Η πρώτη τριάδα: Γούτας, Μπεν κι… άρωμα Τζανδάρη!

O Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για το μεταγραφικό σχεδιασμό του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν, αποκαλύπτοντας τους πρώτους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται μία... ανάσα από τους "ερυθρόλευκους".

Η πρώτη τριάδα: Γούτας, Μπεν κι… άρωμα Τζανδάρη!

Πολύ δυνατά και με… ταχύτητα έχει μπει ο Ολυμπιακός στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού. Την ώρα που η ομάδα έχει βάλει πλώρη για την κατάκτηση του νταμπλ, η διοίκηση έχει θέσει επί τάπητος τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν, προκειμένου να περιοριστούν τα λάθη και οι αστοχίες των δύο προηγούμενων μεταγραφικών περιόδων.

Σύμφωνα, μάλιστα, με καλά ενημερωμένες πηγές, ήδη έχουν προχωρήσει οι τρεις πρώτες μεταγραφικές υποθέσεις, ενώ παράλληλα, όπως καλά γνωρίζουμε, έχουν ανανεωθεί τα συμβόλαια του Μανιάτη (επέκταση) και του Τσόρι, ενώ είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί και η παραμονή του Νταβίντ Φουστέρ.

Πολύ κοντά σε Γούτα

Το Contra.gr σας έδωσε και πριν από μερικές ημέρες μια πρώτη γεύση για το τι θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες, ενώ το καλοκαίρι αναμένεται ιδιαίτερα θερμό για ακόμη μία σεζόν. Με βάση τα όσα έχουν διαρρεύσει ως τώρα, η διοίκηση των "ερυθρολεύκων" έχει βάλει πλώρη για να συνεχίσει το παιδομάζωμα Ελλήνων παικτών που θα ισχυροποιήσουν τον κορμό της ομάδας, ενώ παράλληλα ασχολείται –σε αυτή την πρώτη φάση- με οτιδήποτε ενδιαφέρον "κυκλοφορεί" εντός των συνόρων. Οι κινήσεις από το εξωτερικό, άλλωστε, θα γίνουν προς το τέλος της περιόδου και δη στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πρωταθλητές βρίσκονται πολύ κοντά στο να κάνουν δικό τους τον 20χρονο Δημήτρη Γούτα της Skoda, ο οποίος θεωρείται ό,τι καλύτερο στην ηλικία του για το κέντρο της άμυνας. Ο δυναμικός στόπερ με τα 189 εκατοστά μπόι, ο οποίος μετράει ήδη 25 συμμετοχές σε πρωτάθλημα, Κύπελλο (7) και δύο γκολ, παρά το έντονο ενδιαφέρον που έχει εκφραστεί και από την ΑΕΚ, είναι έτοιμος να ακολουθήσει το δρομολόγιο Ξάνθη-Πειραιάς. Μέχρι τώρα έχει αγωνιστεί συνολικά σε 82 παιχνίδια των εγχώριων διοργανώσεων, ενώ έχει πάρει και άρωμα Ευρώπης με τις τέσσερις συμμετοχές του στα προκριματικά του Europa League. Το κόστος της μεταγραφής του αναμένεται να κυμανθεί γύρω στο μισό εκατομμύριο ευρώ, με την προσδοκία να έχει καλύτερη τύχη από τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο, του οποίου τα χνάρια θα βαδίσει με τρία χρόνια διαφορά.

Μπεν μέσω... Ισά, Μοδέστο

Παράλληλα, οι διασυνδέσεις του Πιέρ Ισά και του Φρανσουά Μοδέστο, ο οποίος επιστρέφει το καλοκαίρι στο λιμάνι με κοστούμι για να αναλάβει ρόλο στην ομάδα, φέρνουν στον Πειραιά και τον Μοχάμεντ Μπεν. Ο γαλλοθρεμμένος μεσοεπιθετικός, ο οποίος φέτος σε 25 συμμετοχές με τη φανέλα της Βέροιας μετράει 6 γκολ και 8 ασίστ, μένει ελεύθερος στο φινάλε της σεζόν και οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει υπογράψει ήδη συμβόλαιο συνεργασίας με τους "ερυθρόλευκους", όπως είχε κάθε δικαίωμα από την 1η του Γενάρη. Την μετακίνηση Μπεν στον Ολυμπιακό επιβεβαίωσε στο περιθώριο του πρόσφατου αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες και ο τεχνικός της "Βασίλισσας", Χοσέ Κάρλος Γκρανέρο.

Τζανδάρης, ο νέος Στολτίδης

Τέλος, η έντονη φημολογία για σφήνα των "ερυθρολεύκων" στην υπόθεση του Θεοφάνη Τζανδάρη έχει φτάσει από τη Θεσσαλονίκη στον Πειραιά. Μπορεί η διοίκηση του Ολυμπιακού να διαψεύδει, αλλά σε αυτή την περίπτωση πολλοί πιστεύουν ότι θα ισχύσει η παροιμία "ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι".

Ο 21χρονος μέσος, ο οποίος ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του στη διάρκεια του πρώτου γύρου, ενώ είχε κάνει μεγάλο παιχνίδι και στο "Καραϊσκάκη", ενημέρωσε ήδη τη διοίκηση του ΠΑΟΚ πως δεν πρόκειται να ανανεώσει το συμβόλαιό του που λήγει το καλοκαίρι. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα τον θέλει να κατηφορίζει από την επόμενη περίοδο και για τα επόμενα χρόνια στον Πειραιά, καθώς στο πρόσωπό του κάποιοι βλέπουν νέα περίπτωση… Στολτίδη. Φέτος ο αριστεροπόδαρος χαφ έχει πιάσει ήδη 29 συμμετοχές με ένα γκολ και δύο ασίστ, σε όλες τις διοργανώσεις.

Αν όλα τα παραπάνω επιβεβαιωθούν που είναι και το πιθανότερο, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα πως ο Ολυμπιακός θα μπει πολύ γερά στο μεταγραφικό παζάρι, ενώ ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει σκοπό να κάνει δύσκολη τη ζωή και του Ιβάν Σαββίδη, αλλά και του Δημήτρη Μελισσανίδη. Βέβαια, γι’ αυτό το τελευταίο οριστικά συμπεράσματα θα βγουν στα τέλη του Αυγούστου… Οι προθέσεις, ωστόσο, κάτι δείχνουν και αποτελούν οδηγό για τη συνέχεια! Το –μεταγραφικό- θερμόμετρο ανέβηκε νωρίς!

Διαβάστε ακόμη:

Οδηγοί μεταγραφών Ρομπέρτο και Τσόρι!

News 24/7

24MEDIA NETWORK