Ο αποκλεισμός φέρνει σαρωτικές αλλαγές

Η επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό ύστερα από την ήττα-αποκλεισμό στο "Ζοζέ Αλβαλάδε". Το... τσουνάμι αποχωρήσεων που έρχεται τον Γενάρη. Ποιοι κινδυνεύουν με πρόωρη αποχώρηση από τον Πειραιά. Τι θέλει ο Λεμονής. Πόσες προσθήκες είναι στα σκαριά. Γράφει ο Σταύρος Γεωργακόπουλος.

Ο αποκλεισμός φέρνει σαρωτικές αλλαγές

Σε μια ρεαλιστική βάση, ο Ολυμπιακός ήταν το πρώτο φαβορί για την κατάληψη της 4ηςθέσης του ομίλου του από την ώρα της κλήρωσης. Σε θεωρητικό επίπεδο ο πρωταθλητής Ελλάδας είναι ασθενέστερος από κλαμπ επιπέδου Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Σπόρτινγκ (σ.σ. μια ματιά στα μπάτζετ θα πείσει και τον πλέον δύσπιστο) κι αυτό λίγο-πολύ αποτυπώθηκε ως τώρα στο χορτάρι με τη συμπλήρωση πέντε αγωνιστικών.

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Είναι δεδομένο ότι και οι απαιτήσεις και οι επενδύσεις του καλοκαιριού ήταν μεγαλύτερες και ουδείς μπορεί να νιώθει ικανοποιημένος όταν στα δύο παιχνίδια με αντίπαλο τους "πράσινους" της Λισσαβόνας οι "ερυθρόλευκοι" δέχθηκαν συνολικά 6 γκολ. Επίσης, δεν είναι υπερβολή ότι ο καλύτερος παίκτης από πλευράς απόδοσης το βράδυ της Τετάρτης στην Πορτογαλία ήταν ο κόσμος που δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να υπερισχύει με τη φωνή και το πάθος του σε ένα γήπεδο χωρητικότητας 50 χιλιάδων θεατών.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, μόλις οι παίκτες του Τάκη Λεμονή πίστεψαν ότι μπορούν να πάρουν αποτέλεσμα στο σπίτι της Σπόρτινγκ ήρθαν δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών για να θυμίσουν ότι τα "λιοντάρια" μπορούν να δαγκώσουν ακόμη κι εκεί που δεν το περιμένεις. Δεν το έκαναν τόσο επιβλητικά όσο στο πρώτο παιχνίδι, αλλά εκεί που έπρεπε έδειξαν ξανά τα δόντια τους και τελείωσαν το ματς πριν από την ανάπαυλα.

Ήταν ένα κακό βράδυ για την ομάδα του Πειραιά, μια συνολικά νωθρή εμφάνιση, παρότι στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου υπήρξε ανταγωνισμός και κόντρα ακόμη και στις προσωπικές μονομαχίες. Πολλά μπορούν να ειπωθούν και για την κάκιστη αμυντική λειτουργία, τα προσωπικά λάθη, την έλλειψη επιθετικού πλάνου που πάλι δεν υποστηρίχθηκε από σέντερ φορ για διάστημα μεγαλύτερο του ενός ημιχρόνου.

Ακόμη μεγαλύτερη σημασία, ωστόσο, έχει η επόμενη μέρα στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Ο αποκλεισμός, παρότι απομένει ένα ακόμη παιχνίδι διαδικαστικού χαρακτήρα με τη Γιουβέντους στο Φάληρο, θα προκαλέσει ενόψει Γενάρη σαρωτικές αλλαγές για δύο λόγους. Πρώτον επειδή είναι πλέον αρκετοί οι παίκτες που περισσεύουν και δεύτερον επειδή το ρόστερ ήταν ούτως ή άλλως κακοστημένο λόγω των επιλογών του Μπέσνικ Χάσι.

ΗΧΗΡΕΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

Επειδή έχει γίνει ήδη πολύ κουβέντα για πιθανές προσθήκες, εκείνο που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει και καλοπληρώνει μια 30αριά παίκτες, οι οποίοι πλέον θα παίζουν ένα ματς την εβδομάδα στο πρωτάθλημα, συν τα όποια ματς Κυπέλλου. Είναι δεδομένο ότι ο Τάκης Λεμονής δεν θα χρειαστεί περισσότερους από 24-25 παίκτες μάξιμουμ για το δεύτερο μισό της περιόδου και σε συνδυασμό με το ότι θα υπάρξουν 2-3 προσθήκες για να κλείσουν "τρύπες", θα υπάρξουν και ηχηρά "διαζύγια".

