Η αλήθεια για Ρομπέρτο και ο... συνωστισμός των ξένων

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος αναλύει τα δεδομένα της αποχώρησης Ρομπέρτο και αποκαλύπτει ποιοι είναι πιο πιθανό να αποχωρήσουν.

Η αλήθεια για Ρομπέρτο και ο... συνωστισμός των ξένων

Η εμφάνιση του Ολυμπιακού στο φιλικό με την εθνική Κατάρ ήταν... φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Όχι μόνο επειδή τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση της UNICEF, αλλά επειδή οι "ερυθρόλευκοι" αντιμετώπισαν με συμπάθεια και μια δόση υπεροψίας τους "διψασμένους" Καταριανούς.

Δεν έδειξαν μεγάλη συνέπεια και συγκέντρωση οι πρωταθλητές Ελλάδας, κυρίως στο ανασταλτικό σκέλος, δείγμα κόπωσης και ολίγης βαρεμάρας. Στην επίθεση λειτούργησαν σαφώς καλύτερα, έβγαλαν ορισμένους πολύ ωραίους συνδυασμούς και θα μπορούσαν να πετύχουν τουλάχιστον δύο θεαματικά γκολ με Φουστέρ και Πάρντο.

Λογικά είναι όλα αυτά σε ένα βαθμό, όταν τα πόδια είναι βαριά από την καταπόνηση και τις μετακινήσεις στην τελευταία -χρονικά- αναμέτρηση φιλικού χαρακτήρα, δέκα ημέρες πριν από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες, ωστόσο, βγήκαν ορισμένα χρήσιμα συμπεράσματα και σε ατομικό, αλλά και σε ομαδικό επίπεδο.

Η αναγέννηση του Ντουρμάζ

Σε ό,τι αφορά τον Μάρκο Σίλβα, πιστός στο δόγμα "όποιος δουλεύει και προσπαθεί, παίζει", δεν προκάλεσε μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι είχε πάλι στο αρχικό σχήμα και τον φιλότιμο Βούρο και τον χρήσιμο Μπουχαλάκη και τον ορεξάτο –καμία σχέση με πέρυσι- Ντουρμάζ.

Ο Τζίμι ήταν για μία ακόμη φορά από τους πιο δραστήριους παίκτες της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο, ενώ κορυφαίος σε αυτό το διάστημα ήταν ο Ρομπέρτο, ο οποίος χρειάστηκε να αναλάβει δράση όταν διαπίστωσε ότι οι αντίπαλοι έφταναν πολύ πιο εύκολα απ’ ότι έπρεπε στη δική του ακτίνα δράσης.

Δεν θέλει να φύγει ο Ρομπέρτο

Κι επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, ο Ρομπέρτο με αυτήν την απόδοση "φώναξε" για ακόμη μία φορά ότι νιώθει καλά στον Ολυμπιακό και σκοπεύει να συνεχίσει κάτω από τα δοκάρια του για τουλάχιστον έναν χρόνο. Κι ας τον "στέλνουν" οι συμπατριώτες του στην Άρσεναλ, ή στην πρώην ομάδα του, την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά, ο μοναδικός λόγος για τον οποίο μπορεί ο Ρομπέρτο να μπει (σοβαρά) σε διαδικασία μεταγραφής είναι να προκύψει προσφορά από κάποια top class ομάδα, η οποία να τον θέλει ως βασικό κι όχι ως ρεζέρβα. Κι επειδή, λόγω του σχετικού δημοσιεύματος της " Marca", έγινε πολύς ντόρος για τους "κανονιέρηδες" του Βενγκέρ, σιγά μην έμπαινε σε διαδικασία ο Ισπανός πορτιέρε να πάει στο Λονδίνο για να είναι μεταξύ πάγκου και εξέδρας από τη στιγμή που πλην του Τσεχ, υπάρχει στο ρόστερ και ο Οσπίνα.

Τι ισχύει με τη ρήτρα

Αν θέλουμε να το πάμε και λίγο παρακάτω, και ο Ολυμπιακός έχει φροντίσει να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες παραμονής του Ρομπέρτο. Σε αντίθεση με όλα όσα ακούγονται τελευταία για ρήτρα στο συμβόλαιό του, τέτοιο θέμα πλέον δεν υφίσταται, αν πιστέψουμε τις σχετικές πληροφορίες από το περιβάλλον του ατζέντη Μαριάνο Αγκιλάρ.

Σύμφωνα με αυτές, στο συμβόλαιο του Ρομπέρτο υπήρχε ρήτρα αποχώρησης γύρω στα 6.000.000 ευρώ, αλλά με ημερομηνία λήξης. Προσφορά που να την καλύπτει δεν ήρθε μέσα στα συμφωνημένα πλαίσια, κάτι το οποίο σημαίνει πως αν έρθει πρόταση από εδώ και πέρα, ρυθμιστής είναι ο Ολυμπιακός, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Σε περίπτωση, βέβαια, που ενδιαφερθεί κάποια ομάδα, η οποία καλύπτει τις απαιτήσεις του 29χρονου τερματοφύλακα, είναι σίγουρο ότι ο Ολυμπιακός θα το συζητήσει μαζί του, ώστε να βρεθεί μια συμφέρουσα λύση για όλους.

