Οι απορίες που έλυσε ο Σίλβα στο Βελιγράδι

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος καταγράφει τα συμπεράσματα από τον Ολυμπιακό που παρέταξε ο Σίλβα στο Βελιγράδι.

Οι απορίες που έλυσε ο Σίλβα στο Βελιγράδι

Μπορεί το χθεσινό παιχνίδι στο Βελιγράδι να είχε χαρακτήρα φιέστας μεταξύ φίλων, ο Μάρκο Σίλβα, ωστόσο, το αντιμετώπισε ως πρόβα τελικού και δοκίμασε όλα όσα είχε στο μυαλό του για το μεγάλο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. Τι κι αν δεν γνωρίζει κανείς ακόμη πότε θα γίνει τελικά αυτό το ματς. Ο Πορτογάλος κόουτς φροντίζει να κρατά την ομάδα του ετοιμοπόλεμη και να μην αφήνει καμία ευκαιρία να πάει ανεκμετάλλευτη.

Λύθηκαν απορίες

Είναι γεγονός ότι οι επιλογές του για την ενδεκάδα έλυσαν πολλές από τις απορίες των τελευταίων ημερών. Ή μάλλον επιβεβαίωσαν όλα όσα είχαμε αναλύσει το προηγούμενο διάστημα σχετικά με το πώς σκέφτεται και πως λειτουργεί ο 38χρονος κόουτς στέλνοντας μηνύματα εντός κι εκτός Ρέντη.

Το πρώτο και σημαντικότερο είναι ότι αν κι όποτε γίνει ο τελικός ο Ρομπέρτο θα βρίσκεται κάτω από την εστία. Η τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού κρίνοντας με ρεαλιστικά κριτήρια επέλεξε να προχωρήσει με την πιο σίγουρη επιλογή. Ο Ισπανός είτε μείνει είτε φύγει το καλοκαίρι δεν έπαψε να αποτελεί τον κορυφαίο τερματοφύλακα του πρωταθλήματος, ο οποίος μπορεί να κρίνει ακόμη και μόνος του ένα τέτοιο παιχνίδι, κάτι που πήγε να συμβεί και στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ κόντρα σε όλους και σε όλα.

Ο Στέφανος Καπίνο, ο οποίος αγωνίστηκε χθες στο δεύτερο ημίχρονο, έχει πολλά χρόνια μπροστά του και για να "ψηθεί" και για να ωριμάσει. Στα 22 του έχει καταφέρει πολλά, έχει φτάσει ήδη ψηλά, αλλά υπάρχουν πολλά ακόμη να δει και να μάθει, προκειμένου να γίνει ο επόμενος Ρομπέρτο στην "ερυθρόλευκη" εστία.

Για τα άκρα της άμυνας δεν υπήρχαν πολλές απορίες, από τη στιγμή που ο Ομάρ είναι τραυματίας και δεν θα αγωνιζόταν αν ο τελικός γινόταν το Σάββατο. Ο Νορβηγός διεθνής μπακ μάλλον δεν θα προλάβει ακόμη κι αν το παιχνίδι προγραμματιστεί για την προσεχή Κυριακή, όπως επιδιώκει η ΕΠΟ, παρά τα πολλά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν. Αν το παιχνίδι του κυπέλλου, ωστόσο, πάει ακόμη πιο μακριά λογικά θα είναι σε θέση να αγωνιστεί αντί του Σαλίνο, ο οποίος έδειξε επηρεασμένος από το μεγάλο διάστημα αποχής από τη δράση.

Στο κέντρο της άμυνας προτιμήθηκαν τελικά ο Μποτία με τον Ντα Κόστα αντί του Σιόβα, που έπαιξε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μάρκο Σίλβα δεν έχει μείνει ευχαριστημένος από τον αριστεροπόδαρο διεθνή στόπερ, επειδή θεωρεί ότι δεν έχει βελτιωθεί όσο πρέπει σε συγκεκριμένους τομείς του παιχνιδιού. Του τα είπε, του τα ξαναείπε, δεν είδε όσα περίμενε και του έδειξε τον πάγκο. Απλά πράγματα.

Για τις δύο θέσεις του άξονα δίπλα στον σίγουρο Μιλιβόγεβιτς, προτιμήθηκε ο πολύπειρος Καμπιάσο (αντί του Κασάμι), ο οποίος ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπώρησαν και εξαργυρώνει την επιβλητική του παρουσία στον ημιτελικό της Τούμπας με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Καιρό τώρα είχε φανεί η πρόθεση του κόουτς να εμπιστευθεί τον Αργεντινό και στον τελικό, κάτι που ισχύει για τον Φουστέρ, ο οποίος, επίσης, διατηρήθηκε στην ενδεκάδα με το περιβραχιόνιο στο μπράτσο.

ΠΡΟΤΙΜΑ ΕΡΝΑΝΙ

Όσο για τον Ερνάνι είναι προφανές καιρό τώρα ότι ο κόουτς τον προτιμά από τον Ντουρμάζ, ο οποίος στο διάστημα της προηγούμενης εβδομάδας έλειπε για δύο μέρες στην πατρίδα του, χάνοντας ισάριθμες προπονήσεις, προκειμένου να επισκεφτεί την ετοιμόγεννη γυναίκα του. Ακόμη κι αυτό το γεγονός ότι ο Σουηδός έχασε δύο προπονήσεις μεσοβδόμαδα πριν από τον τελικό του κυπέλλου, δικαιώνει την επιλογή του Πορτογάλου στον συμπατριώτη του, ο οποίος παρεμπιπτόντως πέτυχε και χθες ένα ωραίο γκολ.

Μπροστά από τον Κώστα Φορτούνη ξεκίνησε ο Άλαν Πουλίδο αντί του Μπράουν Ιντέγε, ο οποίος δεν ακολούθησε την αποστολή λόγω ενοχλήσεων στο πέλμα. Ο Νιγηριανός. αν γινόταν αύριο ο τελικός του κυπέλλου. θα έσφιγγε τα δόντια και θα αγωνιζόταν, αλλά από τη στιγμή που το χθεσινό ματς ήταν φιλικό, δεν υπήρχε κανείς λόγος να ρισκάρει.

Εκείνο που φάνηκε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα κόντρα σε έναν υποδεέστερο αλλά πιο έτοιμο αντίπαλο είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει τη φρεσκάδα και τον ρυθμό που είχε στα τελευταία του παιχνίδια. Λογικό είναι να συμβαίνει κάτι τέτοιο από τη στιγμή που η ομάδα έχει να παίξει επίσημο ματς από τις 17 του Απρίλη και το ματς-φιέστα με την Καλλονή.

Αυτό το ήξερε καλά ότι θα συμβεί ο Σίλβα, γι’ αυτό και κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του τον τελευταίο καιρό, ώστε να κρατήσει σε εγρήγορση τους παίκτες του, μέχρι να ολοκληρώσουν τις επίσημες υποχρεώσεις τους.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Χρήσιμα συμπεράσματα, ωστόσο, προκύπτουν και από τις αλλαγές που έγιναν στο "Μαρακανά". Οι περισσότεροι απ’ όσους μπήκαν από το ξεκίνημα του β’ μέρους όπως ο Κασάμι, ο Τσόρι και ο Πάρντο συγκεντρώνουν πιθανότητες να πάρουν χρόνο στον τελικό, ανάλογα με την εξέλιξη του ματς.

Τέλος, δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι έπαιξαν όλοι πλην του Κολοβού. Πήραν χρόνο συμμετοχής 22 ποδοσφαιριστές, αγωνίστηκαν δύο διαφορετικές ενδεκάδες και ο μόνος που δεν έπαιξε λεπτό ήταν ο πρώην άσος του Πανιωνίου, παρότι ταξίδεψε με την υπόλοιπη αποστολή. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο Σίλβα δεν τον υπολογίζει και πως θα συνεχίσει σε άλλη ομάδα την καριέρα του την επόμενη σεζόν, πιθανότατα με… ενοίκιο. Οι τελευταίες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ψάχνεται ήδη για το εξωτερικό, παρότι αρκετές ομάδες της Super League κάνουν… ουρά να τον αποκτήσουν, έστω και για ένα χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός 2-2
Σίλβα: "Θα μας ωφελήσει το φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρα"

News 24/7

24MEDIA NETWORK