O νόμος του Μάρκο Σίλβα

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τον Μάρκο Σίλβα που παρά το νεαρό της ηλικίας του δείχνει πως έχει το πακέτο να γράψει ιστορία στον Ολυμπιακό.

O νόμος του Μάρκο Σίλβα

Μπορεί ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα να είναι μόλις 38 ετών, τα χρόνια του στους πάγκους να είναι μετρημένα, αλλά αυτό που οφείλουμε άπαντες να του αναγνωρίσουμε είναι ότι έχει... άντερα. Έχει το δικό του σκεπτικό, εφαρμόζει κατά γράμμα τη δική του φιλοσοφία, δεν κάνει εκπτώσεις για κανέναν και πουθενά.

Για πολλούς αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας του. Δεν κάνει πίσω στα "πιστεύω" του με ό,τι καλό ή κακό αυτό συνεπάγεται. Στο ξεκίνημα της σεζόν δεν είχε τον παραμικρό ενδοιασμό να αφήσει εκτός ενδεκάδας τον πολύ Καμπιάσο και τον Παϊτίμ Κασάμι για να εμπιστευθεί τον πιτσιρικά Μπουχαλάκη.

Δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά για να δείξει τον πάγκο στον Αρτούρ Μαζουακού και να "βαφτίσει" αριστερό μπακ (ακόμη και κεντρικό χαφ στο ματς με τη Μπάγερν) τον φιλότιμο Σαλίνο, μέχρι να δει από τον πιτσιρικά Γάλλο μπακ αυτά που έπρεπε.

Δεν επηρεάζεται

Δεν επηρεάστηκε στο ελάχιστο από το γεγονός ότι η ΠΑΕ και ο Άλαν Πουλίδο έφτασαν έως τοCASγια να συνεργαστούν. Είδε ότι ο διεθνής Μεξικανός δεν έκανε (και δεν κάνει) τη δουλειά που θέλει και τον έχει τοποθετήσει ως τρίτη –κατά σειρά- επιλογή για την επίθεση πίσω από τους Ιντέγε και Φινμπόγκασον. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, επίσης, ότι ο Ισλανδός επιθετικός αποκτήθηκε ως βασική επιλογή και με αρκετά χρήματα, παρότι δανεικός. Ο Πορτογάλος κόουτς διαπίστωσε ότι δεν είναι αυτό ακριβώς που ψάχνει, ζήτησε και επέμεινε στον Ιντέγε, ο οποίος τελικά ήρθε έστω κι αν κόστισε πολλά περισσότερα, αλλά τα αξίζει μέχρι και το τελευταίο ευρώ.

Ακόμα και η καθιέρωση Κώστα Φορτούνη στη θέση του περσινού MVP της Super League, Αλεχάντρο Ντομίνγκες, βρίσκεται προς την ίδια κατεύθυνση.

Πάμε παρακάτω… Ο Γιάννης Γιαννιώτας αποκτήθηκε αντί 600 χιλιάδων ευρώ ως ένας από τους καλύτερους ακραίους του πρωταθλήματος, προερχόμενος από καλή σεζόν με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Φάνης Τζανδάρης αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται…

Από την άλλη πλευρά, ο Ερνάνι που έριξε άγκυρα στο λιμάνι τις τελευταίες ώρες του Αυγούστου, κατόπιν της επιμονής του κόουτς κι ενώ είχαν ήδη αποκτηθεί για τα άκρα οι Πάρντο και Σεμπά (σ.σ. κι αυτοί δικές του υποδείξεις), δεν έχει βρει θέση στην ενδεκάδα. Γιατί; Επειδή δεν είναι απόλυτα συνεπείς στις υποδείξεις της τεχνικής ηγεσίας…

"Ή ακολουθείς τον δρόμο μου ή πάρε τον δικό σου"

Που καταλήγουμε; Ο Μάρκο Σίλβα βαδίζει τον δικό του δρόμο. Στη δική του περίπτωση ισχύει στο 100% αυτό που λένε στην Αμερική «Mywayorthehighway». Σε ελεύθερη μετάφραση «ή ακολουθείς τον δρόμο μου ή πάρε τον δικό σου». Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τον Πορτογάλο τεχνικό του Ολυμπιακού.

Αποδεικνύει συνεχώς πως όποιος του «αρέσει» ή του κάνει τη δουλειά, θα παίζει. Όποιος δεν του γεμίζει το μάτι ή δεν του κάνει τη δουλειά θα φεύγει. Μέχρι τώρα αυτή η τακτική έχει αποδώσει φανταστικούς καρπούς στον Ολυμπιακό. Άπαντες έχουν καταλάβει τους ρόλους τους, έχουν προσαρμοστεί, κάποιοι σίγουρα μουρμουρίζουν ή έχουν παράπονα, αλλά η ουσία είναι πως η ομάδα πάει τρένο. Κι όσο πάει τρένο, ο πρώην προπονητής της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας θα είναι πρώτος μάγκας στον Πειραιά και θα γεμίζει το βιογραφικό του με παράσημα για τις μελλοντικές του συνεργασίες…

Δεν είναι τυχαίο ότι σε ένα ματς από εκείνα που πολλές φορές αντιμετωπίζονται ως αγγαρεία όπως το χθεσινό στο Αίγιο, όχι απλά αποτέλεσε ευκαιρία να δείξουν παίκτες μεγάλης κλάσης, αλλά το έκαναν και με πολύ κέφι. Μόνο στο ότι σκόραραν Καμπιάσο, Τσόρι, Ερνάνι, αλλά και ο Κολοβός που περιμένει καρτερικά την ευκαιρία του να σταθεί κανείς, καταλαβαίνει πολλά και για το πώς δουλεύει η ομάδα, αλλά και για τα πλαίσια που έχει θέσει ο Μάρκο Σίλβα.

Από ‘κει και πέρα, φάνηκε ξεκάθαρα πως ο αγώνας της χρονιάς με την Άρσεναλ έχει αρχίσει για τον Ολυμπιακό. Κι επειδή πρώτοι απ’ όλους το έχουν καταλάβει οι παίκτες της ομάδας, φροντίζουν να αυξήσουν τις πιθανότητες συμμετοχής έστω κι αν προέρχονται από τον πάγκο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Παναιγιάλειος - Ολυμπιακός 0-4

News 24/7

24MEDIA NETWORK