Άλλη είναι η μαγκιά…

Ο Σάκης Γκίνας εξηγεί γιατί η επίτευξη υψηλών στόχων για τον ΠΑΟΚ, με την απώλεια του αυτοελέγχου και τους τσαμπουκάδες από επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, είναι έννοιες παντελώς ασύνδετες.

Άλλη είναι η μαγκιά…

Ανδρισμός στο ποδόσφαιρο δεν είναι να παίρνεις «καροτσάκι», ακόμα και έναν διαιτητή που σε αδικεί, αλλά να «φορτώνεις» με γκολ έναν αδιάφορο αντίπαλο και να «καθαρίζεις» τέτοιου είδους ματς από το πρώτο 20λεπτο. Αυτή είναι η μαγκιά. Όλα τα άλλα είναι επιζήμια και ενδείκνυνται μόνο για λαϊκή κατανάλωση…

Η επίτευξη υψηλών στόχων, με την απώλεια του αυτοελέγχου και τους τσαμπουκάδες από επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, έστω κι αν έχεις απέναντί σου τον χειρότερο διαιτητή, είναι έννοιες παντελώς ασύνδετες. Δίχως αυτή την αυτονόητη παραδοχή, από την πλευρά των παικτών του ΠΑΟΚ, η σεζόν δεν θα έχει καλή κατάληξη.

Ψυχραιμία

Ψυχραιμία είναι η διατήρηση του αυτοελέγχου σε κρίσιμες στιγμές, που επιτρέπει την αντιμετώπισή τους με τη λογική και χωρίς ακραία συναισθήματα πανικού ή θυμού. Οι παίκτες του Γεωργιάδη «τρελάθηκαν» για μια κίτρινη κάρτα, στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου στον Κίτσιου, έχοντας ως αντίπαλο τον αδιάφορο βαθμολογικά ΠΑΣ Γιάννενα, κι ενώ το ματς ήταν στο 0-0!

Και να μην ήταν κίτρινη, δεν έχει λογική η έξαλλη αντίδρασή τους. Χαράμισαν το πρώτο ημίχρονο, επικεντρώνοντας την προσοχή τους στις διαμαρτυρίες στον Βοσκάκη και όχι στον αγώνα. Ό,τι κι αν έκανε ο Βοσκάκης, δεν δικαιολογούνταν τόσα ανεξέλεγκτα νεύρα στην δεδομένη χρονική στιγμή, ούτε ευρύτερα και σε καμία άλλη.

Δηλαδή, τι περίμεναν να τους πει ο Βοσκάκης και ο κάθε Βοσκάκης: παιδιά σπρώξτε με, ρίξτε μου και κανένα «γαλλικό», δεν πειράζει… Είπαμε, καλή είναι η πόρωση, αλλά να είμαστε κα λίγο σοβαροί.

Αποκορύφωμα Βίτορ και Τζαβέλας

Αποκορύφωμα ήταν η συμπεριφορά του Βίτορ και του Τζαβέλα. Ο Πορτογάλος πέταξε την μπάλα στον αντίπαλο μετά από ένα τζαρτζάρισμα και ο Τζαβέλας «φλέρταρε» αδυσώπητα για άλλο ένα παιχνίδι με την αποβολή. Ο λαϊκισμός δεν είναι προσόν, ούτε ο σωστός οδηγός, για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που στοχεύουν στην κατάκτηση του κυπέλλου και στην έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το ποδόσφαιρο χρειάζεται, ικανότητα, καθαρό μυαλό και εξυπνάδα. Τίποτα άλλο. Αποδείχτηκε περίτρανα στο δεύτερο ημίχρονο. Τα υπόλοιπα είναι για το… θεαθήναι και προς τέρψη μιας νοοτροπίας ρωμαϊκής αρένας, που έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του Έλληνα οπαδού.

Από δω και πέρα οι παίκτες του Γεωργιάδη πρέπει να ηρεμήσουν. Ο ΠΑΟΚ μετράει, ήδη, πολλές απώλειες στο πιο κομβικό σημείο της σεζόν από κάρτες. Οι Τζαβέλας, Αθανασιάδης, Βίτορ, Βούκιτς, Λούκας συμπλήρωσαν κίτρινες και αποτελούν το νέο γκρουπ των προσεχώς τιμωρημένων. Στο επιχείρημα ότι οι διαιτητές βγάζουν πολύ εύκολα κάρτες στον ΠΑΟΚ, πρέπει να προστεθεί απαραίτητα, ότι συνδράμουν με τις επιπόλαιες αντιδράσεις τους προς αυτή την κατεύθυνση και οι παίκτες του Γεωργιάδη, όπως έκαναν χθες.

Δεν αφήνεις τον Νάτχο να φύγει

Σε αγωνιστικό επίπεδο στον χθεσινό αγώνα επιβεβαιώθηκαν τα εξής:

- Εάν θέλεις να χτίσεις μεγάλη ομάδα παίκτες, σαν τον Νάτχο δεν τους αφήνεις να φύγουν σε καμία περίπτωση και με οποιοδήποτε κόστος.

- Ο Στοχ ξαναβρήκε τον εαυτό του μόλις έφυγε ο Στέφενς. Προφανώς, δεν τον… πήγαινε τον Ολλανδό.

- Και ο Λούκας έχει την ποιότητα, εάν είναι στη μέρα του, να κάνει την διαφορά.

ΥΓ: Ο Βοσκάκης στην ψυχολογική διαχείριση του ματς τα έκανε θάλασσα… Με υπερβάλλοντα ζήλο έδειξε μια αμφισβητούμενη κίτρινη στον Κίτσιου και έβαλε… μπουρλότο στον αγώνα, αλλά η αποβολή του Βίτορ ήταν σωστή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK