Νίκη ζωής και... προσγείωση!

Ο Παναθηναϊκός νίκησε και κέρδισε τη ζωή του έχοντας πια και βελτιωμένη ψυχολογίας ενόψει της συνέχειας. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του προσγειώθηκε απότομα στην πραγματικότητα. Ολα τα συμπεράσματα του Σωτήρη Γεωργίου μετά από τη μεγάλη μάχη του ΣΕΦ και το πράσινο διπλό.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (Eurokinissi Sports / ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (Eurokinissi Sports / ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ) EUROKINISSI SPORTS

Όταν στο Κύπελλο παίζουν οι δύο "αιώνιοι" μαζί ακόμα και αν το ματς είναι στα προημιτελικά είναι για εμάς ουσιαστικά ο τελικός μιας και αυτές οι ομάδες έχουν τρομερή απόσταση από τις άλλες. Συνεπώς ο Παναθηναϊκός βασικά έχοντας κερδίσει και αποκλείσει τον Ολυμπιακό είναι μάλλον ήδη Κυπελλούχος αν και τυπικά πρέπει να κερδίσει και τον Άρη σε ένα παιχνίδι που δεν θα είναι τόσο εύκολο όσο δείχνει ανάλογα βέβαια και που θα γίνει. Για μένα, όπως έγραψα από το Σάββατο, ο τελικός πρέπει να γίνει στην Θεσσαλονίκη και σίγουρα όχι στο ΟΑΚΑ και ο Άρης θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του.

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ - ΤΕΛΙΚΟΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Το παιχνίδι έγραψα ότι έχει μικρότερη σημασία για μένα από κάθε άλλη φορά και με γνώμονα το κλίμα που απορρέει πάντα από τα δύο στρατόπεδα. Και αυτό καθώς φέτος έχουν και την Ευρωλίγκα και καθώς δεν γίνεται ο ένας να κερδίζει συνέχεια τον άλλο, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ισάξιες ομάδες βασικά. Παρόλα αυτά ο ημιτελικός....τελικός είχε μεγάλη σημασία για άλλους λόγους και βασικά για τον Παναθηναϊκό που ήθελε να αποδείξει ότι δεν είναι κατώτερος. Η πίεση ήταν στον ΠΑΟ και τον Πασκουάλ που είχε 0/2 με τον Σφαιρόπουλο και η ομάδα του 6 συνεχόμενες ήττες από τους "ερυθρόλευκους"

Η ΝΙΚΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ

Με όλα αυτά ο Παναθηναϊκός ήθελε περισσότερο με την έννοια της αμφισβήτησης και το πήρε και γι αυτό το πανηγύρισε και έντονα. Ήταν μια απάντηση του Πασκουάλ ότι μπορεί να κερδίζει τα ντέρμπι, μια απάντηση της ομάδας ότι δεν είναι λούζερ πλέον στα ντέρμπι αυτά. Θα έλεγα η ψυχολογία αυτή την ώρα είναι σημαντικότερη για τον Παναθηναϊκό που έχει το μυαλό στην Ευρωλίγκα και πήρε ενέργεια από τη διάθεση που αποκτά.

Άλλωστε έχει καλό ρόστερ και θέλει να βρει τις λεπτομέρειες και τη σωστή χημεία. Στο ματς αυτό πχ ο Πασκουάλ πήρε αποφάσεις που έχουμε επισημάνει όπως με Μπουρούση-Σίνγκλετον μαζί και στο τέλος με Καλάθη και Τζέιμς μαζί. Για τον Ολυμπιακό είναι μια ήττα που περνά στο ντούκου και αυτό καθώς όλοι οι υγιείς φίλαθλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν γίνεται να κάνουν 10 συνεχόμενες νίκες πχ και ούτε πλέον η έδρα παίζει τόσο μεγάλο ρόλο όπως παλιά. Και γι αυτό και ο κόσμος χειροκρότησε την ομάδα του παρά την ήττα. Και ήταν μια ήττα προσγείωσης για τον Ολυμπιακό κυρίως για τον κόσμο του που νόμιζε ότι ενώ οι ομάδες σε ρόστερ είναι ίδιες πάνω κάτω, δεν θα έχαναν ποτέ από τους "πράσινους". Και ασφαλώς για να φανούν και οι αδυναμίες σε κάποια σημεία της ομάδας που τις κρύβει με εξαιρετική διαχείριση.

ΚΛΕΙΔΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Τα παιχνίδια αυτά είναι πάντα ντέρμπι. Και στις εκπομπές μου έλεγα αυστηρά 50-50 και πριν το ματς επειδή περίμενα αυτό που είδα. Ποιό δηλαδή; Την ενέργεια του Ολυμπιακού. Οι "ερυθρόλευκοι" είναι μια ομάδα που παίζει πολύ με ενέργεια και στηρίζεται επιθετικά στο τρανζίσιον τώρα που ο Σπανούλης δεν έχει τα παλιά πατήματα για να πάρει ένα παιχνίδι μόνος παραμάζωμα και όχι πχ με το τελευταίο σουτ.

Ο Ολυμπιακός χωρίς Χάκετ (κομβικός στην ενέργεια όπως και ο Γκιστ από την άλλη πλευρά βέβαια και ακόμα παραπάνω) και με τους βασικούς του σταρ από τραυματισμούς και με σειρά δύσκολων αγώνων που έβγαλε τρομερή ενέργεια, ήταν λογικό να είναι άδειος και άνευρος σε μεγάλο βαθμό παρά τον κόσμο του. Μάλιστα θεωρώ ότι αν το ματς ήταν στο ΟΑΚΑ την Δευτέρα θα βλέπαμε μάλλον 10-15 πόντους χαλαρά για τον Παναθηναϊκό.

Άλλωστε αρκεί να δούμε ότι στο δεύτερο ημίχρονο στην έδρα του ο Ολυμπιακός δέχθηκε 49π. Αρα από την άμυνα έχασε καθαρά αν και στην επίθεση ήταν εξίσου κακός. Από εκεί και πέρα και ο Πασκουάλ ήταν πιο διαβασμένος σήμερα και κέρδισε τη μάχη των πάγκων με τον Σφαιρόπουλο ενώ έκανε και μια κίνηση που του βγήκε και δεν ήταν άλλη από την αλλαγή τελευταίας στιγμής του ντεφορμέ Νίκολς με τον Γκάμπριελ. Με τον τελευταίο μετά από καιρό να κάνει το καλυτερό του παιχνίδι καθώς δεν τον περίμενε το τεχνικό τιμ των γηπεδούχων. Και βεβαίως στο κομμάτι αυτό ο Σφαιρόπουλος επέμεινε στον Παπανικολάου που ήταν πολύ κακός στην άμυνα με τον Ρίβερς να κάνει ότι θέλει απεναντί του. Ο Σφαιρόπουλος ρίσκαρε με τον Ρίβερς στέλνοντας αλλού βοήθειες και το πλήρωσε.

ΠΩΣ ΚΡΙΘΗΚΕ

Πολύ κακό ήταν το πρώτο ημίχρονο με άγχος και νευρικότητα. Ο Ολυμπιακός είχε 7 λάθη στο δεκάλεπτο, άποντο τον Σπανούλη και χρειάστηκε 3,5 λεπτά να σκοράρει αλλά ο Παναθηναϊκός που ξεκίνησε με δίδυμο ψηλών Μπουρούση-Σίνγκλετον θωράκισε την αμυνά του αλλά ήταν κακός μπροστά. Ο Μάντζαρης με ατομικές ενέργειες και 7 πόντους κράτησε τον Ολυμπιακό, ο Γκάμπριελ έδωσε λύσεις (6π) στο διάστημα αυτό στον ΠΑΟ και είχαμε ισορροπία-με καλύτερους όμως "πράσινους"- καθώς ο Πασκουάλ άργησε να βάλει Τζέιμς και Ρίβερς που στο περασμένο πρόσφατο ματς στο ΣΕΦ είχαν 47π (28-29).

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πάλι άσφαιρος για 3' στο 2ο δεκάλεπτο,ο Ρίβερς είχε 8π από δίποντα και με τους "ερυθρόλευκους" να έχουν 4π σε 6' δικαίως ο ΠΑΟ πήρε μικρές διαφορές (21-27 στο 17) παρά τα 0/7τ(1/10ημ). Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός ήταν ο κερδισμένος με το μόλις -1 (28-29) στο ημίχρονο με τα δύο ντράιβ του Σπανούλη στα αργά πόδια του Φώτση. Στο δεύτερο μέρος ο Ρίβερς με 8 πόντους έδωσε αέρα στην ομάδα του καθώς ο Ολυμπιακός σκοράρε με δυσκολία.

