Ξεχειλίζει από ποιότητα, ψάχνει τη σωστή χημεία

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος καταγράφει όσα είδε στο ματς του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ και καταλήγει σε συμπεράσματα ενόψει Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ξεχειλίζει από ποιότητα, ψάχνει τη σωστή χημεία

Ξεκινάω από το αυτονόητο. Ασφαλώς και δεν θα έχει καμία σχέση ο αγώνας της Τρίτης με αυτόν κόντρα στον ΟΦΗ, καθώς η διαφορά κλάσης, εμπειρίας και ποιότητας, σε σύγκριση με την Ατλέτικο είναι τεράστια. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως έλειψαν τα χρήσιμα συμπεράσματα όχι μόνο σχετικά με το τι έδειξε και τι έκρυψε ο Μίτσελ από τον Σιμεόνε, αλλά και με το τι έδειξαν οι επιλογές του Ισπανού κόντρα στην ομάδα του Γκατούζο.

Ο Γκατούζο με το πουκάμισο

Είναι γεγονός ότι αν ο πρώην άσος της Μίλαν και νυν προπονητής του ΟΦΗ ακόμη και με το πουκάμισο να έμπαινε στο γήπεδο θα ήταν καλύτερος από τους χαφ της ομάδας του, οι οποίοι σε ελάχιστες φάσεις κατάφεραν να ελέγξουν την ορμή των «ερυθρολεύκων», έστω κι αν αυτή η ανωτερότητα δεν μεταφράστηκε με τα ανάλογα γκολ, λόγω σωρείας εκπληκτικών επεμβάσεων του Λορία, έστω κι αν εκτέθηκε στη φάση του 2-0.

Όσοι από τους φίλους του Ολυμπιακού είχαν τη διάθεση να βρεθούν και το βράδυ του Σαββάτου στις εξέδρες του «Καραϊσκάκη» και δεν περίμεναν αποκλειστικά την πρεμιέρα του Champions League, είναι δεδομένο πως έμειναν ικανοποιημένοι σε γενικές γραμμές απ’ όσα παρακολούθησαν, έστω κι αν η ομάδα τους χρειάζεται ακόμη προσαρμογή στο σκέλος της ομοιογένειας και των αυτοματισμών.

Η έκπληξη Μιλιβόγεβιτς

Την ευχάριστη παρουσία της βραδιάς αποτέλεσε ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς. Ο Σέρβος διεθνής χαφ στην παρθενική του παρουσία με τα ερυθρόλευκα έδειξε ότι όχι μόνο μοιάζει του Σάμαρη, αλλά μπορεί να έχει ανάλογη εξέλιξη, ίσως και ακόμη καλύτερη. Ξέρει μπάλα, έχει σωστή αίσθηση του χώρου, πατάει στην αντίπαλη περιοχή, παίζει κάθετα, κοντρολάρει σωστά το ρυθμό, ενώ είναι συνεπής και στα αμυντικά του καθήκοντα.

Δεν είναι τυχαίο ότι βρέθηκε σε θέση βολής τουλάχιστον δύο φορές στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, τη μία, μάλιστα, η κεφαλιά του πέρασε σύρριζα από το δεξί κάθετο δοκάρι. Κορυφαίος του γηπέδου ήταν αναμφισβήτητα για δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού ο πιτσιρικάς Μαζουάκου (σ.σ. αυτή τη φορά ψηφίστηκε και MVP) κι αυτό δεν προκύπτει μόνο από την προσπάθειά του που προκάλεσε το 1-0 (αυτογκόλ Αντελέγιε)

Ο… απίθανος Μαζουάκου

Ο 20χρονος Γάλλος είναι… μηχανάκι, κολλάει τη μπάλα στο πόδι και έχει αστείρευτες δυνάμεις. Δεν ξέρω αν θέλει τρεις… Χολέμπες όπως μου έγραψε ένας φίλος στο Facebook στη διάρκεια του αγώνα, αλλά αν συνεχίσει έτσι θα ακολουθήσει το επόμενο καλοκαίρι ή το μεθεπόμενο, το δρόμο του Μανωλά και του Σάμαρη με αντάλλαγμα οκταψήφιο νούμερο.

Για να επιστρέψω στη μεσαία γραμμή, η παρουσία του Μιλιβόγεβιτς στην τριάδα του άξονα, σε συνδυασμό με τις απουσίες των Μανιάτη, Εντινγκά, επέτρεψε στον Μίτσελ να έχει τρεις δημιουργικούς παίκτες στον άξονα. Με τον Κασάμι σε ρόλο… Ορμπάιθ να χτίζει από πίσω και να έχει ως πρώτη προτεραιότητα την αλλαγή παιχνιδιού και τον Τσόρι να ζωγραφίζει, είναι σίγουρο πως πολλές ομάδες δεν θα ξέρουν από πού να φυλαχτούν.

