Σε δυο χρόνια θα στεγάσει τα όνειρα της...

Άλλοι δάκρυσαν, άλλοι έκλαιγαν από χαρά και συγκίνηση. Βλέποντας διαδικτυακά τις πρώτες μακέτες από το βυζαντινό παλάτι της ΑΕΚ. Άλλοι έλεγαν πως ξεκινούν από τώρα να μαζεύουν τα ευρώ για να εξασφαλίσουν ισόβιο διαρκείας στην “Αγιά Σοφιά”. Και άλλοι ξεσκόνισαν σχολικά βιβλία και άρχισαν να μελετάνε ξανά βυζαντινή ιστορία. Για τα κάστρα, τις πύλες, τα τείχη, τους αναμμένους πυρσούς.

Σε δυο χρόνια θα στεγάσει τα όνειρα της...

Όχι, τελικώς δεν ήταν κιτσαριό. Όπως αρκετοί φοβόντουσαν ή ανησυχούσαν μ' όλα όσα είχαν διαρρεύσει.

Είναι ένα γήπεδο πράγματι μοναδικό και επιβλητικό. Αυτό που έχει κατά νου να φτιάξει ο Μελισσανίδης και μια πρώτη γεύση δόθηκε το βράδυ της Τετάρτης. Μια ιδέα θα 'λεγα καλύτερα. Διότι τα τελικά σχέδια και περισσότερες λεπτομέρειες θα δημοσιοποιηθούν προς το τέλος του μήνα. Στη μεγάλη και ειδική εκδήλωση σε συνεδριακό κέντρο.

Σε δυο χρόνια θα στεγάσει τα όνειρα της...

Το γήπεδο θα είναι ένα σύγχρονο στολίδι, σ' άλλους θα αρέσει περισσότερο και σ άλλους λιγότερο. Μερικοί αμετανόητοι που δεν μπορούν να χωνέψουν πως επανήλθε στα πράγματα ο Μελισσανίδης, στραβομουτσουνιάζουν και μιλάνε για γήπεδο που θυμίζει παλιά ΕΣΣΔ και άλλες παρόμοιες ασυναρτησίες. Σε μερικούς μπορεί να μην αρέσει το “βυζαντινό χρώμα” που θα 'ναι έντονο. Όλα αυτά και πολλά ακόμη δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Η οποία, λέει, πως σε δυο χρόνια από τώρα και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, τα όνειρα, η προοπτική, το μέλλον της ΑΕΚ θα στεγαστούν σ' ένα υπερσύγχρονο γήπεδο. Αν θα έχει περισσότερο τσιμέντο ή μέταλλο, αν ο φωτισμός θα είναι από πυλώνες ή από το στέγαστρο, αν η χωρητικότητα θα είναι 32.500 ή 34.000 θέσεων, είναι ελάσσονος σημασίας θέματα.

Σε δυο χρόνια θα στεγάσει τα όνειρα της...

Επειδή η ΑΕΚ επιστρέφει στη γενέτειρα της τα μείζονα είναι άλλα. Ο σεβασμός στην πόλη, στο περιβάλλον, στους κατοίκους της περιοχής. Όσα ειπώθηκαν από την πλευρά Μελισσανίδη το βράδυ της Τετάρτης είναι άκρως ελπιδοφόρα και ενθαρρυντικά για τους Νεοφιλαδελφιώτες. Στο ιδιόκτητο οικόπεδο και ιστορικό χώρο της ΑΕΚ θα σηκωθεί γήπεδο. Και όχι τερατούργημα. Οι μηδενικές εμπορικές χρήσεις είναι προς όφελος της περιοχής. Ο σεβασμός στο περιβάλλον, η υπογειοποίηση δρόμων, η πεζοδρόμηση μέχρι τον σταθμό του τρένου, οι παρεμβάσεις στους γύρω δρόμους, η επιλογή χαμηλότερου συντελεστή δόμησης, τα υπαίθρια πάρκινγκ σε κοντινή απόσταση, η απομάκρυνση σκουπιδιών και απορριμματοφόρων και κυρίως η ανάπλαση της γιγαντιαίας έκτασης του Άλσους της Ν. Φιλαδέλφειας προς την κατεύθυνση να εξελιχθεί στο καλύτερο πάρκο του λεκανοπεδίου.

Σε δυο χρόνια θα στεγάσει τα όνειρα της...

Το νερό μπήκε στ' αυλάκι και μέσα στα επόμενα δυο χρόνια διαμορφώνεται το αύριο της ΑΕΚ. Με την κατασκευή του γηπέδου θα καταρριφθεί ο μύθος ότι δεν μπορεί να γίνει γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια. Επενδύθηκαν (άλλα) όνειρα μέσω αυτής της θεωρίας την προηγούμενη δεκαετία και ο μοναδικός χαμένος ήταν η ΑΕΚ. Διότι για όσους το ξεχνάνε, η “Αγιά Σοφιά” θα μπορούσε να είναι έτοιμο από το 2007. Δεν χρειάζεται γήπεδο “50άρι” σ' άλλη περιοχή, δεν χρειάζονται εμπορικά συγκροτήματα δίπλα, για να μεγαλώσει η λίμνη. Μια χαρά θα απογειωθεί η ΑΕΚ και με ένα “33άρι” παλατάκι.

Σε δυο χρόνια θα στεγάσει τα όνειρα της...

Ο Μελισσανίδης εξασφάλισε την Τετάρτη τη συναίνεση όλης της Ν. Φιλαδέλφειας για την επιστροφή της ΑΕΚ στο σπίτι της. Ιδιαιτέρως σημαντική εξέλιξη, αν αναλογιστούμε κόντρες, διαφωνίες και ίντριγκες της προηγούμενης δεκαετίας. Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης στο 100% μένει να δούμε τα άλλα δυο στάδια. Το νομικό πλαίσιο και το οικονομικό. Δηλαδή με βάση ποιο νόμο θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες κατασκευής για να μάθουμε αν είναι σε ισχύ και η άδεια οικοδόμησης που εκδόθηκε στις αρχές του 2004. Και φυσικά το χρήμα. Είκοσι εκατομμύρια από την Περιφέρεια, σχεδόν άλλα τόσα από την ονοματοδοσία και τα υπόλοιπα από Μελισσανίδη και όσους τον ακολουθήσουν. Ποιοι θα είναι αυτοί και πόσο βαθιά θα βάλουν το χέρι στην τσέπη θα το μάθουμε λίαν συντόμως. Στην πρώτη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της “Δικέφαλος 1924”...

News 24/7

24MEDIA NETWORK