Κάτσε... εδώ

Ο κεντρικός άξονας του ΠΑΟΚ είναι το πιο βραδυπορούν τμήμα της ομάδας. Τόσο αργός, που μπροστά του οι περισσότεροι αντίπαλοι μοιάζουν με σπρίντερ. Ο Εργκίς Κάτσε προσδίδει μια αίσθηση ευκινησίας στα χαφ. Δυστυχώς, ή ευτυχώς, παίκτης με το στυλ του νεαρού Αλβανού δεν υπάρχει στο ρόστερ.

Κάτσε... εδώ

Ο Κάτσε επέστρεψε 4,5 μήνες μετά σε αγώνες του ΠΑΟΚ. Είναι το μοναδικό "μηχανάκι" της ομάδας και ο μόνος που μπορεί με τα τρεξίματά του να "γεμίσει" τον χώρο του κέντρου, ο οποίος κινείται μέχρι τώρα με ρυθμούς χελώνας.

Στο κέντρο αποκτήθηκε ο Χέντβιχες Μαντούρο, ο οποίος επίσης δεν είναι γρήγορος. Είναι περισσότερο "εγκεφαλικός" παίκτης. Αποκτήθηκε και ο Μάαρτεν Μάρτενς. Ο Βέλγος είναι μπαλαδόρος, σκόρερ, με κάθετη πάσα και ηγετική φυσιογνωμία, αλλά ούτε αυτός είναι γρήγορος. Άλλος χαφ δεν προβλέπεται να αποκτηθεί στο εγγύς μέλλον. Άρα, κανονικά πρέπει να πουν στον νεαρό Αλβανό, Κάτσε... εδώ, δεν θα πας πουθενά.

Τα 100 μέτρα σε... δυο μέρες

Οι κεντρικοί χαφ του ΠΑΟΚ, εάν εξαιρέσεις ίσως κάπως τον Σωτήρη Νίνη και λίγο τον Κόστιν Λαζάρ, κάνουν τα 100 μέτρα σε... δυο μέρες. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, ομάδα με μεγάλους στόχους, χωρίς ταχύτητα στον άξονα, δεν νοείται. Και ο ΠΑΟΚ σχεδιάστηκε κακότεχνα το καλοκαίρι για να είναι αργός.

Εφόσον ο Κάτσε επανενταχθεί στην ομάδα ομαλά και χωρίς αποδοκιμασίες από την κερκίδα, θα προσθέσει την ταχύτητα που λείπει απελπιστικά στον άξονα της μεσαίας γραμμής και θα καλύψει τους πολλούς ακάλυπτους χώρους. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι λόγω συνθηκών είναι προς όφελος της ομάδας η παρουσία του νεαρού Αλβανού, άσχετα με το τι έγινε με την επίμαχη φωτογραφία του.

Η μεταδοτικότητα του Στέφενς

Το καλό είναι ότι η ομάδα του Χουμπ Στέφενς κουτσά στραβά κερδίζει. Και κερδίζει συνέχεια. Όχι, δεν είναι τυχερή. Ο Ολλανδός έχει ολοφάνερα μεταδώσει το μέταλλο του νικητή στους παίκτες. Πιο γρήγορους ήταν αδύνατο να τους κάνει. Εφικτή ήταν η παρέμβασή του στην αλλαγή νοοτροπίας και εκεί τα κατάφερε, έχοντας ως υποβοηθητικό στοιχείο και την ατομική ποιότητα και εμπειρία αρκετών παικτών του ρόστερ.

Βασικός ο Μαντούρο

Ο Μαντούρο έδειξε ψυχραιμία και ηρεμία στις επιλογές του και τακτική παιδεία που αρμόζει σε ένα γνήσιο απόγονο της σχολής του Άγιαξ. Μοιάζει δεδομένο ότι αργά ή γρήγορα, ως επίλεκτο τέκνο του Στέφενς, θα καθιερωθεί στα αμυντικά χαφ, παίρνοντας την θέση του Αλέξανδρου Τζιόλη, το πιθανότερο, ή του Λαζάρ.

Το ανέκδοτο με τον στόπερ

Συμπερασματικά, μετά από το 0-1 στο "Καυτανζόγλειο", ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πλέον μια... ανάσα από τους 8 του κυπέλλου, αλλά μ’ αυτή την άμυνα δεν πας πουθενά. Επιτέλους, ας αποκτηθεί ένας στόπερ επιπέδου. Έχει καταντήσει ανέκδοτο η υπόθεση.

Πριν καν ξεκινήσουν τα παιχνίδια, βλέποντας τον αμυντικό χαφ Κώστας Κατσουράνη και τον αριστερό μπακ Γιώργο Τζαβέλα στην προθέρμανση, σε πιάνει ταχυπαλμία. Η μη απόκτηση στόπερ και στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου θα ισοδυναμεί με αυτοχειρία. Το κέντρο της άμυνας είναι... παιδική χαρά και το καλύτερο "δώρο" για τους αντιπάλους.

Διαβάστε ακόμη

Ηρακλής - ΠΑΟΚ 0-1

Στέφενς: "Ο Χακόμπο δεν έχει μετανιώσει για το λάθος που έκανε"

Επίθεση στο μπουθ του ΠΑΟΚ

Η οικογένεια στέλνει τον Γκαρσία στην Ξάνθη

Μαντούρο: "Σε δύο εβδομάδες θα δείτε τον καλό Μαντούρο"

News 24/7

24MEDIA NETWORK