Το τρίποντο στο μηδέν στο 30' (45-52) έδωσε ψυχολογία στον Παναθηναϊκό που με 4/5 στην αρχή της 4ης περιόδου πήρε διαφορές σημαντικές για το σημείο(55-64 στο 35') και κράτησε με άνεση την νίκη παρά μια προσπάθεια των γηπεδούχων (από 58-70 στο 65-70 στα 90''). Εκεί ήταν η ώρα του Καλάθη με ένα τρομερό καλάθι κόντρα στον Μάντζαρη που τον άδειασε στη φάση αυτή και με δύο βολές του μετά. Ο ΠΑΟ μετά το 1/10τρ είχε 7/12 στο δεύτερο ημίχρονο που είναι ασύλληπτο νούμερο και έκρινε το ματς.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Για τον Ολυμπιακό ο Μπιρτς ήταν κακός καθώς ξεκίνησε αλλά δεν πήγε καλά. Είναι σε περίοδο ντεφορμαρίσματος και είχε και τον μικροτραυματισμό. Ο Σπανούλης από τραυματισμό ήταν άνευρος και ο Καλάθης του έσπασε τη δημιουργία αφηνοντάς τον σε 1ασ και 5λ(!) και άρα με πολύ κακό βαθμό. Ο Πρίντεζης μέτριος. Ο Παπανικολάου πολύ κακός και στην άμυνα. Ο Μάντζαρης ηρωικός σε άμυνα και επίθεση μακράν ο καλύτερος. Ο Γιανγκ συμπαθητικός ανεβαίνει και είναι κέρδος. Και ο Μιλουτίνοφ θετικός. Ο Λοτζέσκι κακός ειδικά στην άμυνα απέναντι στον Ρίβερς που έκανε και με αυτόν πάρτι. Ο Γουότερς μέτριος, ο Παπαπέτρου έπαιξε λίγο, κακός και ο Γκριν.

Στον Παναθηναϊκό ο Σίνγκλετον σε άσχημη κατάσταση σε σχέση με πριν και δεν έχει ενέργεια. Ο Καλάθης επίσης αλλά είχε καλή άμυνα στον Σπανούλη και τις δύο κρίσιμες φάσεις στο τέλος. Ο Τζεντίλε άστοχος, ξεκίνησε αλλά ψάχνεται (0/4σ). Ο Μπουρούσης έδωσε μάχες, ήταν μαχητικός αλλά στο δεύτερο μέρος ο Πασκουάλ έπαιξε με Σίνγκλετον-Γκάμπριελ. Ο Φελντέιν μπερδεμένος εδώ και καιρό. Ο Ρίβερς τρομερός κλασικά με 11/15 σουτ, ήρθε σαν ρολίστας αλλά είναι πρωταγωνιστής. Ο Τζέιμς μέτριος αλλά με ενέργεια. Αποκάλυψη ο Γκάμπριελ, ο Φώτσης έπαιξε μόλις 4' και ορθώς ο Πασκουάλ μίκρυνε το ρόστερ στους 8 παίκτες στο ματς.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Ηρεμία παρά την ήττα στον Ολυμπιακό και καλή ψυχολογία στον ΠΑΟ. Πάντως και οι δύο ομάδες επειδή έχουν κάνει καλή δουλειά αλλά έχουν μερεμέτια να λύνουν σε κάθε αναμέτρηση, θα συνεχίσουν να έχουν και καλές και κακές στιγμές. Ο Ολυμπιακός επειδή παίζει πολύ με την ενέργεια θέλει να βρει πάλι τις δυνάμεις του μετά από ένα βαρύ πρόγραμμα και με ένα πολύ σημαντικό ματς να ακολουθεί με την Μπασκόνια την Παρασκευή στο ΣΕΦ για την τετράδα στην Ευρωλίγκα. Ο ΠΑΟ κερδίζει ζωή και ψυχολογία για να δουλέψει στις αδυναμίες του και να ανακατέψει την τράπουλα για να βρει την κατάλληλη χημεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Γιάννης Ζωιτός: Ο αιφνιδιασμός του Πασκουάλ
Η... λιτή δήλωση Γιαννακόπουλου μετά το τέλος
Οι πανηγυρισμοί στα αποδυτήρια του ΠΑΟ!
Το τσιγάρο της... νίκης του Γιαννακόπουλου στο ΣΕΦ
Του έχει πάρει τον... αέρα στο κύπελλο
Οι πανηγυρισμοί Γιαννακόπουλου στο ΣΕΦ!
Μπουρούσης σε Παπανικολάου: "Είσαι μαλ... τώρα!"
Οι ωραίες παρουσίες στις εξέδρες του ΣΕΦ

News 24/7

24MEDIA NETWORK