Η... μεταγραφή Πουλίδο και οι "φευγάτοι" που μένουν

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος περιμένει τις ευκαιρίες του Άλαν Πουλίδο και αναλύει το θολό τοπίο των αποχωρήσεων, με την μπίλια να κάθεται σε δύο ονόματα.

Η... μεταγραφή Πουλίδο και οι "φευγάτοι" που μένουν
Πουλίδο-Μανιάτης-Ολυμπιακός ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι επιλογές του Μάρκο Σίλβα για την αποστολή του Ολυμπιακού που ταξίδεψε χθες στα Χανιά για την αποψινή αναμέτρηση με τον Πλατανιά έλυσε πολλές από τις απορίες των τελευταίων ημερών και οδήγησε σε χρήσιμα συμπεράσματα.

Πρώτο και σημαντικότερο είναι ο Άλαν Πουλίδο. Ο Μεξικανός διεθνής βρέθηκε με το ένα πόδι εκτός Ρέντη για περίπου ενάμιση μήνα, αλλά τώρα είναι αποφασισμένος να εξαντλήσει τα περιθώρια και να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία που σκοπεύει να του δώσει ο Πορτογάλος τεχνικός. Την ώρα που ο Φινμπόγκασον ετοιμάζει βαλίτσες για το εξωτερικό, προκειμένου να γίνει απαραίτητος στον επόμενο προπονητή του και να εξασφαλίσει την παρουσία του στην τελική φάση του Euro, ο 38χρονος κόουτς του Ολυμπιακού πήρε μια απόφαση που έγινε δεκτή με ικανοποίηση από πολύ κόσμο εντός κι εκτός ομάδας.

Ο Πουλίδο είναι ένα "στοίχημα" που πρέπει να κερδηθεί. Κι αν δεν κερδηθεί, θα πρέπει προηγουμένως να εξαντληθούν τα περιθώρια. Ο σύλλογος έδωσε μάχη και (πολλά) λεφτά για να τον αποκτήσει. Ο ίδιος τα "έβαλε" με έναν πανίσχυρο σύλλογο όπως η Τίγκρες και δεν σταμάτησε εκεί. Πήγε κόντρα ακόμη και στην Ομοσπονδία ποδοσφαίρου της χώρας του. Έφτασε μέχρι το CAS για να δικαιωθεί.

Αυτός ο παίκτης, λοιπόν, ο οποίος ήταν μέλος της εθνικής του στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, θα έπρεπε να πάρει την ευκαιρία να δείξει τι αξίζει και τι δεν αξίζει. Δεν διαφωνεί κανείς με τον κόουτς, ότι ο 24χρονος παίκτης δεν είναι ακριβώς το στιλ του επιθετικού που θέλει, αλλά -όπως γράφαμε και τις προηγούμενες ημέρες- σε σχέση με τον "Φίνμπο" ταιριάζει πολύ περισσότερο.

Από την άλλη πλευρά, μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος είναι περιουσιακό στοιχείο της ομάδας κι όχι για έναν δανεικό που σήμερα βρίσκεται εδώ κι αύριο μπορεί να βρίσκεται κάπου αλλού. Άρα, καλά έκανε ο προπονητής και τον έβαλε ξανά στην πρίζα, καλά έκαναν κι όσοι στην ομάδα έπιασαν τον Άλαν και τον συμβούλευσαν πως με το να τα παρατήσει, μόνο αυτός θα χάσει και κανείς άλλος.

Απόψε μπορεί να τον ξαναδούμε μετά από την αξιοπρόσεκτη εμφάνισή του στη ρεβάνς με τα Χανιά. Είναι πολύ πιθανό να πάρει ξανά χρόνο συμμετοχής στο γήπεδο των Περιβολιών κόντρα σε έναν πολύ πιο ισχυρό αντίπαλο, κάτι που σημαίνει ότι και το δείγμα γραφής θα είναι πιο αξιόπιστο.

