Καλή επιλογή ο Νίκολς

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για την επιλογή του Αμερικανού Νίκολς στον Παναθηναϊκό κι αυτά που μπορεί να προσφέρει στην ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη.

Καλή επιλογή ο Νίκολς
2014 ANADOLU AGENCY

Ο Παναθηναϊκός που έψαχνε μια καλή επιλογή επέλεξε τελικά τον Αμερικανό Νίκολς για την θέση "4". Εκεί που περίμενε βασικά τον Οκάρο Γουάιτ ή αναζητούσε ένα 4αρι με σουτ στιλ Φώτση που μεγάλωσε πλέον και δεν θα έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης είχε και άλλες επιλογές όπως τον γνωστό στην ομάδα και Έλληνα πάνω απ όλα Λουκά Μαυροκεφαλίδη αλλά η επιμονή του σε παίκτες με αθλητικά προσόντα τον οδήγησε σε άλλα μονοπάτια. Από τις επιλογές που υπήρχαν στην αγορά και βασικά σε παίκτες με Ευρωπαϊκή εμπειρία και που να ξέρουν τον ρόλο τους, ο Νίκολς είναι μια πολύ καλή επιλογή και με τα οικονομικά της ομάδας.

Επιλογές ομάδας

Οι τελευταίες επιλογές όπως ο Ρίβερς και ο Νίκολς είναι επιλογές ομάδες. Παίκτες που ξέρουν το ρόλο τους σε μεγάλα κλαμπ, δεν θα έχουν μεγάλες απαιτήσεις χρονικής συμμετοχής και έχουν μάθει να κάνουν πολλά σε μικρά χρονικά όρια. Και κυρίως να βάζουν την ομάδα -ειδικά ο Ρίβερς- πάνω απ όλα αλλά και να παίζουν και σε δύο θέσεις.

Ο Νίκολς είναι ένα κλασικό 3-4αρι, ένας παίκτης που δεν είχε ποτέ την πορεία που περίμεναν από το κολέγιό του, αλλά όπως έδειξε και η θητεία του στην ΤΣΣΚΑ είναι παίκτης ομάδας, θα προσφέρει λύσεις σε δύο θέσεις και έχει το μακρινό σουτ και το τρίποντο, ενώ δεν είναι κακός αμυντικός.

ΠΑΙΚΤΗΣ ΜΕ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ

Λογικά στον Παναθηναϊκό θα πάρει περίπου ένα δεκάλεπτο στο "4" και μικρά διαστήματα και στο"3". Ο Πεδουλάκης θα έχει ένα παίκτη στην φιλοσοφία του στο παρκέ. Ο Νίκολς θα μπορεί να δώσει σε 10-15' συμμετοχής άνετα 7-8π (με 2τρ το παιχνίδι πάνω κάτω) στην ομάδα και να μοιραστεί την θέση "4"μαζί με Γκιστ και Φώτση.

Γενικά πάντως για άγνωστους λόγους ο Νίκολς δεν έκανε ποτέ την καριέρα που προδίκαζε η τελευταία του χρονιά στο εξαιρετικό κολέγιο του Σιράκιουζ με 19π και 5ρ. Εγινε ντραφτ από Πόρτλαντ και τρέιντ αμέσως με τους Νικς. Κανείς όμως δεν τον εμπιστεύθηκε και στο ΝΒΑ δεν βρήκε ουσιαστικά δουλειά ποτέ.

Ούτε στην Ευρώπη όμως έκανε καριέρα σε μεγάλο κλαμπ πριν την ΤΣΣΚΑ στα 30 του. Που είχε 5 και 4π και πριν ήταν σε ομάδες μικρές σε Γαλλία και Ρωσία πάλι (Σαμάρα). Οπως και να έχει είναι ένας εξαιρετικός σουτέρ 3π με ποσοστά στο 40%.

ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕ

Το ότι βρήκε ποτέ την ιδανική του θέση και παίζει στο 3-4 ή στο 4-3 ψάχνοντας και ο ίδιος τον εαυτό του ανάλογα την λίγκα ίσως φταίει για το ότι δεν έκανε την καριέρα που περίμενε. Και δεν έχει προσέχουμε ατομικές φάσεις και περιμένει βασικά την ομάδα να του δώσει 3-4 καλά σουτ. Ρολίστας πολυτελείας κοινώς που αυτό όμως ήθελε τώρα ο Παναθηναϊκός, ένα καλό ακροβολισμένο έμπειρο σουτέρ.

Βεβαίως υπάρχουν και θέματα. Ο Παναθηναϊκός έχει αυτή την στιγμή έξι Αμερικανούς ή μη κοινοτικούς (Γκιστ, Ρίβερς, Νίκολς, Φελντέιν, Τζέιμς, Σίνγκλετον).Ασφαλώς όμως φτιάχνει ομάδα κυρίως για την Ευρωλίγκα και τα πλέι οφ στην Ελλάδα. Συνεπώς δεν τον ενδιαφέρει που θα κόψει δύο εξ αυτών για τον 1ο γύρο στην Α1 μιας και στην συνέχεια πέτυχε να περάσει τους 6 Αμερικανούς. Μικρό το κακό λοιπόν. Το άλλο θέμα που προκύπτει είναι αυτό του σέντερ. Πίσω από Μπουρούση και Σίνγκλετον δεν υπάρχει σοβαρή λύση.

Ομως ο Πεδουλάκης έχει μια δοκιμασμένη λύση στο μυαλό του. Καθώς δεν μπορούσε να πάρει και τρίτο πρωτοκλασάτο ψηλό και δη αθλητικό στο σέντερ, προχώρησε στην δοκιμασμένη λύση να ανεβάζει τον Γκιστ στο σέντερ. Συνεπώς ο Παναθηναϊκός θα έχει στην θέση αυτή Μπουρούση - Σίνγκλετον και όταν υπάρχουν τραυματισμό ή φάουλ θα ανεβαίνει και ο Γκιστ που στην δικιά του θέση θα υπάρχουν πλέον Φώτσης, Νίκολς και μετά Πατ Καλάθης και αν χρειαστεί ακόμα και Χαραλαμπόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Γεννημένοι την 3η Σεπτεμβρίου

News 24/7

24MEDIA NETWORK