο κόσμος; Πολλοί θα επικροτήσουν τη συμπεριφορά του. Η πειθαρχική επιτροπή; Αν καλέσει σε απολογία παίκτη του ΠΑΟΚ (ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω λίγο έλειψε να χειροδικήσει κατά των διαιτητών) θα είναι η κακή Αθήνα που θέλει να καταστρέψει τον ΠΑΟΚ. Σε οποιοδήποτε σοβαρό πρωτάθλημα ο Χακόμπο και ο κάθε Χακόμπο θα έψαχνε ομάδα την επόμενη μέρα. Στην Ελλάδα γίνεται επαναστάτης...

Διαβάστε ακόμη:

Ρότσα: "Είδα κόσμο με χαμόγελο"

Σαλπιγγίδης: "Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε"

Ζέκα: "Για τους οπαδούς και τον Φερέιρα"

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-0

Τι λέει το φύλλο αγώνα για Χακόμπο

Δώνης: "Καλύτερος ο Παναθηναικός..."

News 24/7

24MEDIA NETWORK