Οι σκέψεις Τζανδάρη - Μανιάτη

Την ίδια ώρα, εκτός αποστολής έμειναν ο Φουστέρ, ο Μανιάτης και ο Τζανδάρης. Ο τελευταίος, παρότι σίγουρος για αποχώρηση, μιας και δεν πήρε μέρος ούτε σε ματς κυπέλλου με υποδεέστερους αντιπάλους, με χθεσινές δηλώσεις στη "NOVA" υποστήριξε πως είναι ευτυχισμένος στον Ολυμπιακό. Παρότι δεν έχει παίξει καθόλου, καταλαβαίνει πως έχει σημασία να είναι μέλος μιας ομάδας που θα πανηγυρίσει το καλοκαίρι τον τίτλο, διεκδικεί το νταμπλ, ενώ έχει πραγματοποιήσει και πολύ καλή πορεία ως τώρα στην Ευρώπη. Μια πορεία που θα συνεχιστεί από τον επόμενο μήνα και στο Europa League...

Κι αν ο Τζανδάρης, σε μια ηλικία που ο παίκτης διψά για συμμετοχές, αποθεώνει την παρουσία του στον Ολυμπιακό, φανταστείτε πως πρέπει να νιώθει αντίστοιχα ο Μανιάτης, ο οποίος είναι και αρχηγός της ομάδας, ενώ μέχρι να τραυματιστεί ήταν και βασικότατο στέλεχος. Το ότι έμεινε εκτός αποστολής, πάντως, δύο πράγματα σημαίνει. Πρώτον, πως εξακολουθεί να είναι ανέτοιμος από αγωνιστικής πλευράς και δεύτερον ότι ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει κάτι από το αρχικό πλάνο του Σίλβα που τον συμπεριλαμβάνει στους υπεράριθμους μέχρι το τέλος της περιόδου.

Άγνωσται αι βουλαί

Το τι θα γίνει τελικά με τις αποχωρήσεις θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το τέλος της σεζόν για να το διαπιστώσουμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως για να φύγει κάποιος, θα πρέπει να φέρει και πρόταση. Αν δεν φέρει ή δεν ματσάρει τα χρήματα που παίρνει, θα πρέπει είτε να φύγει με λιγότερα είτε να καλύψει τη διαφορά ο Ολυμπιακός. Το τι είναι διατεθειμένη να καλύψει η διοίκηση των "ερυθρολεύκων", όμως, θα το γνωρίζουμε προς το τέλος του μήνα, οπότε και θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις.

Εδώ ακόμη και ο Ερνάνι, ο οποίος ανήκει στην Πόρτο και θα μπορούσε να επιστρέψει για να μετακομίσει έστω σε μια άλλη ομάδα εντός Πορτογαλίας, έλεγε -μέχρι να τραυματιστεί την προηγούμενη Τετάρτη- ότι "εγώ θέλω να μείνω και να βοηθήσω". Πού καταλήγουμε; Από το "δεν χρειάζομαι έναν παίκτη που έχει συμβόλαιο" μέχρι το "φέρνει πρόταση και φεύγει" υπάρχει μεγάλη απόσταση. Και για να μη θέλουν όλοι οι προαναφερθέντες να φύγουν, κάτι σημαίνει. Οπότε τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, μέχρι το τέλος του χειμερινού παζαριού.

Δεν αποκλείεται στο τέλος της "ημέρας" να αποχωρήσουν μόνο ο Τζανδάρης (σ.σ. τον θέλουν οι... μισές ομάδες της Λίγκας) και ο Φινμπόγκασον, αλλά ακόμη και γι’ αυτούς δεν παίρνω όρκο. Ο δανεισμός του "Φίνμπο" στοίχισε ένα εκατομμύριο και το συμβόλαιό του ακόμη περισσότερα. Θα βρει ομάδα να του τα δώσει; Πολλά ακούγονται, αλλά επί της ουσίας τίποτα δεν έχει συμβεί. Αναμένουμε, λοιπόν, με αγωνία κι ενδιαφέρον τις όποιες εξελίξεις. Μέχρι τότε, η ομάδα και ο Σίλβα έχουν μπροστά τους τη 18η νίκη σε ισάριθμα ματς. Και το (νέο) τρίποντο που θα διευρύνει το εντυπωσιακό σερί δεν μπορεί να περιμένει. Όλα τα άλλα μπορούν. Ίδωμεν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Επιστροφή Φορτούνη στην αποστολή

Σίλβα: "Μπορεί να έρθουν ή να φύγουν παίκτες"

Διαγωνισμός: Κερδίστε 2 διπλά εισιτήρια για το Ολυμπιακός - Ξάνθη

News 24/7

24MEDIA NETWORK