Δυσάρεστη έκπληξη για Ντόρσει, ευχάριστη για Εθνική

Η απουσία του από την λίστα των 63 παικτών στο Pre Draft Combine του Σικάγο, οδηγεί τον ομογενή γκαρντ στην απόσυρση της συμμετοχής του από το ντραφτ και «ανοίγει» την «πόρτα» για την συμμετοχή του στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών. Τι ισχύει για τον Ζακ Όγκουστ

Δυσάρεστη έκπληξη για Ντόρσει, ευχάριστη για Εθνική

Την Τετάρτη (11/5) (ξημερώματα Πέμπτης για Ελλάδα), θα ξεκινήσει το Draft Combine στο Σικάγο και η απουσία των δύο Ελλήνων ομογενών, αποτελεί ένα ιδιαίτερα ευχάριστο μαντάτο για την προετοιμασία της Εθνικής Ελλάδος. Κι αυτό διότι μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Τάιλερ Ντόρσει αναμένεται να αποσύρει την συμμετοχή του από το προσεχές ντραφτ και να είναι διαθέσιμος για τον Φώτη Κατσικάρη, ενώ ο Ζακ Όγκουστ θα πρέπει να υπερβάλλει εαυτόν στις ατομικές προπονήσεις, ώστε να πείσει κάποια από τις 30 ομάδες, να τον επιλέξει στον δεύτερο γύρο.

Η διαδικασία επιλογής στο Σικάγο

Στο Σικάγο κάθε χρόνο, μαζεύονται τα καλύτερα ταλέντα από το κολεγιακό πρωτάθλημα και από τα υπόλοιπα πρωταθλήματα του κόσμου, ώστε να μετρηθούν, να συμμετάσχουν σε προπονήσεις και να περάσουν από την διαδικασία των συνεντεύξεων, παρουσία εκπροσώπων απ’ όλες τις ομάδες της λίγκας.

Συνήθως οι Ευρωπαίοι που δηλώνουν πρόωρη συμμετοχή, δεν μπορούν να πάρουν μέρος, λόγω των υποχρεώσεων με τις ομάδες τους, όπως συμβαίνει και φέτος με τον Μπέντερ της Μακάμπι, τον Κορκμάζ της Εφές και τα υπόλοιπα «δυνατά» ονόματα από την Ήπειρο μας.

Η διαδικασία επιλογής στο Combine έχει ως εξής: Κάθε μια από τις 30 ομάδες, στέλνει στο ΝΒΑ λίστα με τους 70 παίκτες που θεωρεί ότι είναι επικρατέστεροι για τα 60 νούμερα του ντραφτ. Το πρωτάθλημα συγκεντρώνει τα ονόματα, βλέπει ποιοι έχουν τις περισσότερες επιλογές και ακολούθως παίρνει την τελική του απόφαση. Το γεγονός πως ο Ντόρσει δεν βρίσκεται στην τελική λίστα των 63 παικτών, αποτέλεσε έκπληξη, καθώς αρκετές ομάδες τον είχαν προτείνει στο ΝΒΑ. Προφανώς, όμως, όχι η πλειοψηφία κι έτσι η απουσία του από την πόλη των ανέμων, επί της ουσίας εκμηδενίζει το (ούτως η άλλως «ασθενές») ενδεχόμενο επιλογής του στον πρώτο γύρο του ντραφτ.

Ως εκ τούτου, στην παρούσα φάση το πιθανότερο είναι πως ο Ντόρσει (που δεν έχει προσλάβει ατζέντη), θα αποσύρει την συμμετοχή του από το ντραφτ ως τις 25 Μάιου όταν εκπνέει η σχετική προθεσμία για να επιστρέψει στο πανεπιστήμιο του Όρεγκον για την δεύτερη (sophomore) σεζόν του. Έτσι θα έχει την ευχέρεια να βρίσκεται στην προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και την ευκαιρία να προσπαθήσει να πείσει τον Κατσικάρη, πως αξίζει μια θέση στην 12άδα του Προολυμπιακού.

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΟΓΚΟΥΣΤ

Από την άλλη πλευρά, η μη πρόκληση του ΝΒΑ προς τον Ζακ Όγκουστ ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη. Ο ομογενής σέντερ ναι μεν έκανε καλή σεζόν στο Νοτρ Ντέιμ, αλλά οι ομάδες του ΝΒΑ, εξ’ αρχής ήταν… επιφυλακτικές απέναντι του. Με δεδομένο ότι δεν θα βρεθεί στο Σικάγο, θα πρέπει στα workouts που θα κάνει πριν το ντραφτ να αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις, ώστε να ενισχύσει τις (αυτή την στιγμή λίγες) πιθανότητες του να επιλεγεί στον δεύτερο γύρο.

Η διαδικασία απόκτησης του Ελληνικού του διαβατηρίου βρίσκεται στο τελικό της στάδιο και αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το ξεκίνημα του Προολυμπιακού. Ωστόσο η δική του περίπτωση σε σχέση με την εθνική ανδρών είναι διαφορετική από του Ντόρσει . Ο βασικός λόγος είναι πως αφ’ ης στιγμής δεν έχει άλλη αγωνιστική περίοδο στο κολέγιο, μπορεί να θελήσει να αποδείξει την αξία του σε ομάδες του ΝΒΑ μέσω της συμμετοχής του σε ένα από τα τρία σάμερ λιγκ του Ιουλίου. Οπότε δεν θα έχει νόημα η κλήση του στην προετοιμασία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK