Το από σπόντα "θαύμα" του Ρίβερς και η επιχείρηση ανανέωσης

O Σωτήρης Γεωργίου καταπιάνεται με τον KC Ρίβερς, την ευχέρειά του να ελίσσεται προσφέροντας παντού και την πρόταση του Παναθηναϊκού για πρόωρη ανανέωση.

Το από σπόντα "θαύμα" του Ρίβερς και η επιχείρηση ανανέωσης

Ο KC Ρίβερς είχαμε γράψει το καλοκαίρι ότι είναι μια εξαιρετική λύση για τους "πράσινους", αν και ήταν μια επιλογή που προέκυψε από σπόντα. Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός έπαιξε... ρέστα για να αποκτήσει τον Κλαβέρ από τη Λοκομοτίβ μέχρι τη στιγμή που ο Ισπανός είπε "όχι" και άλλαξαν τα πλάνα του Αργύρη Πεδουλάκη. Και εδώ οφείλουμε ν' αναγνωρίσουμε ότι αυτός αποφάσισε-εισηγήθηκε την απόκτηση του Αμερικανού της Ρεάλ, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο ΟΑΚΑ ένας πολύ καλός παίκτης.

Η ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΟΥ ΡΙΒΕΡΣ

Ο Ρίβερς έχει εκτοξεύσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, καθώς κάνει πράματα και θαύματα σε μια ομάδα που ίσως ούτε ο ίδιος περίμενε να βρει καλό χρόνο συμμετοχής.

Ο Αμερικανός θεωρείται "χρυσός" ρολίστας για μεγάλες ομάδες επειδή είχε μάθει ν' αγωνίζεται λίγο, να παίζει καλή άμυνα και να παίρνει με επιτυχία τις λίγες προσπάθειες που του αναλογούν. Όπως, άλλωστε, έχουμε πει και στο παρελθόν ο Kelwin Creswell Ρίβερς δεν έκανε ποτέ την καριέρα που περίμενε, ασχέτως αν ήταν ένας πολύ έξυπνος και δυναμικός παίκτης, επειδή ήταν βαρύς για 2αρι και κοντός για 3αρι. Μοιραία έπρεπε να χωρέσει σε ρόλους μόνο.

Απόφοιτος του Κλέμσον με 14π και 6ρ έδειχνε ότι θα είναι ένας σκληρός περιφερειακός, αλλά αργός για το ΝΒΑ. Μέχρι που το 2010 τον ανακαλύπτει η ιταλική Λατίνα στην Α2 και τον κάνει ηγέτη (24π.). Άμεσα, από τα μέσα κιόλας της σεζόν, τον αρπάζει η Τρεβίζο παίρνοντας απ' αυτόν 12π. Η ιταλική ομάδα είναι στην εποχή των προβλημάτων, με αποτέλεσμα ο Ρίβερς να χαθεί ξεπέφτοντας στη γαλλική Ροάν έχοντας 14π. Τον βλέπουν στην Μπολόνια και υπογράφει Γενάρη μήνα. Μάλιστα θα βγει 3ος σκόρερ της λίγκας με 17π συν τα 4,5ρ.

Έκτοτε ανεβαίνει το κασέ του, για τα καλά χρήματα πηγαίνει στην Κουμπάν και κατόπιν στη Χίμκι έχοντας 8π και 4ρ κλασικά. Το 2014 ψάχνεται για το ΝΒΑ και παίζει στο NBDL και την επόμενη χρονιά το 2015 υπογράφει στη Ρεάλ (6π, 2ρ).

Μετά τον αφήνει η "βασίλισσα" και πάει στο Μόναχο για την Μπάγερν, μετρώντας πάλι 8π, αλλά ο Λάσο τον καλεί πίσω τον Δεκέμβρη παίρνοντας απ' αυτόν 9π. Για να τον αφήσει πάλι ελεύθερο (λόγω και διαβατηρίου) και να τον πάρει ο Παναθηναϊκός, στον οποίο εκτοξεύει τα νούμερά του σε 12π και 2ρ και μετρώντας μέσα στο 2017 23π με Ολυμπιακό - Εφές και 24π. με Ολυμπιακό 24. Όσο για το μέσο όρο του: 12π και 2ρ στην εφετινή Ευρωλίγκα!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΕΩΣΗ

Ο Kelwin Creswell Ρίβερς δεν είναι ο παίκτης πρωταγωνιστής, για να μην πάμε στο άλλο άκρο, κάτι που συνηθίζουμε στην Ελλάδα. Ακόμα και πέρσι που ο ΠΑΟ έφερε τον δεινό σκόρερ του NBDL Ουίλιαμς, είδαμε πως στη συνέχεια έπεσαν τα νούμερά του και δεν έμεινε καν Ευρώπη. Στην Ελλάδα μας αρέσει να φουσκώνουμε τα πάντα.

Ο Ρίβερς έκανε τρία μεγάλα παιχνίδια στη σειρά γιατί όλες οι άμυνες ήταν πάνω στους διπλανούς του και ο ίδιος είναι καλός σποτ σουτέρ ή με μια μικρή ντρίμπλα από μέση απόσταση ή μακριά. Αν οι αντίπαλες άμυνες αρχίσουν και προσαρμόζονται στον Αμερικανό, δεν θα κάνει τα νούμερα που έχει τελευταία και δεν θα πρέπει να αρχίσει η μουρμούρα.

Ο Ρίβερς είναι ένας "χρυσός" ρολίστας που όταν του δοθεί η ευκαιρία, επειδή θα τον υποτιμήσει η αντίπαλη άμυνα, θα σ' εκτελέσει με το καλό σουτ και κάποιες διεισδύσεις που πάντως δεν είναι must στο ρεπερτόριό του. Αλλά θα παίζει -όπως γράψαμε- και το καλοκαίρι στο 7,5 και 8 που είναι και η αξία του. Θα μοχθήσει στην άμυνα, θα πασάρει καλά, θα παίξει συμπαθητική άμυνα. Δεν είναι σταρ, αλλά είναι παίκτης που τιμά το 100% του συμβολαίου του και ενίοτε κάνει την υπέρβαση.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ

Στον ΠΑΟ ο Αμερικανός υπέγραψε για 1+1. Οι αποδοχές του δεν είναι γνωστές, οι πληροφορίες πάντως λένε για 500 και 600χιλ. Ήδη όμως στην ομάδα θέλουν να τον "δέσουν" και να του δείξουν ότι τον θεωρούν μέλος για τα επόμενα χρόνια και ότι όσο ανεβάζει την αξία του θα φουσκώνει και το λογαριασμό του.

Οι πληροφορίες λένε ότι ξεκινούν συζητήσεις με τον ατζέντη του για επέκταση του συμβολαίου του για 2+1 χρόνια με αποδοχές που θα φτάσουν ακόμα και στα 800-900χιλ δολάρια για να αισθάνεται ο παίκτης ικανοποιημένος και να πει το "ναι". Μιας και είναι φανερό ότι αν συνεχίσει έτσι το κασέ του θα εκτοξευτεί πάνω από το 1εκ και Τούρκοι - Ρώσοι καραδοκούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Και μία έδρα έκπληξη για τον τελικό!
Κέρδισε πολλά περισσότερα από την συμμετοχή του στον τελικό
Η ήττα θα αποτελείωνε τον Παναθηναϊκό
Ο λαγός και η χελώνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK