Γκαρσία - Δώνης σημειώσατε X

Το μεταμεσονύκτιο όργιο φημών είχε εύθυμη κατάληξη. Στην αρχή κυκλοφόρησε η φήμη ότι ο Γκαρσία "έφαγε" τον Δώνη και μετά από λίγες ώρες ότι ο Δώνης "έφαγε" τον Γκαρσία. Τελικά το ματς ήρθε ισόπαλο... Αναμένεται και ρεβάνς με συνάντηση διοίκησης - Γκαρσία και στόχο την εκτόνωση της κατάστασης.

ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ / 20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE
ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ / 20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE MOTIONTEAM

Το θέμα Γκαρσία λειτουργεί ως βραδυφλεγής βόμβα εδώ και καιρό. Ο Γκαρσία είναι πολύ αγαπητός στον κόσμο. Ο Δώνης δεν είναι καθόλου. Καμία σοβαρή διοίκηση, όμως, δεν «καθαρίζει» τον προπονητή, επειδή είναι δυσαρεστημένος μαζί του ακόμα και ο λαοπρόβλητος παίκτης της ομάδας. Θα ήταν μήνυμα ότι ο εκάστοτε προπονητής μπορεί να γίνει έρμαιο στις διαθέσεις των παικτών και θα χανόταν κάθε έννοια πειθαρχίας στα αποδυτήρια. Ακόμα και για τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο μια νορμάλ διοίκηση δεν διώχνει τον προπονητή. Είναι ποδοσφαιρικό θέσφατο αυτό. Δεν θα συζητάμε τα αυτονόητα θέματα αρχών σε ένα σύλλογο.

Γκαρσία - Δώνης σημειώσατε X
donis.jpg INTIME SPORTS

Το αγωνιστικό σκέλος

Πέραν τούτου, η περίπτωση Γκαρσία έχει δυο σκέλη. Το ένα σκέλος είναι το καθαρά αγωνιστικό, όπου ο Δώνης έχει τα δίκια του. Ο Γκαρσία τον Μάιο γίνεται 36 χρονών, φέτος είχε πολλαπλούς τραυματισμούς που έδειξαν εξασθενημένο μυϊκό σύστημα, ακόμα όπως φάνηκε ολοκάθαρα και στον αγώνα με την Ξάνθη είναι ανέτοιμος και το σκαρί του, ψηλός και βαρύς, δεν τον βοηθάει για γρήγορη επανάκαμψη σε τέτοια ηλικία.

Τι να κάνεις ο Δώνης; Να παίξει με Γκαρσία, Λαζάρ κεντρικά χαφ, ή Γκαρσία, Κατσουράνη; Και ποιος θα μαρκάρει; Ο κανένας; Με την Ξάνθη στο δεύτερο ημίχρονο και ανάλογο σχήμα, έγινε το έλα να δεις στην μεσοαμυντική λειτουργία. Παλιά με τον Βιτόλο ο Γκαρσία είχε συνθέσει ένα ιδανικό δίδυμο. Ο Ισπανός έτρεχε ακατάπαυστα και ο Ουρουγουανός έβαζε το μυαλό και την κλάση. Πλέον, αντί του Βιτόλο, υπάρχει ο Λαζάρ που δεν μαρκάρει, όπως και ο Γκαρσία, αλλά εκ φύσεως και θέσεως έχει περισσότερες δημιουργικές ικανότητες από τον Γκαρσία και περισσότερες αντοχές ως νεότερος κατά τέσσερα χρόνια.

Ο Γκαρσία μπορεί να παίξει μόνο στη θέση του Κάτσε. Συμφωνώ ότι ο νεαρός είναι αρκετά υπερτιμημένος. Είναι αδύναμος, χωρίς εκτόπισμα, εμπνεύσεις και φαντασία. Τρέχει, όμως, και μαρκάρει. Πολλές φορές ούτε αυτό το κάνει πολύ αποτελεσματικά, αλλά τουλάχιστον καλύπτει χώρους. Η ανταπόκριση του Γκαρσία σ’ αυτό τον ρόλο είναι αδύνατη, πλέον, λόγω ηλικίας και σωματότυπου.

Γκαρσία - Δώνης σημειώσατε X
garcia.jpg INTIME SPORTS

Και το ηθικό

Το δεύτερο σκέλος και εξίσου σημαντικό είναι το ηθικό μέρος της υπόθεσης: δεν ξέρω εάν το έχει κάνει ο Δώνης, αλλά κανονικά, όταν έχεις ένα τόσο εμβληματικό παίκτη στο ρόστερ, τον πιάνεις και του μιλάς στα ίσα, μπας και τον χτυπήσεις στο φιλότιμο. Του λες ότι εγώ σε υπολογίζω και θα σε βάζω σε δύσκολα ματς για όσο αντέχεις, 20λεπτά και μισάωρα, γιατί πιστεύω ότι δεν ξόφλησες, έχεις την δυνατότητα προσφοράς στην ομάδα και είσαι απαραίτητος και στα αποδυτήρια.

Με την συγκεκριμένη συμπεριφορά είσαι σωστός απέναντι σε έναν παίκτη με την βαρύτητα του Γκαρσία. Εάν, παρόλα αυτά, έθετε ως βέτο ο Γκαρσία την συμμετοχή του στην 11άδα, θα ήταν από πάνω ο Δώνης, γιατί αυτό θεωρείται αδιανόητη αξίωση από οποιονδήποτε παίκτη, όσο μεγάλο όνομα κι αν έχει. Νομίζω, ότι στο παραπάνω πνεύμα θα κινηθεί και η συνάντηση που θα έχει μάλλον σήμερα με τον Ζήση Βρύζα.

ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ / 20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE
ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ / 20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE MOTIONTEAM

Το καλύτερο φετινό ημίχρονο με Καμαρά

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, το ότι ο ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου έπαιξε, επιτέλους, μετά από έξι μήνες με τον Δώνη στον πάγκο, ωραίο ποδόσφαιρο, θεωρήθηκε γεγονός δευτερευούσης σημασίας.

Ήταν ίσως το καλύτερο φετινό ημίχρονο του Δικέφαλου του βορρά. Η ομάδα ήταν επιβλητική, με υποδειγματική ανάπτυξη, «στρίμωγμα» του αντιπάλου στην περιοχή του και αξιοπρόσεκτη άνεση στη δημιουργία οργανωμένων επιθέσεων.

Καθοριστική συμμετοχή στην αλλαγή εικόνας είχε ο Καμαρά. Εντυπωσίασε με την ταχύτητά του, την τεχνική του, την ευκολία που έφτανε στην περιοχή του αντιπάλου και το καταπληκτικό γκολ που πέτυχε μόλις στο πρώτου του παιχνίδι. Έκανε εξόφθαλμα την ομάδα του Δώνη πιο επικίνδυνη μεσοεπιθετικά. Λίγο τσαπατσούλης ήταν μόνο σε ορισμένες τελικές προσπάθειες, όπως σχεδόν όλοι οι Αφρικανοί, αλλά δικαιολογείται στο ντεμπούτο του μια αμήχανη νευρικότητα. Πάντως, είναι «φωτοβολίδα», φαίνεται ότι ο ΠΑΟΚ βρήκε αριστερό εξτρέμ υψηλών αξιώσεων.

Ίδιο καλούπι ο Ολίσε

Και ο Ολίσε στο 10λεπτο της συμμετοχής έδειξε πως είναι βγαλμένος από το ίδιο καλούπι. Γρήγορος, τεχνίτης, ευέλικτος, ένας σύγχρονος μεσοεπιθετικός. Είναι δεδομένο πως ο ΠΑΟΚ με τις χειμερινές προσθήκες θα παίξει στη συνέχεια ποιοτικότερο και καλύτερο ποδόσφαιρο και από άποψη θεάματος.

Τα λάθη του Δώνη στο δεύτερο

Ο Δώνης, αντιθέτως, στο δεύτερο ημίχρονο δεν διαχειρίστηκε σωστά το ματς. Η ποιοτική υπεροχή του ΠΑΟΚ ήταν σαφέστατη στον αγωνιστικό χώρο. Εντούτοις, η ομάδα γύρισε για έναν αδιόρατο λόγο πίσω από την αρχή του δεύτερου 45λεπτου. Έδωσε το κέντρο στον αντίπαλο και κλείστηκε στην άμυνα εντελώς αναίτια. Ίσως δεν ήταν τακτική οδηγία η οπισθοχώρηση. Ίσως ασυνείδητα οι παίκτες γύρισαν πίσω για να κρατήσουν τη νίκη.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, όμως, φταίει ο Δώνης. Ήταν απαραίτητη η παρέμβασή του από τον πάγκο για να ξαναβγούν μπροστά. Το έκανε και δεν τον άκουσαν; Ό,τι κι αν έγινε φανερώθηκε η αδυναμία του. Δεν μπορεί να επιβληθεί από τον πάγκο στους παίκτες, κατά την διάρκεια του αγώνα. Επίσης, παρότι έβλεπε ότι η ομάδα έπεφτε, άργησε να κάνει και τις αλλαγές. Έπρεπε να αποβληθεί ο Κωνσταντινίδης στο 73΄ για να κάνει την πρώτη, ενώ τον Ολίσε τον έβαλε αισίως στο 82'.

Γκαρσία - Δώνης σημειώσατε X
INTIME SPORTS

Απέτυχε ως στόπερ ο Κατσουράνης

Ο Κατσουράνης ως στόπερ απέτυχε. Έχασε τον Αγκάνθο στο πρώτο γκολ, αλλά και στο πέναλτι, όπου τον μάρκαρε ο Κωνσταντινίδης. Ο Σίλντενφελντ είναι σταθερός και αξιόπιστος, όπως διαπιστώθηκε και στο δύσκολο τεστ του Χαριλάου. Δεν έχει, όμως, ισάξιο παρτενέρ στο κέντρο της άμυνας.

Ο Ιτάνζ όπως ήταν αναμενόμενο εξουδετέρωσε με τις εξόδους του όλες τις σέντρες. Ενδεχομένως είχε κάπως λάθος τοποθέτηση στο πρώτο γκολ, αλλά γενικά γέμισε την εστία με την παρουσία του. Είναι βέβαιο πως θα αποδειχθεί μια σπουδαία μεταγραφή.

Συμπερασματικά, ο ΠΑΟΚ είναι τρίτος στην βαθμολογία και πάρα πολύ δύσκολα πλέον θα πάρει διαφορά από τους υπόλοιπους των πλέι οφ για να έχει την καλύτερη δυνατή βαθμολογική εκκίνηση. Υπάρχει, όμως, και ένα ελπιδοφόρο σημάδι: η ομάδα έπαιξε, επιτέλους, ποδόσφαιρο, έστω και για ένα ημίχρονο.

Διαβάστε ακόμη:

Άρεσε και... ξεμπούκωσε o Kαμαρά

Αποδοκιμάστηκε ο Δώνης λόγω Γκαρσία

Δώνης: "Το θέμα με τον Γκαρσία είναι φθηνό μάρκετινγκ"

Άρης-ΠΑΟΚ 2-2

News 24/7

24MEDIA NETWORK