Δεν αποτελεί μυστικό ότι ο πρώτος που ετοιμάζει βαλίτσες είναι ο Εμανουέλ Εμενίκε, ο οποίος κόστισε μια μικρή περιουσία για να έρθει στο μεγάλο λιμάνι, αλλά ουσιαστικά δεν ήρθε ποτέ. Δεν προσαρμόστηκε ποτέ, δεν έγινε μέλος της ομάδας, δεν δούλεψε σωστά, έβγαλε και τραυματισμούς, άρα θα κουνήσει μαντήλι πιθανότατα εντός του επόμενου μήνα.

Δύσκολη είναι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και με τους Βούκοβιτς, Μίλιτς. Αμφότεροι ήρθαν από καλές ομάδες, με ακριβά συμβόλαια για να χτυπήσουν θέση στην ενδεκάδα, αλλά δυσκολεύονται να βρεθούν ακόμη και στον πάγκο. Ειδικά ο πρώτος που αμείβεται με ένα ποσό κοντά στο εκατομμύριο κι έχει μπροστά του Μουντιάλ με τη Σερβία ψάχνεται ήδη για τον επόμενο σταθμό. Εδώ που τα λέμε τι να τον κάνει ο Ολυμπιακός από τη στιγμή που και τίποτα ιδιαίτερο δεν έδειξε ως τώρα, ενώ και ο Λεμονής είναι σαφές ότι προτιμά πιο λάιτ και αθλητικούς στόπερ από τον πανύψηλο, αλλά αργοκίνητο πρώην παίκτη της Κόνιασπορ.

Σίγουρος για τη θέση του δεν πρέπει να νιώθει ούτε ο Μεχντί Καρσελά, ο οποίος πήρε και χθες μία ακόμη ευκαιρία, αλλά την πέταξε στα σκουπίδια. Μπάλα ξέρει καντάρια, αλλά η προσφορά του στην ομάδα είναι από ισχνή έως ανύπαρκτη. Δεν είναι τυχαίο ότι και χθες έγινε πρώτη αλλαγή από το ημίχρονο. Το ακόμη χειρότερο είναι ότι δεν τον νοιάζει. Δεν βγάλει καν ποδοσφαιρικό εγωισμό για να μπει στο πετσί του ρόλου του…

ΤΑ ΔΥΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ

Ανοικτό παραμένει το θέμα και με τους Μποτία, Ζντίελαρ, οι οποίοι μένουν ελεύθεροι στο τέλος της σεζόν κι ακόμη τα συμβόλαιά τους δεν έχουν ανανεωθεί. Ανάλογα με το τι θα γίνει σε αυτό το σκέλος θα καθοριστεί εν πολλοίς και το μέλλον τους στον Πειραιά από τον Γενάρη και μετά. Στο μεταξύ, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η πιθανότητα να υπάρξει θέμα και με τον Καπίνο, ο οποίος βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα μετά από το ντέρμπι με την ΑΕΚ και κάποιοι εκτιμούν πως ίσως φέρει πρόταση από το εξωτερικό για να αλλάξει φανέλα. Τέλος, είναι πιθανό λόγω των πολλών λύσεων στον άξονα να τεθεί θέμα αποχώρησης και για τον Γκιγιόμ Ζιλέ, χωρίς να βάζουμε στην κουβέντα τον Οφόε. Ο τελευταίος κλονίστηκε από την κλοπή στο σπίτι που μένει με τη σύζυγο και το νεογέννητο παιδί τους, αλλά δύσκολα θα το φτάσει στην αποχώρηση. Το συμβόλαιό του, άλλωστε, δύσκολα θα το βρει κάπου αλλού…

Ο ΜΙΡΑΛΑΣ ΚΑΙ Ο ΒΕΛΛΙΟΣ

Από την άλλη πλευρά, όλα δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για την απόκτηση ενός ακόμη επιθετικού, ο οποίος θα καλύψει τον "φευγάτο" Εμενίκε, έναν εξτρέμ για να πάρει όσα δεν του έχουν προσφέρει οι υπάρχοντες, αλλά και μιας εναλλακτικής επιλογής στο αριστερό άκρο της άμυνας. Για τις δύο πρώτες θέσεις, ικανός όχι μόνο να καλύψει τα κενά, αλλά και να κάνει τη διαφορά είναι ο Κέβιν Μιραλάς, αλλά το θέμα του Βέλγου παικταρά θα καθοριστεί από τις απαιτήσεις της Έβερτον. Αν χρειαστεί μια εξτρά λύση για την επίθεση δεν ακούγεται τυχαία το όνομα του Απόστολου Βέλλιου, ο οποίος δεν παίζει στη Νότιγχαμ, αλλά και στο λιμάνι να δέσει, πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα εξελιχθεί σε βασική επιλογή…

News 24/7

24MEDIA NETWORK