Η πρόκριση των... μπράβων!

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος αναλύει τις ευθύνες του ΠΑΟΚ και δη του Ιβάν Σαββίδη για το έκτρωμα της Τούμπας και συγκρίνει τη βραδιά αυτή με τη Ριζούπολη και το "διδάξαμε ήθος" του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η πρόκριση των... μπράβων!

Ζώντας σε μια εικονική πραγματικότητα θα έλεγε κανείς ότι για όλα όσα έγιναν χθες βράδυ στο γήπεδο της Τούμπας, ο Ιβάν Σαββίδης δεν... ήξερε τίποτα. Θα μπορούσε βρε αδερφέ ένας ρομαντικός (πιο ρομαντικός... πεθαίνεις) να πιστέψει ότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ δεν ήταν ενήμερος ούτε για τα ψάρια στον πάγκο του Ολυμπιακού ούτε για τις εκατοντάδες φωτοβολίδες, πυρσούς και βεγγαλικά που βρέθηκαν στις εξέδρες ούτε φυσικά για τους δεκάδες μπράβους που βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο και με το σφύριγμα της λήξης, ίσως και λίγο νωρίτερα, φρόντισαν να δικαιολογήσουν τον μισθό τους.

Μόλις, όμως, άκουγε τις δηλώσεις του ισχυρού άντρα του "δικεφάλου", αμέσως μετά από το τέλος του αγώνα, θα καταλάβαινε -φαντάζομαι, με το φτωχό μου το μυαλό- ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει. Σύμφωνα με όσα είδα όχι μόνο χθες, αλλά και στο πρόσφατο παιχνίδι πρωταθλήματος ανάμεσα στις δύο ομάδες που έγιναν τα ίδια, αλλά έλειψαν οι μπουνιές, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι όλα έγιναν για να κάνει ο Σαββίδης επίδειξη δύναμης στον Μαρινάκη.

Η δική μου αίσθηση είναι πως τίποτα δεν έγινε τυχαία. Ούτε καν η πρόσκληση του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ προς τον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Όλα –πιστεύω- ήταν στο... πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο σημείο να δεχθούν χτυπήματα από "φουσκωτούς" ακόμη και ο "επίσημος προσκεκλημένος" της διοίκησης του "δικεφάλου", Γιάννης Βρέντζος, διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αλλά και ο αθλητικός διευθυντής των "ερυθρολεύκων" Πιέρ Ισά. Όσο για τον Μίτσελ, το δήλωσε ξεκάθαρα ότι έφυγε για τα αποδυτήρια, επειδή φοβήθηκε για τη σωματική του ακεραιότητα.

Η πρόκριση των... μπράβων!
INTIME SPORTS

Το "αντρικό ποδόσφαιρο" του Σαββίδη

Αν πάμε το μυαλό μας λίγο πιο πίσω, θα καταλάβουμε ότι ακόμη και η συμπεριφορά των περισσότερων παικτών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι δεν μας είχαν συνηθίσει έτσι τα προηγούμενα χρόνια, οφείλεται σε αυτό που πρεσβεύει ο κ. Σαββίδης. Εκείνος έκανε εμφανίσεις "αυτοκρατορικές" στο "Καραϊσκάκη" με το κασκόλ του ΠΑΟΚ και έβγαινε στο μπαλκόνι της σουίτας για τη... λεζάντα, εκείνος βάφτισε "αντρικό ποδόσφαιρο" την κλωτσοπατινάδα και τις αλητείες σε βάρος των παικτών του Ολυμπιακού στο πρόσφατο ματς του πρωταθλήματος, εκείνος προκάλεσε και τα χθεσινά! Το παραδέχθηκε, άλλωστε, όταν στο 15άλεπτο διάγγελμά του μετά από το τέλος της αναμέτρησης είπε πως "ζήτησα από τους παίκτες μου να μην παίζουν σαν ορφανά κι εγώ θα τους προστατεύσω"!

Δεν θέλω να πάω ακόμη πιο πίσω και να θυμηθώ τον τρόπο με τον οποίο η διοίκηση του ΠΑΟΚ επιχείρησε να λύσει τη συνεργασία της με τον Γιώργο Δώνη, ο οποίος κατήγγειλε μέχρι και εισβολή στο σπίτι του, αλλά και απαγωγή του γαμπρού του από αγνώστους, οι οποίοι ήθελαν ο πρώην προπονητής να παραιτηθεί της αποζημίωσής του. Αυτό δεν το λέω εγώ, οι επίσημες καταθέσεις και οι μαρτυρίες στην Αστυνομία το λένε...

Ο κ. Σαββίδης, ο οποίος ενοχλήθηκε κιόλας επειδή "κάποιοι παίκτες του Ολυμπιακού δεν σεβάστηκαν τους δικούς μας", αναφερόμενος στο επεισόδιο που δημιούργησε με τον προκλητικό του πανηγυρισμό ο Κλάους Αθανασιάδης, άσχετα αν "τσίμπησαν" ορισμένοι "ερυθρόλευκοι", ουσιαστικά έσπειρε ανέμους και τώρα θα θερίσει θύελλες.

