Πιο χρήσιμος ο Πουλίδο απ' τον Φινμπόγκασον...

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για την περίπτωση του Άλαν Πουλίδο, ο οποίος μπορεί να αποδειχτεί πιο χρήσιμος απ' τον Φινμπόγκασον.

Πιο χρήσιμος ο Πουλίδο απ' τον Φινμπόγκασον...

Αν άνθρωποι του Ολυμπιακού εκφράζουν, καιρό τώρα, ένα παράπονο από τον Μάρκο Σίλβα στον τρόπο διαχείρισης του έμψυχο δυναμικού της ομάδας, αυτό έχει ονοματεπώνυμο: Άλαν Πουλίδο. Μπορεί άπαντες να είναι πολύ ευχαριστημένοι από την παρουσία, τη στάση και τη δουλειά του Πορτογάλου τεχνικού, αλλά ουδείς αλάνθαστος. Το κακό, άλλωστε, δεν είναι να κάνεις ένα σφάλμα, αλλά να μην έχεις διάθεση να το διορθώσεις. Ο 38χρονος προπονητής του Ολυμπιακού, όσο σταθερός κι αν είναι στις απόψεις και τις αρχές του, δεν έχει ούτε κολλήματα ούτε κόμπλεξ.

Στη διάρκεια του καλοκαιριού, δεν υπολόγιζε για μεγάλο διάστημα ούτε τον Κασάμι, ούτε τον Ντουρμάζ. Γνωστά πράγματα είναι αυτά. Αμφότεροι, άλλωστε, είχαν τοποθετηθεί μπροστά-μπροστά στη βιτρίνα του συλλόγου με σκοπό να πουληθούν. Πρόταση δεν ήρθε για κανέναν από τους δύο, έμειναν, δούλεψαν, πήραν τις ευκαιρίες που τους προέκυψαν στην πορεία, εκμεταλλεύθηκαν και τις συγκυρίες και εξελίχθηκαν σε βασικές μονάδες της "ερυθρόλευκης μηχανής".

Για τον Πουλίδο, ο Ολυμπιακός έχει φτάσει ως το CAS. Σε όλο το διάστημα της προηγούμενης σεζόν του κάλυπτε τα έξοδα, ακόμη και στο Μιλάνο. Μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεσή του, οι "ερυθρόλευκοι" τον είχαν από κοντά, καθώς θεωρούν ότι πρόκειται για "λαβράκι". Ακόμη και τους μήνες που αγωνίστηκε στον Λεβαδειακό είχαν σχηματίσει πολύ καλή άποψη για τις δυνατότητές του. Την ίδια άποψη -και δεν το έκρυψε ποτέ- είχε και έχει και ο τεχνικός των Βοιωτών Άκης Μάντζιος.

Από το καλοκαίρι, ωστόσο, που ο 24χρονος Μεξικανός έριξε άγκυρα στον Πειραιά, δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη του Μάρκο Σίλβα. Ο Πορτογάλος τεχνικός από την αρχή σχημάτισε την άποψη ότι ο Πουλίδο είναι περισσότερο περιφερειακός επιθετικός κι όχι φορ περιοχής, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ταιριάζει σε μια ομάδα που παίζει με δύο προωθημένους κι όχι με έναν, όπως στο δικό του σύστημα.

Όσο περνούσε ο καιρός και ο Άλαν έβλεπε πως δεν είναι εύκολο να κερδίσει τον κόουτς, άρχισε να απογοητεύεται και να τα φορτώνει στον κόκορα. Είναι γεγονός πως από ένα σημείο και μετά άρχισε να κάνει του κεφαλιού του, με αποτέλεσμα να πληρώσει ακόμη και πρόστιμο για παραβίαση του εσωτερικού κανονισμού (σ.σ. άργησε να εμφανιστεί σε μια προπόνηση).

Κοντά σε ανατροπή

Μπαίνοντας στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο άπαντες και στην ΠΑΕ και στου Ρέντη ήταν πεπεισμένοι ότι ο διεθνής άσος θα αποχωρήσει για άλλες Πολιτείες. Μακρινές, ίσως, μιας και το πιο θερμό ενδιαφέρον προέκυψε από τις ΗΠΑ και τους Κολοράντο Ράπιντς. Τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο, το σκηνικό άλλαξε και είμαστε κοντά στην ανατροπή.

Εκείνος που έχασε την υπομονή του και φαίνεται έτοιμος να αλλάξει στέγη είναι ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον, ενώ ο Πουλίδο δείχνει να κερδίσει τη μάχη της παραμονής. Πήρε, μάλιστα, την ευκαιρία που έψαχνε από την τεχνική ηγεσία και μέσα σε ένα 90άλεπτο έδειξε πολλά απ' όσα περίμεναν όλοι όσοι ποντάρουν στην αξία του.

Πιο χρήσιμος από Φινμπόγκασον

Κατά την ταπεινή άποψή μου, ο καλός Πουλίδο μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο χρήσιμος για τον Σίλβα απ’ όσο ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον. Μπορεί να μην είναι το ίδιο καλός finisher, όμως, όλα τα άλλα τα έχει περισσότερο ανεπτυγμένα από τον Ισλανδό επιθετικό. Είναι πιο γρήγορος, με καλύτερη τεχνική, μπουκαδόρος, κινείται σε μεγαλύτερη ακτίνα δράσης, συμμετέχει στο παιχνίδι, διαθέτει περισσότερη φαντασία και έκρηξη στα πρώτα μέτρα.

Όλα αυτά ταιριάζουν πολύ περισσότερο στο στιλ του Ιντέγε που αρέσει πολύ του Ίβηρα προπονητή, σε σύγκριση με τον "Φίνμπο", ο οποίος εδώ και μια περίπου εβδομάδα μοιάζει με "ξένο σώμα" για την ομάδα. Από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Πουλίδο μπορεί να παίξει και στα άκρα της επίθεσης, όχι μόνο στην κορυφή.

Τα έκανε όλα

Στη διάρκεια του αγώνα με τα Χανιά έβαλε γκολ, κέρδισε πέναλτι, έδωσε ασίστ, είχε διάρκεια στην απόδοσή του, καλή συνεργασία με τους συμπαίκτες, ρυθμό κι ένταση στο παιχνίδι του. Με λίγα λόγια, έστω και σε ένα ματς με αντίπαλο χαμηλότερης δυναμικότητας, έκανε αισθητή την παρουσία του κι έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα απ’ ότι μέχρι τώρα. Μόλις 20 λεπτά είχε αγωνιστεί από το ξεκίνημα της σεζόν, σε δύο ματς Κυπέλλου, άρα τι να προλάβει να δείξει σε τόσο σύντομο διάστημα;

Ο Μάρκο Σίλβα φαίνεται ότι κατάλαβε πολλά από την απόδοση του Πουλίδο και πέρα από τα "μπράβο" που του είπε στη διάρκεια του αγώνα, τον εγκωμίασε και στις δηλώσεις του. "Ο Πουλίδο είναι διαφορετική περίπτωση σε σχέση με τους υπόλοιπους. Είχε μία δύσκολη χρονιά πέρυσι. Είχε τέσσερις δύσκολους μήνες, προσπαθώντας να αποδείξει πράγματα. Είναι ένας παίκτης που θεωρούμε πως είναι σε θέση να μας βοηθήσει. Πως είναι σε θέση να συνεισφέρει για την συνέχεια…". Όλα δείχνουν, λοιπόν, πως έρχονται καλύτερες μέρες για τον πολυταξιδεμένο Άλαν, αρκεί και ο ίδιος να δουλέψει ακόμη περισσότερο και να ανταποκριθεί στη νέα ευκαιρία που του παρουσιάζεται για να κάνει restart στην καριέρα του…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολυμπιακός - Χανιά 6-0

Σίλβα: "Είμαστε ικανοποιημένοι από τον Πουλίδο"

News 24/7

24MEDIA NETWORK