Απίθανος Φορτούνης, υπέροχος Μάρκο Σίλβα

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για την πεντάρα του Ολυμπιακού επί του ΠΑΣ Γιάννινα, το κοουτσάρισμα και το ροτέισον του Μάρκο Σίλβα και αποθεώνει τον Κώστα Φορτούνη.

Απίθανος Φορτούνης, υπέροχος Μάρκο Σίλβα

Εμφάνιση που ικανοποίησε τις ορέξεις και του πιο απαιτητικού οπαδού του πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός με αντίπαλο τον ΠΑΣ. Την ομάδα που πέρυσι δεν μπόρεσε να νικήσει ούτε στο "Καραϊσκάκη" (2-2), ούτε στους Ζωσιμάδες (2-0), φιλοδώρησε το Σάββατο με 5 γκολ και λίγα ήταν.

Το επίτευγμα γίνεται ακόμη πιο σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι οι πρωταθλητές αγωνίστηκαν χωρίς βασικά στελέχη όπως είναι οι Ομάρ, Ντα Κόστα, Καμπιάσο, Τσόρι. Πάρντο. Πήραν φανέλα βασικού οι Σαλίνο, Μποτία, Κασάμι και -ο ανεβασμένος στις προπονήσεις των τελευταίων ημερών- Σεμπά, ενώ εκτός αρχικού σχήματος έμειναν οι Φινμπόγκασον, Ερνάνι που πήραν το χρόνο τους στην εξέλιξη του αγώνα.

Ανέβασε στροφές

Όλες αυτές οι αλλαγές, ωστόσο, καθόλου δεν επηρέασαν την απόδοση της ομάδας. Ή για να ακριβολογούμε την επηρέασαν προς το καλύτερο, καθώς όλοι όσοι αγωνίστηκαν, παλιοί και νέοι, έκρυψαν κατά διαστήματα τη μπάλα κόντρα σε μία από τις πιο οργανωμένες άμυνες της Λίγκας. Μισή ώρα χρειάστηκαν οι «ερυθρόλευκοι» για να νικήσουν πρώτη φορά τον Μάρκο Βελλίδη με γκολ του Κασάμι αλά Γιουβέντους, ενώ 43 δευτερόλεπτα αργότερα ο Φορτούνης έγραψε το 2-0 και έκοψε κάθε σκέψη των φιλοξενούμενων για αντίδραση και επιστροφή στο παιχνίδι.

Σε ακόμη ένα παιχνίδι πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές σε σχέση με το προηγούμενο και σήκωσε την εξέδρα στον αέρα. Πέρα από τα 5 γκολ οι γηπεδούχοι έβγαλαν εξαιρετικές συνεργασίες πάνω στο χορτάρι, είχαν ενέργεια, ένταση, κίνηση χωρίς τη μπάλα, αλλά και διάθεση να πιέσουν ψηλά για να μην επιτρέψουν στους παίκτες του Πετράκη να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο.

Ο Μάρκο Σίλβα έχει κάθε λόγο να νιώθει ικανοποιημένος καθώς βλέπει πως όλα όσα διδάσκει στους παίκτες του καθημερινά στις προπονήσεις βγαίνουν όλο και πιο πολύ πάνω στο τερέν, ενώ η διάθεση κι όσων ήρθαν από τον πάγκο αποδεικνύει ότι ο δείκτης του ανταγωνισμού βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Όταν μια ομάδα πετυχαίνει την 5η της συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα με ισάριθμα γκολ, ενώ έφτασε συνολικά τα 16 με παθητικό μόλις 3, καταλαβαίνει κανείς πως κάτι πολύ καλό δημιουργείται πλέον στον Πειραιά. Σε μια ομάδα που πέρα από ποιότητα, βγάζει υγεία και φρεσκάδα βάσει πλάνου κι όχι μόνο βάσει ικανότητας και πληθώρας λύσεων, ο προπονητής έχει μεγάλο μερίδιο επιτυχίας. Απάντησε, μάλιστα, σε όσους έλεγαν ότι δεν είναι του ροτέισον, καθώς το… έφτασε μέχρι τον Δημήτρη Κολοβό, ο οποίος αγωνίστηκε για 25 λεπτά.

Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου για έναν 38χρονο κόουτς να μπορεί να περνά τα "θέλω" του και να αποσπά το 100% των ποδοσφαιριστών του. Ο επίμονος και ανικανοποίητος Σίλβα, ωστόσο, δεν σταμάτησε ούτε με το σκορ στο 5-0 να ζητάει ακόμη περισσότερα από τους παίκτες του. Κι όλα αυτά τρεις ημέρες πριν από το πολύ δύσκολο ματς με την Άρσεναλ στο Λονδίνο. Πόσες και πόσες φορές στο παρελθόν δεν έχει συμβεί να ταξιδεύει το μυαλό των παικτών στην Ευρώπη και να γίνονται γκέλες από το πουθενά στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι;

Για μία ακόμη φορά καταλύτης της "κόκκινης" επιτυχίας ήταν ο απίθανος Κώστας Φορτούνης. Ο νεαρός διεθνής με τις αέρινες κινήσεις, το μυαλό-ξυράφι και οξυδέρκεια… βετεράνου κατάφερε να είναι μέσα στα 4 από τα 5 γκολ της ομάδας του, ενώ πρόσθεσε άλλο ένα γκολ και μία ασίστ στο ενεργητικό του. Στο 5ο γκολ δεν συμμετείχε επειδή είχε αντικατασταθεί για να πάρει ανάσες ενόψει "Emirates".

Και πού να πάρει μπρος...

Όταν μια ομάδα που έχει αρκετά νέα πρόσωπα στο ρόστερ της και χωρίς ακόμη να έχει πιάσει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων της έχει μέσο όρο που ξεπερνά τα 3 γκολ ανά αγώνα και δέχεται ένα και… κάτι ανά δύο ματς, στέλνει εκτός των άλλων και μήνυμα κυριαρχίας προς όλους τους άλλους μνηστήρες, μία εβδομάδα πριν την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Κι όλα αυτά χωρίς να έχει σκοράρει ακόμη σέντερ φορ! Μέχρι και ο Κασάμι (σ.σ. στην πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα ως βασικός) και ο Μποτία βρήκαν δίχτυα, ο Ιντέγε με τον Φινμπόγκασον όχι ακόμη. Ας είναι…

Κάποια λαθάκια έγιναν ξανά στο ανασταλτικό σκέλος κυρίως από την πλευρά του Μαζουακού (σ.σ. η λάθος συνεννόηση με τον Σαλίνο λίγο έλειψε να στοιχίσει στο 0-0, αλλά ο σούπερ Ρομπέρτο ήταν εκεί για να διορθώσει…), αλλά είναι προτιμότερο για τον Ολυμπιακό να βάζει 5 και να δέχεται ένα, παρά να νικά στο γκολ και με την ψυχή στο στόμα όπως συνέβη πέρυσι ουκ ολίγες φορές…

Υ.Γ.: Απολύτως ανόητη η ενέργεια του Φινμπόγκασον να πατήσει τον Βελλίδη, ενώ το παιχνίδι είχε… τελειώσει προ πολλού. Και να μην είχε τελειώσει πάλι θα ήταν απαράδεκτο αυτό που έκανε ο Ισλανδός. Μπορεί να έχει νεύρα κι ένταση επειδή έχει χάσει τη θέση του βασικού, αλλά οφείλει να την διεκδικήσει ξανά με τα γκολ του και μόνο με αυτά…

Διαβάστε ακόμα:

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 5-1

Διονύσης Βερβελές: Αν ήταν Αργεντίνος πόσο θα κόστιζε;

Αποδοκιμάστηκε ο Λίλα λόγω αλβανικού αετού

News 24/7

24MEDIA NETWORK