Αφελάι και Ντουρμάζ

Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσουμε την παρουσία του αέρινου Αφελάι και του «υδραυλικού» Ντουρμάζ στα δύο άκρα, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο Ολυμπιακός έχει πέντε πολύ ποιοτικά χαφ για να στηρίξουν και να «ταΐσουν» τον σέντερ φορ. Ο Μίτσελ προτίμησε τελικά τον Διαμαντάκο για την ενδεκάδα, ωστόσο, είναι σαφές ότι ήθελε να «φρεσκάρει» τον Μήτρογλου, προκειμένου να τον έχει με γεμάτο ρεζερβουάρ στη «μάχη» με τις «συμπληγάδες» της άμυνας των «ροχιμπλάνκος».

Καλή παρουσία είχε στην «πρώτη» του και ο Τάσος Αυλωνίτης, ο οποίος –αν μη τι άλλο- είχε γρήγορες και σωστές επεμβάσεις στην προσπάθεια των φιλοξενουμένων να βγουν στην αντεπίθεση και να εκμεταλλευθούν τους κενούς χώρους. Πρέπει βέβαια να δουλέψει περισσότερο για να βελτιώσει την τεχνική του και να μετριάσει τον ενθουσιασμό στις προσωπικές μονομαχίες, ιδιαίτερα εντός περιοχής, καθώς παίζει στο όριο του πέναλτι.

Φυσικά και δεν ήταν όλα «αγγελικά πλασμένα» στην επικράτηση του Ολυμπιακού επί του ΟΦΗ, παρότι η κατοχή της μπάλας ξεπέρασε το 70%. Οι παίκτες του Μίτσελ είχαν και διάθεση και ρυθμό, αλλά και πάθος, ωστόσο, είπαμε: Άλλο ΟΦΗ, άλλο Ατλέτικο. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι το βράδυ της Τρίτης θα δούμε και Αφελάι και Ντουρμάζ μαζί στην ενδεκάδα.

Θα πόνταρα σε πιθανή παρουσία του Φουστέρ σε μία από τις δύο θέσεις, ο οποίος μπορεί να υστερεί ποιοτικά από τους δύο συμπαίκτες του, αλλά είναι πολύ πιο ουσιαστικός και ξέρει πολύ καλύτερα το παιχνίδι του Μήτρογλου. Αυτό το τελευταίο κρατήστε το…

"Δυναμίτης" Κασάμι

Όσο για τον Κασάμι για τρίτο στη σειρά επίσημο παιχνίδι έκανε αισθητή την παρουσία του, όχι μόνο λόγω ποιότητας και ηγετικών χαρακτηριστικών, αλλά και λόγω τσαμπουκά, ο οποίος τον διακρίνει σε κάθε του συμμετοχή. Είναι «δυναμίτης» κάθε φορά που μπαίνει στο γήπεδο ο Ελβετός διεθνής κι όσο ελέγχει τον αυθορμητισμό του, ώστε να γλιτώνει αχρείαστες κάρτες, όλα καλά.

Για τον Τσόρι τι να πει κανείς; Το γκολ που υπέγραψε τα είπε όλα. Είναι πολύ μεγάλος παίκτης ο Αργεντινός παρά τα 33 χρόνια του, όσο παίζει με τέτοια όρεξη και τέτοιο πείσμα. Ως γενικό συμπέρασμα θα μπορούσε κανείς να γράψει ότι ο φετινός Ολυμπιακός έχει ταλέντο. Πολύ ταλέντο και ποιότητα. Αν νικήσει και το χρόνο για να συνδυάσει τις αρετές του, με το προαπαιτούμενο της χημείας, θα δούμε πολλά ωραία πράγματα φέτος.

Υ.Γ.1: Ίσως δεν είναι τυχαία η επιλογή του Μίτσελ να μετατρέψει το σύστημα από 4-3-3 σε 4-4-2 με τη σχεδόν ταυτόχρονη παρουσία των Μήτρογλου και Μπενίτες στην επίθεση. Αν το απαιτήσουν οι συνθήκες, μπορεί να το δούμε και σε ένα διάστημα του αγώνα με την Ατλέτικο, αλλά και στα ματς που ακολουθούν… Ο «πιστολέρο», πάντως, τα έκανε τα παραπονάκια του στον Παραγουανό επειδή δεν του γύρισε τη μπάλα στη φάση που «σημάδεψε» το δοκάρι. Πάντως και οι δύο μπήκαν αφιονισμένοι στο γήπεδο κι έφτασαν ακόμη και κάτω από τη σέντρα για να μαρκάρουν όποτε χρειάστηκε. Κρίμα που δεν ήταν τυχερός κανείς τους να πανηγυρίσει το πρώτο του φετινό γκολ. Ιδιαίτερα ο Κώστας που το κυνήγησε με λύσσα!

Υ.Γ.2: Όταν μπήκε στο γήπεδο και ο Μπουχαλάκης ο Ολυμπιακός έφτασε στο σημείο να παίζει με 6 αριστεροπόδαρους στην ενδεκάδα (Αμπιντάλ, Μαζουάκου, Κασάμι, Μπουχαλάκης, Ντουρμπάζ, Μήτρογλου), ενώ… έρχεται και ο Σιόβας!

Διαβάστε ακόμη:

Ολυμπιακός-ΟΦΗ 3-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK