Ο Μεχμέτ Τοπάλ και τα κόκκινα αντανακλαστικά

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Μεχμέτ Τοπάλ, το τεράστιο συμβόλαιο που πρόσφεραν οι "ερυθρόλευκοι" στον Τούρκο, την προσφορά της Φενέρμπαχτσε και τις επιλογές από το πάνω ράφι.

Ο Μεχμέτ Τοπάλ και τα κόκκινα αντανακλαστικά

Ήταν ιδιαιτέρως διδακτική η ιστορία που εκτυλίχθηκε τις τελευταίες ημέρες γύρω από τον Μεχμέτ Τοπάλ. Τον διεθνή Τούρκο χαφ, ο οποίος μένει ελεύθερος από τη Φενέρ και αποτελεί ένα από τα πιο καυτά ονόματα που κυκλοφορούν στο διεθνές ποδοσφαιρικό παζάρι.

Δεν ξέρω αν καταφέρει τελικά ο Ολυμπιακός να κάνει το μεγάλο κόλπο και να κάνει δικό του τον 30χρονο αρχηγό της Εθνικής Τουρκίας κι έναν από τους λίγους παίκτες που να μπορούν να αποδώσουν σε τρεις διαφορετικές θέσεις με τόσο μεγάλη επιτυχία (κόφτης, στόπερ, 8άρι). Εκείνο που έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία είναι τα αντανακλαστικά που έδειξαν οι "ερυθρόλευκοι" σε αυτή την περίπτωση.

Το τεράστιο "ερυθρόλευκο" συμβόλαιο

Εδώ και δύο μήνες, ο διεθνής άσος που έχει κληθεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του για τοEuroτης Γαλλίας, έχει δεχθεί ασφυκτικό πρέσινγκ από την Εσπανιόλ. Το ισπανικό είναι ένα πρωτάθλημα που τον δελεάζει, καθώς έχει αγωνιστεί εκεί και στο παρελθόν με τη φανέλα της Βαλένθια.

Στο μεσοδιάστημα, λοιπόν, μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας με το σύλλογο της Primera Division και μέχρι να αναλάβει καθήκοντα ο νέος προπονητής, ο Ολυμπιακός επιχείρησε να μπει "σφήνα" και να κάνει δικό του τον Τοπάλ, προσφέροντάς του ένα τεράστιο συμβόλαιο (κοντά στα δύο εκατομμύρια ετησίως σύμφωνα με τα δημοσιεύματα) με ορίζοντα τα επόμενα τρία χρόνια.

Η ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΦΕΝΕΡ

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η κόκκινη εμπλοκή σήμανε συναγερμός. Η Φενέρ κατέθεσε νέα –βελτιωμένη- πρόταση για να τον κρατήσει, ενώ μία από τις παραδοσιακές αντιπάλους της, η Γαλατά, της οποίας τη φανέλα, επίσης, έχει φορέσει στο παρελθόν, επικοινώνησε με τον μάνατζέρ του και πρόσφερε 2,5 εκατομμύρια το χρόνο για να τον κάνει δικό της.

Οι πιθανότητες να γίνει το "μπαμ" από τον Ολυμπιακό με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, μετά τα νέα δεδομένα, είναι ελάχιστες. Έχει μεγάλη σημασία, ωστόσο, ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας ήταν έτοιμοι για… εμπλοκή και χτύπησαν στο πιο πάνω ράφι, άσχετα αν ολοκληρωθεί με επιτυχία η συγκεκριμένη κίνηση. Μετράει πιο πολύ η πρόθεση, παρά το αποτέλεσμα, καθώς όταν χτυπάς τόσο ψηλά κάτι πολύ καλό θα πετύχεις. Αν όχι με την πρώτη, με μία από τις επόμενες.

Και άλλοι... Τοπάλ

Θα υπάρξουν κι άλλοι… Τοπάλ από τώρα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να τους διεκδικήσει. Με το πορτοφόλι του, τη φανέλα του, την προοπτική που προσφέρει ακόμη και σε topclass ποδοσφαιριστές που θα θαυμάσουμε σε λίγες μέρες στα γήπεδα της Γαλλίας και όχι μόνο.

Είναι εκατοντάδες οι περιπτώσεις που θα προκύψουν στη διάρκεια του παζαριού. Το ζητούμενο είναι να μπορεί η κάθε ομάδα να κινηθεί γρήγορα, έξυπνα και αποτελεσματικά. Ο Ολυμπιακός έχει πλέον και την τεχνογνωσία και το ειδικό βάρος να κάνει τέτοιες κινήσεις. Όπως έκανε πέρυσι με τον Καμπιάσο, για να μην πάμε και πολύ μακριά.

Είναι σίγουρο πως στην πρώτη γραμμή των αναζητήσεων είναι οι επιλογές του Μάρκο Σίλβα κι εκεί έχουν εστιάσει οι "ερυθρόλευκοι". Για κάθε σπέσιαλ περίπτωση που θα βρεθεί στην πορεία, πάντως, τα μάτια είναι ανοικτά και οι κάννες οπλισμένες. Ήταν να μη γίνει η αρχή. Αφού ο Ολυμπιακός επέλεξε να παίξει και φέτος τόσο επιθετικά, τα καλύτερα έρχονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Σίλβα και τα παιδιά της Σπόρτινγκ
Τζέφερσον: Ο εκλεκτός για τη διαδοχή του Μαζουακού

News 24/7

24MEDIA NETWORK