Η πρόκριση των... μπράβων!
INTIME SPORTS

Τώρα τι θα πουν;

Έκανε τα πάντα για να φτάσει η ομάδα του στον τελικό. Το κατάφερε, αλλά θα πληρώσει και το ανάλογο τίμημα. Δεν σεβάστηκε ούτε το ότι ο ίδιος εγγυήθηκε για τη σωματική ακεραιότητα των παικτών του Ολυμπιακού, οι οποίοι, ωστόσο, έτρωγαν μπουνιές στη διαδρομή τους προς τη φυσούνα. Με τα λόγια του και το απίστευτο θράσος του μετά από το τέλος της αναμέτρησης, ακόμη και οι πλέον μετριοπαθείς σκέφτηκαν "ε δεν μπορεί! Εμείς άλλο παιχνίδι βλέπαμε". Και η λέξη "παιχνίδι", όμως, μάλλον είναι εκτός θέματος, καθώς μόνο παιχνίδι δεν έγινε...

Την προηγούμενη Δευτέρα αποδέχθηκα πρόταση καναλιού της Θεσσαλονίκης, για να πάρω μέρος σε μια τηλεοπτική εκπομπή, αναφορικά με τον αγώνα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Στη διάρκεια, λοιπόν, μιας πολύ ήρεμης και πολιτισμένης συζήτησης, άκουσα με απορία έναν από τους επικεφαλής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης να κατηγορεί ανοιχτά και χωρίς περιστροφές τον Ολυμπιακό ότι "έφτασαν στο σημείο στο παρελθόν να κινητοποιήσουν μέχρι και ελικόπτερο για να έρθουν να παίξουν με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα". Θα ήθελα να τον έχω και σήμερα μπροστά μου για να τον ρωτήσω τι έχει τώρα να μας πει...

Η πρόκριση των... μπράβων!
INTIME SPORTS

Ο Μαρινάκης ζήτησε συγγνώμη. Ο Σαββίδης;

Κι επειδή κάποιοι θέλοντας να ισοπεδώσουν τα πάντα, θα μιλάνε σήμερα για τη Ριζούπολη, αλλά και για την περίφημη δήλωση Μαρινάκη περί ήθους μετά από ένα ματς με τον ΠΑΟ στο "Καραϊσκάκη", δύο πράγματα έχω να προσθέσω. Στη Ριζούπολη, επειδή ήμουν εκεί ως ρεπόρτερ πολύ πριν από τη σέντρα του αγώνα και είδα τα πάντα, υπήρξε πολύ φανατισμένο κλίμα, υπήρξαν άσχημες συμπεριφορές, υπήρξαν έκτροπα, αλλά δεν συγκρίνονται σε καμία περίπτωση με όσα έγιναν χθες.

Σ’ εκείνο το ματς, αν μη τι άλλο, παίχθηκε ποδόσφαιρο για 90 λεπτά. Χθες ήταν περισσότερες οι διακοπές από τα λεπτά που κύλησε η μπάλα στο χορτάρι, αφού σε κάθε φάση, δύο με τρεις παίκτες βρίσκονταν στο έδαφος. Όσο για εκείνη την –άστοχη- δήλωση Μαρινάκη, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού τουλάχιστον είχε τη δύναμη -όταν κατάλαβε το τι ακριβώς είχε συμβεί και συνειδητοποίησε το λάθος του- να βγει την επόμενη μέρα και να ζητήσει δημόσια "συγγνώμη". Θα το κάνει άραγε αυτό και ο κ. Σαββίδης; Το θεωρώ απίθανο και μακάρι να βγω ψεύτης...

Η πρόκριση των... μπράβων!

Διασώθηκε ο Σαλπιγγίδης

Κλείνοντας, δεν θα μπω καν στη διαδικασία να σχολιάσω τα περί εξυγίανσης του ποδοσφαίρου μας που ακούμε τόσο καιρό από διάφορους, γιατί θα με πιάσουν τα γέλια. Θα σταθώ, ωστόσο, στη δήλωση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο οποίος ως αρχηγός του ΠΑΟΚ ήταν και ο μοναδικός ίσως που δεν πήρε μέρος σε κανένα από τα καραγκιοζιλίκια, τα οποία κατέγραψε η τηλεοπτική κάμερα:

"Οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούμε να βαράμε μπουνιά στο μαχαίρι. Δεν καταλαβαίνω γιατί άργησε το ματς να ξεκινήσει. Νομίζω ότι θα γελά η Ευρώπη με όσα έγιναν. Στον αγωνιστικό χώρο οι παλμοί είναι ανεβασμένοι. Αντιδράς ανάλογα με τα ερεθίσματα...".

Δεν μπορούσε να πει και περισσότερα, φαντάζομαι, αλλά κι αυτά που είπε είναι αρκετά. Ακόμη, όμως, και να μην έλεγε τίποτα, το γεγονός ότι δεν μπήκε στη διαδικασία να κάνει "μαγκιές" όπως οι περισσότεροι από τους συμπαίκτες του και μάλιστα σε δεύτερο σερί ματς στην Τούμπα με τον Ολυμπιακό, "είπε" ακόμη περισσότερα...

Ελπίζω την επόμενη φορά που θα αναμετρηθούν οι δύο ομάδες να μιλήσουμε για... ποδόσφαιρο. Τώρα η οποιαδήποτε αναφορά στη μπάλα, πάντως, είναι εκτός πραγματικότητας!

Διαβάστε ακόμη

Όλα τα ρεπορτάζ και τα VIDEOS από την Τούμπα

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-0

Υποδοχή από Μαρινάκη με ανθοδέσμες στην αποστολή (PHOTOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK