Έτσι δεν παίρνεις πρωτάθλημα!

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για όσα είδε στην Τρίπολη. Από τον Ολυμπιακό και τον Σπάθα. Κυρίως, όμως, από τον (κακό) Ολυμπιακό...

Έτσι δεν παίρνεις πρωτάθλημα!

Όσο ψύχραιμα κι αν επιχειρήσει κανείς να προσεγγίσει τον αγώνα της Τρίπολης θα καταλήξει στο συμπέρασμα πως αυτός ο Ολυμπιακός, με τέτοιες εμφανίσεις, θα έχει τεράστιο πρόβλημα για να φτάσει και φέτος στην κατάκτηση του τίτλου.

Η απόδοση των "ερυθρολεύκων", αλλά και της διαιτητικής τριάδας ήταν ανάλογη με τη θερμοκρασία, δηλαδή γύρω στο μηδέν! Ξέρω ότι οι περισσότεροι θα ασχοληθούν με τη διαιτησία του Σπάθα και των βοηθών του, οι οποίοι είναι ξεκάθαρο ότι έδωσαν δικαιώματα με πολλές αποφάσεις τους. Ανεξάρτητα, όμως, από τα φαλτσοσφυρίγματα και τα δικαιολογημένα παράπονα των γηπεδούχων, είναι γεγονός ότι σε ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι οι "ερυθρόλευκοι" ήταν… όπου φυσάει ο άνεμος! Άνευροι, χωρίς ξεκάθαρο πλάνο και προσανατολισμό, με ύφος μπλαζέ και αδυναμία για στοιχειώδη συνεργασία, άφησαν εύκολα άλλους δύο βαθμούς, κόντρα σε έναν αντίπαλο που έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το πρώτο ημίχρονο!

Αν αρκείται κανείς στις δύο-τρεις φάσεις που έχασε ο Μήτρογλου κι άλλη μία ο Φουστέρ μάλλον βλέπει το δέντρο κι όχι το δάσος. Ο Ολυμπιακός έδινε την εντύπωση ότι μέχρι… αύριο να κρατούσε ο αγώνας, γκολ δεν θα έβαζε! Το έργο που είδαμε στο ματς του Αγρινίου με τον Παναιτωλικό και στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο επαναλήφθηκε στην Τρίπολη και σε ακόμη χειρότερη version.

Αν υπάρχει μία δικαιολογία αφορά την απουσία των Τσόρι και Αφελάι. Όλα τα άλλα είναι κουβέντες καφενείου και τα ακούω βερεσέ. Δεν γίνεται ούτε γι’ αστείο να ισχυριστεί κανείς ότι το μυαλό "ταξίδευε" στο Τορίνο και τη Γιουβέντους από τη στιγμή που το πρωτάθλημα αποτελεί τον πρώτο στόχο (σ.σ. κάτι που δήλωσε και ο Μίτσελ), ενώ ο ΠΑΟΚ είναι ήδη μπροστά στη βαθμολογία και με ένα παιχνίδι λιγότερο.

Όποιος είδε τις αντιδράσεις του Ισπανού στη διάρκεια της αναμέτρησης κατάλαβε πολλά. Υπήρχαν φάσεις που οι φλέβες στο λαιμό του πήγαιναν να σπάσουν από τις φωνές, αλλά μάλλον κανείς δεν τον άκουγε. Δεν είναι τυχαίο ότι ούτε το χέρι του δεν μπήκε στον κόπο να δώσει στον Κασάμι, καθώς και ο διεθνής μέσος ήταν στο συγκεκριμένο παιχνίδι σε άλλο γήπεδο.

Άλλα ζητούσε ο Μίτσελ από τον πάγκο, άλλα έκαναν οι παίκτες του στο γήπεδο. Το "απόψε αυτοσχεδιάζουμε" επαναλήφθηκε για μία ακόμη φορά και είναι γεγονός αναμφισβήτητο πλέον ότι οι "ερυθρόλευκοι" δεν έχουν κάνει φέτος ούτε μία πειστική εμφάνιση μακριά από το "Καραϊσκάκη"! Μπορεί να νίκησαν στην Κρήτη τον Εργοτέλη, αλλά και σε αυτό το παιχνίδι χρειάστηκε ο Ρομπέρτο -όπως θυμόμαστε- να εμφανιστεί ως από μηχανής Θεός κι όχι μία φορά για να σώσει την ομάδα του από μία ακόμη γκέλα.

Ο φετινός Ολυμπιακός έχει πρόβλημα κι αυτό το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο μακριά από το "Καραϊσκάκη". Οι πρωταθλητές δεν έχουν καταφέρει να επιβάλλουν το ρυθμό τους παρά μόνο σε πολύ μικρά διαστήματα των εκτός έδρας αγώνων τους και κόντρα σε ομάδες που παίζουν δυνατά και οργανωμένα δείχνουν να πίνουν θάλασσα ακόμη και στα ρηχά!

Ο Μίτσελ στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πήρε την ευθύνη για τις επιλογές του και με θάρρος παραδέχθηκε πως όταν δεν κερδίζει η ομάδα εκείνος που φταίει είναι ο προπονητής. Αν κάπου φταίει ο Ισπανός, πάντως, αυτό εστιάζεται στο ότι είναι πολύ ελαστικός με κάποιους από τους παίκτες του.

Ενώ βλέπει ότι κάνουν άλλα αντί άλλων και πρέπει να τους δείξει το χρώμα του πάγκου ή την εξέδρα για να τους συνετίσει, εκείνος τους ανέχεται και περιμένει υπομονετικά να βάλουν μυαλό. Μέχρι να βάλουν μυαλό, όμως, κάποιοι από τους κακομαθημένους άσους του Ολυμπιακού μπορεί το πουλάκι του πρωταθλήματος να έχει πετάξει!

Όταν οι μοναδικοί που μπαίνουν στο γήπεδο και δείχνουν διάθεση να τρέξουν και να παλέψουν είναι οι πιτσιρικάδες Ελαμπντελαουί, Μαζουάκου, Φορτούνης και ο αρχηγός Γιάννης Μανιάτης, δεν μπορείς να περιμένεις κάτι καλύτερο. Οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους αντιμετωπίζουν αυτά τα -καθοριστικά για τον τίτλο- παιχνίδια με ατελείωτη αλαζονεία και δείχνουν σκέφτονται μόνο τα "φώτα" του Champions League, μπας και προσελκύσουν κάποιο ξένο μνηστήρα για να κάνουν μεταγραφή!

Αυτή είναι η –πικρή- αλήθεια για τον Ολυμπιακό και την έως τώρα παρουσία του στο πρωτάθλημα. Κι επειδή σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, κάτι πρέπει να αλλάξει πριν να είναι αργά. Κι αυτό το κάτι αφορά αποκλειστικά τη νοοτροπία κάποιων ποδοσφαιριστών.

Δεν είναι τυχαίο ότι και σε αυτό το παιχνίδι βρέθηκε στην Τρίπολη ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Όπως γράφαμε, αν ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν είχε ερωτηματικά για την απόδοση της ομάδας του, δεν θα έμπαινε στη διαδικασία να την ακολουθεί ακόμη κι εκτός έδρας, προκειμένου να κάνει το φόβητρο.

Έλα, όμως, που ούτε η δική του παρουσία –όπως φαίνεται- δεν είναι ικανή να ξυπνήσει κάποιους κι αν δεν υπάρξει ένα ηλεκτροσόκ, πιθανότατα αμέσως μετά από την αναμέτρηση με τη Γιουβέντους, δύσκολα θα υπάρξει φως στην άκρη του τούνελ. Ήδη ο Ολυμπιακός έχει πετάξει 7 βαθμούς εκτός έδρας σε τέσσερα παιχνίδια (!) κι αν δεν βελτιώσει άμεσα τις επιδόσεις του, τα γέλια και τα χαμόγελα για την πορεία στην Ευρώπη, θα εξελιχθούν σε κλάματα εντός των τειχών…

Κάτι πρέπει άμεσα να αλλάξει και οι καλοπληρωμένοι παίκτες να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, όσο υπάρχει καιρός και δεν στενέψουν υπερβολικά τα περιθώρια. Αν κάποιοι σε τελική ανάλυση δεν θέλουν να παίξουν για τον προπονητή και τη φανέλα, ας παίξουν για εκείνον που τους πληρώνει και για τον κόσμο της ομάδας που είναι πάντα δίπλα τους. Αλλιώς είναι πολύ πιθανό να νιώσουν κάποια στιγμή και τι σημαίνει "οργή λαού"… Όποιος δεν θέλει ή δεν μπορεί, ο Γενάρης πλησιάζει…

Διαβάστε ακόμη:

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-0

Μίτσελ: "Εγώ φταίω"

News 24/7

24MEDIA NETWORK