Τι είδε ο Μίτσελ, τι μπορεί να αλλάξει…

Είναι διαφορετικό να σου εξιστορεί κάποιος πως έχει η κατάσταση, άλλο να εντοπίζεις ορισμένες αδυναμίες βλέποντας αγώνες μέσω DVD και άλλο να βγάζεις συμπεράσματα ιδίοις όμμασι. Ο Μίτσελ ήρθε στην Ελλάδα υποψιασμένος, αλλά την Κυριακή το βράδυ θα συνειδητοποίησε ότι τον περιμένει περισσότερη δουλειά απ ΄ όση πιθανό θα περίμενε.

Τι είδε ο Μίτσελ, τι μπορεί να αλλάξει…
INTIME SPORTS

Τα αποτελέσματα μέχρι σήμερα, όπως και η πτώση της ποιότητας των εγχώριων αντιπάλων του είχαν σκεπάσει πολλές από τις αγωνιστικές αδυναμίες του Ολυμπιακού, αλλά ήταν φανερό τον τελευταίο ένα μήνα, ότι κάπου θα «στράβωνε» το πράγμα. Όταν τα γκολ έρχονται κυρίως από στημένες φάσεις, ή στις καθυστερήσεις των αγώνων για να δώσουν νίκες, δεν θέλει και πολύ για να γυρίσει όλο αυτό μπούμερανγκ.

Ο Μίτσελ κατεβαίνοντας χθες από το αεροπλάνο στο «Ελ. Βενιζέλος» γνώριζε ότι ο Ολυμπιακός είναι αήττητος στο πρωτάθλημα και είχε μόνο νίκες στο γήπεδό του, αλλά τώρα που αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία έχει χαθεί ένα από τα πιο σημαντικά κίνητρα. Διότι, μη κρυβόμαστε, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στη Super League, το «στοίχημα» για τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή ήταν ο Ολυμπιακός να τερματίσει αήττητος.

Τι είδε ο Μίτσελ, τι μπορεί να αλλάξει…

Τα κίνητρα του Ισπανού για τους παίκτες...

Από τη στιγμή που χάθηκε αυτό, οι παίκτες θα επικεντρώσουν πλέον την προσοχή τους στα δύο παιχνίδια με τη Λεβάντε στην φάση των 32 του Europa League και στο πως θα φτάσουν όσο το δυνατό νωρίτερα στην κατάκτηση του τίτλου.

Ο Ισπανός προπονητής θα πρέπει στο εξής να βρίσκει συνεχώς κίνητρα για να κρατάει σε εγρήγορση τους ποδοσφαιριστές. Αν και οι τελευταίοι γνωρίζουν πως στο τρίμηνο που απομένει για να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις της ομάδας θα είναι κρίσιμο για πολλούς, οπότε έχουν λόγους να παρουσιάσουν μια διαφορετική απ΄ ότι σήμερα εικόνα.

Ο Μίτσελ, άλλωστε, προτιμήθηκε να έρθει αυτή τη στιγμή για να σουλουπώσει τα πράγματα, για να κυνηγήσει ο Ολυμπιακός την υπέρβαση στην Ευρώπη και να προετοιμάσει πιο γρήγορα και πιο σωστά την ομάδα για την νέα περίοδο.

Αυτό που είδε στον αγώνα με τον Ατρόμητο, προφανώς και απέχει πολύ από αυτό που έχει στο μυαλό του και θέλει να εφαρμόσει στον Ολυμπιακό. Η μεσαία γραμμή, από την οποία ξεκινάει να «χτίζει» ο Ισπανός τεχνικός τις ομάδες στις οποίες δουλεύει, αποτελεί τούτη την ώρα την «αχίλλειο πτέρνα» των «ερυθρόλευκων».

Τι είδε ο Μίτσελ, τι μπορεί να αλλάξει…

Θέλουν νεότερο από τον Ιμπαγάσα...

Ο Ιμπαγάσα, που είναι ο μόνος από το υπάρχον ρόστερ που μπορεί να δώσει άλλο ρυθμό και χρώμα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, αγωνίζεται πλέον αραιά και που, λόγω των συχνών μυϊκών τραυματισμών. Οι Πειραιώτες είναι ξεκάθαρο πως έχουν την ανάγκη από ένα νεότερο -και ποιοτικά ανάλογο με την αξία του Αργεντινού- «δεκάρι», όπως και από έναν υψηλού επιπέδου αμυντικού μέσο. Τώρα, όμως, δεν υπάρχουν πια περιθώρια για διορθωτικές κινήσεις, παρά μόνο το καλοκαίρι.

Η τριάδα Μανιάτης, Γκρέκο, Μασάντο υπέφερε την Κυριακή από την αντίστοιχη των Δημούτσου, Μπρίτο, Πίτου Γκαρσία του Ατρόμητου Αθηνών και ο Μίτσελ είδε έναν Ολυμπιακό να μην μπορεί να αναπτυχθεί, αλλά ούτε να αμυνθεί σωστά. Οι «ερυθρόλευκοι» ναι μεν είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπόρεσαν να περάσουν κάθετες πάσες, ούτε να δημιουργήσουν ρήγματα από τα άκρα (ο Επστάιν, αν και σε ρόλο αριστερού μπακ, δεν άφησε περιθώρια στον Αμπντούν).

Ο καλά διαβασμένος Νίκος Αναστόπουλος, ο οποίος γνωρίζει όσο λίγοι την ψυχολογία και τη φιλοσοφία του Ολυμπιακού, έστω και αν πήγε στο Φάληρο έχοντας τους μισούς βασικούς του παίκτες στην εξέδρα, κατόρθωσε με πολύ καλή τακτική και οργάνωση να εκμεταλλευτεί στο έπακρο της δυνατότητες της ομάδας του Περιστερίου. Και την περασμένη περίοδο, να υπενθυμίσουμε, είχε βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό, αποσπώντας ισοπαλία 2-2 με τον ΟΦΗ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Τι είδε ο Μίτσελ, τι μπορεί να αλλάξει…

Οι αλλαγές του Μίτσελ...

Τι μπορεί να αλλάξει ο Μίτσελ; Πέρα από την ψυχολογία, εκείνο που προέχει είναι ο Ολυμπιακός να αποκτήσει ταυτότητα στον αγωνιστικό χώρο. Να ξέρει τι θέλει στο γήπεδο και πως θα φτάσει στον στόχο του. Να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και να παρουσιάσει καλό θέαμα. Η αλλαγή φιλοσοφίας και στιλ παιχνιδιού όμως δεν γίνεται από τη μία ημέρα στην άλλη. Το ενθαρρυντικό πάντως για τους «ερυθρόλευκους» είναι ότι έχουν εφαρμόσει για τρεις σεζόν (λόγω της παρουσίας του Βαλβέρδε στον πάγκο) το ισπανικό μοντέλο ποδοσφαίρου και έτσι δεν χρειάζεται να ξεκινήσουν από το «Α».

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός επί επτά μήνες (επί Ζαρντίμ) δούλεψε με ένα συγκεκριμένο τρόπο, ενώ επιπλέον δεν είναι ξεκάθαρο, αν οι παίκτες στο υπάρχον ρόστερ μπορούν να υπηρετήσουν σωστά αυτό που θέλει να εφαρμόσει ο Μίτσελ. Είναι κάτι που θα απαντηθεί προσεχώς στους αγωνιστικούς χώρους...

Υ.Γ.: Το πρώτο που θα αντιλήφθηκε ο Μίτσελ μόλις πήρε θέση στην προεδρική σουίτα για να παρακολουθήσει το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, είναι πως πρέπει να πείσει τους φίλους του Ολυμπιακού να επιστρέψουν στις εξέδρες. Οι «ερυθρόλευκοι» «έκοψαν» λιγότερα από 19.000 εισιτήρια (συγκεκριμένα 18.747) σε ένα γήπεδο χωρητικότητας 32.500 θέσεων. Και ας ήταν Κυριακή απόγευμα, κι ας γνώριζαν οι περισσότεροι πως το ματς παρακολουθεί ο νέος προπονητής, κι ας ξέρουν ότι το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι είναι στις 21 του μήνα (με τη Λεβάντε), κι ας έπαιζε ο πρωταθλητής Ολυμπιακός με τον τέταρτο στη βαθμολογία Ατρόμητο Αθηνών με τον Νίκο Αναστόπουλο να επιστρέφει για ακόμα μια φορά στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο κόσμος «διψάει» για καλό θέαμα, αυτό θέλει και αυτό θα τον οδηγήσει να καλύψει και το τελευταίο άδειο κάθισμα.

Διαβάστε ακόμη:

Στα αποδυτήρια ο Μαρινάκης

Νικοπολίδης: "Η μοναδική πίκρα μου είναι που χάσαμε το παιχνίδι"

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-3

News 24/7

24MEDIA NETWORK