Ποτέ στον Πειραιά

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει στο Contra.gr για τη δίκαιη νίκη της Ρεάλ και τον μονόδρομο του Ολυμπιακού στα δύο παιχνίδια του ΣΕΦ.

Ποτέ στον Πειραιά

Στο μπάσκετ νικάει πάντα ο καλύτερος και η Ρεάλ άξιζε και στο δεύτερο ματς τη νίκη. Ο Ολυμπιακός έκανε την προσπάθεια να κλέψει το ματς στο τέλος, αλλά όταν θέλεις να φτάσεις στην απόλυτη ανατροπή, ψάχνεις το μεγάλο σουτ, το τρίποντο. Και ο Λοτζέσκι προτίμησε στο 78-73 να μπει προς το καλάθι, αν και είχε το σουτ. Εδωσε στον Ντάνστον που είχε τους ψηλούς μπροστά του και όλα τελείωσαν.

Ποτέ στον Πειραιά

Κυνηγάς τρίποντα

Γιατί αυτό το σουτ δεν το κάνει ο Ντάνστον, ούτε το επόμενο στο 80-75. Οταν το 78-66 γίνεται 78-73 και η Ρεάλ έχει περισσότερη πίεση από κάθε άλλη φορά στη σειρά, της βάζεις ακόμα πιο δύσκολα. Δεν κυνηγάς λέι απ, αλλά τρίποντα. Η Ρεάλ είχε 2/4 βολές όταν η μπάλα έκαιγε με δύο πολύ εύστοχους παίκτες της, αλλά ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να κάνει την απόλυτη ανατροπή. Ηρθε και ένα φάουλ δώρο στον Σέρχι Ροντρίγκεθ να δώσει ανάσα, αλλά το θέμα δεν είναι τι κάνουν οι άλλοι. Το θέμα είναι τι κάνεις εσύ.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, έπαιξε όπως έπρεπε κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο ο ρυθμός ήταν... τρελός και από θαύμα δεν έφυγε η διαφορά. Το 52-43 του πρώτου μέρους ήταν προϊόν της ισπανικής κυριαρχίας, αλλά στο δεύτερο ο Ολυμπιακός πήγε το ματς όπως ήθελε. Εκανε τα φάουλ που έπρεπε, σταμάτησε το ρυθμό, δέχθηκε μόνο 29 πόντους. Εβαλε 33 κι αν ήταν εύστοχος στις βολές και θα είχε κάνει το μεγάλο διπλό.

Βέβαια η Ρεάλ ήταν καλύτερη και θα ήταν έκπληξη αν οι ερυθρόλευκοι κέρδιζαν, όμως στην επανάληψη βρήκαν το κουμπί της. Τα μεγάλα σουτ από Ρούντι και Σέρχι την βοήθησαν να διατηρήσει σταθερό προβάδισμα, ο φοβερός Μπουρούσης ήταν ο κορυφαίος της.

Ποτέ στον Πειραιά
pet.jpg INTIME SPORTS

Ούτε ο Λοτζέσκι...

Οπως και να έχει, είναι ξεκάθαρο ότι η Ρεάλ είναι καλύτερη, με την τριάδα Γιουλ, Φερνάντεθ και Ροντρίγκεθ να παίζει σε άλλη ταχύτητα. Ο Σπανούλης είναι μόνος του στην περιφέρεια, Σλούκας και Μάντζαρης δεν έχουν ακολουθήσει. Ο Λοτζέσκι ήταν σαφώς βελτιωμένος, αλλά κι αυτός έτοιμα... γκολ έβαλε, με λέι απ. Τα σουτ που ήθελε ο Ολυμπιακός, δεν τα έβαλε ούτε αυτός. Με δεδομένη και την απουσία του Περπέρογλου, να άλλο ένα πρόβλημα στην περιφέρεια. Τουλάχιστον αυτή τη φορά πήγαν καλά τα 4αρια, ο Πέτγουεϊ έβαλε 12 πόντους, κέρδισε μάχες, έριξε ξύλο, ο Πρίντεζης έδωσε λύσεις.

Όχι στο σπίτι του!

Πλέον, με το 2-0 στην πλάτη του ο Ολυμπιακός ξέρει πως δεν έχει πολλές πιθανότητες. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραδοθεί. Κάθε άλλο. Περιμένει τη Ρεάλ στον Πειραιά και πρέπει να απαντήσει. Να κάνει το 2-2 και να γυρίσει πάλι στη Μαδρίτη. Αν είναι να παραδώσει το στέμμα του, ας μην το κάνει μέσα στο σπίτι του.

Διαβάστε ακόμη:

Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 82-77

Το νέο flopping του Φερνάντεθ

Μπαρτζώκας: "Σκεφτόμαστε τη Δευτέρα και μόνο"

News 24/7

24MEDIA NETWORK