Ο Πουλίδο, ο Μπόατενγκ και τα… πεταμένα λεφτά

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για την υπόθεση του Αλαν Πουλίδο και αναρωτιέται αν πραγματικά αξίζει τον κόπο.

Ο Πουλίδο, ο Μπόατενγκ και τα… πεταμένα λεφτά

Όπως στη ζωή έτσι και στο ποδόσφαιρο η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Κάπως έτσι αντιμετωπίζουν όλοι όσοι ασχολήθηκαν από την πρώτη μέρα τις νέες εξελίξεις στην υπόθεση Πουλίδο. Μπορεί η απόφαση του CAS που έγινε γνωστή πριν από μερικές ώρες να δικαιώνει την Τίγκρες και να αφαιρεί το δικαίωμα στον διεθνή Μεξικανό άσο να αγωνιστεί, έστω με προσωρινή άδεια από τη FIFA, στην Ελλάδα, ωστόσο, το σίριαλ αναμένεται να έχει κι άλλα επεισόδια.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, η χθεσινή εξέλιξη δεν έριξε από τα σύννεφα όσους γνωρίζουν την υπόθεση από πρώτο χέρι. Περίμεναν ότι έπαιζε και με σοβαρές πιθανότητες το ενδεχόμενο να μη δικαιωθεί ο 24χρονος επιθετικός από το ανώτατο διαιτητικό δικαστήριο. Ωστόσο, αφήνουν να εννοηθεί πως τίποτα δεν έχει τελειώσει και πως η «μάχη» θα συνεχιστεί μέχρι την δικαίωση-ελευθερία του ποδοσφαιριστή.

Το πώς μπορεί να γίνει αυτό δεν έχει διαρρεύσει. Τις εναλλακτικές επιλογές και τα βήματα που θα γίνουν από εδώ και πέρα γνωρίζει το νομικό επιτελείο που έχει αναλάβει από την πρώτη στιγμή την -δύσκολη και πολύ μπερδεμένη- υπόθεση. Υπάρχει, ωστόσο, συγκρατημένη αισιοδοξία πως τελικά θα υπάρξει φως στην άκρη του τούνελ.

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, άλλωστε, έχει ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιστρέψει στην Τίγκρες με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Είναι διατεθειμένος να τραβήξει στα άκρα την υπόθεση μέχρι να «σπάσει» το σκοινί. Και σε μια τέτοια περίπτωση ή θα κρατηθεί όρθιος ή θα πέσει. Μέση οδός δεν υπάρχει.

Αισιόδοξος αλλά...

Το ζητούμενο, βέβαια, είναι αν αξίζει τον κόπο να επιμένει ο παίκτης και όσοι τον θέλουν στην Ελλάδα, αλλά αυτό θα ξεκαθαρίσει οριστικά στην πορεία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, πως όταν ένας ποδοσφαιριστής για τον «άλφα» ή «βήτα» λόγο δεν θέλει να αγωνιστεί σε μία ομάδα, ουδείς μπορεί να του το επιβάλλει με το ζόρι. Ο Πουλίδο έχει κάνει τις επιλογές του και είναι διατεθειμένος να τις υποστηρίξει μέχρι τέλους και με κάθε κόστος. Το τι θα συμβεί θα το μάθουμε εν καιρώ, πάντως, έχει σημασία ότι η πλευρά του παραμένει αισιόδοξη, παρά το ηχηρό «όχι» του CAS…

Κατά την ταπεινή μου άποψη, πάντως, ίσως και να μην έπρεπε να «ασχοληθούν» όσοι ασχολήθηκαν με τη συγκεκριμένη υπόθεση, για μια σειρά από πολύ συγκεκριμένους λόγους. Πρώτα απ’ όλα πρόκειται για μια πολύ μπερδεμένη ιστορία κάτι που όλοι όσοι εμπλέκονται γνώριζαν από πολύ νωρίς. Όχι από την πρώτη στιγμή, αλλά πολύ νωρίς ενημερώθηκαν για όλα και με κάθε λεπτομέρεια.

Από ‘κει και πέρα, η στάση του ποδοσφαιριστή προκαλεί ερωτηματικά. Είναι διαφορετικό το «νιώθω αδικημένος και προσπαθώ να δικαιωθώ» από τη στάση που κράτησε συνολικά ο Πουλίδο στη ρήξη με την πρώην ομάδα του. Και ποιος εξασφαλίζει σε τελική ανάλυση πως, ακόμη κι αν δικαιωθεί και παίξει μπάλα στη χώρα μας, δεν θα του τη… βαρέσει μια ωραία πρωία και κάνει ξανά τα ίδια; «Έξις δευτέρα φύσις» που λέει και η σοφή αρχαία ρήση.

Για ποιο λόγο, δηλαδή, να ασχοληθούν με τον Πουλίδο ο Ολυμπιακός και ο… Λεβαδειακός; Ούτε ο πρώτος επιθετικός του πλανήτη είναι ούτε ο τελευταίος. Ταλαντούχος ναι, με λαμπρό μέλλον μπροστά του πιθανότατα. Από τη στιγμή που θα μπορούσε ή θα μπορέσει να μείνει και ελεύθερος η περίπτωσή του γίνεται ακόμη πιο δελεαστική. Αξίζει, όμως, τον κόπο αυτή η φασαρία, αλλά και τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την παραμονή του όλο αυτό το διάστημα στο Μιλάνο, τις προπονήσεις με προσωπικό προπονητή-γυμναστή και όλα τα σχετικά που ακούγονται, χωρίς δεν διαψεύδονται;

Σε τελική ανάλυση, ο Ολυμπιακός έχει κι άλλο -σχετικά πρόσφατο- παράδειγμα που δείχνει ότι δεν αξίζει να ασχολείται με –ακραίες- περιπτώσεις που φτάνουν στο CAS για να επιλυθούν. Αναφέρομαι στην υπόθεση του Ντέρεκ Μπόατενγκ. Του διεθνούς Γκανέζου χαφ, ο οποίος ήρθε στου Ρέντη με εισήγηση Μίτσελ, λόγω της προηγούμενης συνεργασίας τους στη Χετάφε. Στο διάστημα της δικαστικής διαμάχης του 31χρονου πλέον άσου, ο οποίος θέλησε να μείνει ελεύθερος από την ουκρανική Ντνιέπρ και κατέφυγε στο ανώτατο διαιτητικό δικαστήριο, οι «ερυθρόλευκοι» του άνοιξαν διάπλατα την πόρτα…

Μέχρι να τελεσιδικήσει το θέμα, ο Μπόατενγκ ζούσε στην Ελλάδα με έξοδα του Ολυμπιακού, έκανε προπονήσεις στου Ρέντη και απολάμβανε όλα τα προνόμια μέλους του ρόστερ, έστω κι αν δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στα παιχνίδια. Κι όταν έμαθε ότι μένει ελεύθερος, αντί να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους πρωταθλητές Ελλάδας, ως όφειλε, ανέβηκε στο αεροπλάνο με προορισμό το Λονδίνο και υπέγραψε στη Φούλαμ! Τι τα θες, τι τα γυρεύεις…

Διαβάστε ακόμη

Απορρίφθηκε το αίτημα Πουλίδο

News 24/7

24MEDIA NETWORK