Ο "φευγάτος" Μαζουακού και η Γιουβέντους

Σε αντίθεση με τον Ρομπέρτο, για τον οποίο επί της ουσίας δεν υπάρχει κανένα θέμα, όπως δεν υπήρχε καιρό τώρα και με τον Μιλιβόγεβιτς κι ας έχουν "λυσσάξει" οι Τούρκοι, εκείνος που έδειξε για μία ακόμη φορά ότι έχει περισσότερο το μυαλό του στο "φεύγω" παρά στο "μένω" ήταν ο Αρτούρ Μαζουακού.

Ο νεαρός Γάλλος, παρότι δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς για αδιαφορία ή έλλειψη διάθεσης, δεν είναι συγκεντρωμένος και μοιάζει να... ταξιδεύει. Από την ΠΑΕ τον έχουν ενημερώσει ότι αν δεν έρθει η πρόταση που περιμένει, τον θέλουν και τον στηρίζουν, αλλά μάλλον δεν το έχει συνειδητοποιήσει ακόμη. Ίσως και να μη χρειαστεί τελικά να το κάνει, αν οι Ιταλοί, μετά και από τη σφήνα της Γιουβέντους σε Ρόμα και Ίντερ, καταθέσουν την προσφορά που περιμένουν στην Πλατεία Αλεξάνδρας.

Ο "αέρας" του Καμπιάσο

Η παρουσία του Καμπιάσο, έστω κι αν ακόμη δεν είναι ούτε στο 40% από πλευράς ετοιμότητας, δίνει άλλον αέρα στην ομάδα, ενώ στα κέρδη του ματς που δεν είναι και πολλά, συμπεριλαμβάνεται ασφαλώς η πολύ καλή εμφάνιση του Πουλίδο, ο οποίος σε ορισμένες φάσεις φανέρωσε πτυχές του πλούσιου ταλέντου του.

Ο Μπαλάντα, ο ξένος που φεύγει και ο Ζονάς

Για να πάμε και παρακάτω, ο Ολυμπιακός φουλάρει για να κλείσει τις τρύπες στο ρόστερ του, αναμένοντας παράλληλα προσφορές για να ξεφορτώσει τους περισσευούμενους. Ο Βραζιλιάνος Σεμπά είναι πλέον πολύ κοντά στον Πειραιά, αφού η Πόρτο παραμένει αμετακίνητη στο θέμα Ερνάνι, ενώ συνεχίζεται η πολιορκία προς τη Ρίβερ Πλέιτ για την απόκτηση του Έντερ Μπαλάντα, το παρατσούκλι του οποίου είναι "κογιότ"!

Η ΠΑΕ επιχειρεί να κάνει δικό της τον "τούρμπο" Κολομβιανό αμυντικό προτείνοντας συνιδιοκτησία 50%-50%, κάτι που είχε γίνει και επί διοίκησης Κόκκαλη όταν από την ίδια ομάδα ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Φερνάντο Μπελούτσι. Άρα είναι δοκιμασμένη η συνταγή και όπως φαίνεται συγκεντρώνει αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας με ένα ποσό γύρω στα 2 με 2,5 εκατομμύρια δολάρια.

Το πρόβλημα που προκύπτει, βέβαια, σε περίπτωση που αποκτηθούν Σεμπά και Μπαλάντα είναι ο συνωστισμός στις θέσεις των ξένων, αφού θα φτάσουμε στους 6, αν αθροίσουμε τους δύο προαναφερθέντες με Πουλίδο, Χάρα, Σαλίνο και Πάρντο. Άρα, σε κάποιον θα πέσει ο κλήρος της αποχώρησης με πιθανότερο τον Χάρα, εκτός κι αν ο Πουλίδο επιλέξει να πάει κάπου που θα παίζει περισσότερο και δεν θα βλέπει την πλάτη του Φινμπόγκασον κι ενός ακόμη που ζητάει επιτακτικά ο Σίλβα.

Το καλό της υπόθεσης είναι πως ο υπ’ αριθμόν ένα στόχος του Σίλβα για την επίθεση, ο Βραζιλιάνος Ζόνας της Μπενφίκα με τα 31 γκολ και τις 8 ασίστ πέρυσι σε 35 εμφανίσεις, διαθέτει κοινοτικό (ισπανικό) διαβατήριο. Ο 31χρονος στράικερ, πάντως, για να δεχθεί να μετακομίσει από τη Λισαβόνα στον Πειραιά, θα πρέπει να αμειφθεί με πάνω από 2 εκατομμύρια τη σεζόν, χωρίς να υπολογίζουμε και το αντάλλαγμα που θα απαιτήσουν οι πρωταθλητές Πορτογαλίας (σ.σ. 3 εκατομμύρια μίνιμουμ)...

Διαβάστε ακόμη

Ολυμπιακός - Εθνική Κατάρ 1-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK