"Σκύλος" ο Ρικάρντο Κόστα, αρκεί να δαγκώνει ακόμα (VIDEO)

Δεν είναι Μπρούνο Άλβες, είναι Ρικάρντο Κόστα. Προς τον συνομήλικο (33) και συμπατριώτη του διάσημου άσου της Φενέρμπαχτσε, κεντρικό αμυντικό φαίνεται πως έχει στρέψει το ενδιαφέρον του ο Ολυμπιακός για να ενισχύσει τα μετόπισθεν και να καλύψει το κενό του Ερίκ Αμπιντάλ.

"Σκύλος" ο Ρικάρντο Κόστα, αρκεί να δαγκώνει ακόμα (VIDEO)

Ο έμπειρος στόπερ έχει αγωνιστεί και με επιτυχία στα περισσότερα προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κι αυτό από μόνο του αποτελεί «συστατική επιστολή» επιτυχίας. Μετράει 124 συμμετοχές και 10 γκολ στην Ισπανία με τη Βαλένθια τη φανέλα της οποίας φορούσε μέχρι το προηγούμενο καλοκαίρι. Έπαιξε στην πατρίδα του με την Πόρτο (72 ματς, 4 γκολ), ενώ έχει περάσει από τη Γερμανία (Βόλφσμπουργκ, 58 ματς, 6 γκολ) και ένα… φεγγάρι από τη Γαλλία (Λιλ, 10 παιχνίδια, ένα γκολ).

Πρόκειται για κεντρικό αμυντικό, ο οποίος δεν είναι ιδιαίτερα ψηλός (1,83), ωστόσο, διακρίνεται για την ικανότητά του στο ψηλό παιχνίδι, καθώς και για το πάθος που μπαίνει στις προσωπικές μονομαχίες. Είναι "σκύλος" στο προσωπικό μαρκάρισμα, τομέας στον οποίο θυμίζει… Μανωλά, αλλά και σχετικά γρήγορος στις αντιδράσεις του.

Croatia vs. Portugal, 10th June 2013
Croatia vs. Portugal, 10th June 2013 FANNY SCHERTZER

Μέχρι εδώ όλα καλά θα μπορούσε να πει κανείς για τον έμπειρο άσο, ο οποίος συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες για να ενισχύσει τα μετόπισθεν των πρωταθλητών Ελλάδας και καλείται να μπει και να βοηθήσει άμεσα, σε διάστημα μικρότερο των δύο εβδομάδων.

Το μεγάλο ερωτηματικό αφορά το κατά πόσο είναι ακόμη μάχιμος και ικανός να αποδώσει τα αναμενόμενα σε υψηλό επίπεδο. Κι αυτό επειδή ο Ρικάρντο Κόστα δεν έρχεται, αν έρθει τελικά στον Πειραιά, από την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Γερμανία ή τη Γαλλία, που μετράει συνολικά 265 συμμετοχές, αλλά από τη Αλ Σαϊλίγια του Κατάρ!

Εκεί αγωνίζεται από το ξεκίνημα της φετινής περιόδου και από αυτό το γεγονός πηγάζουν διάφορα ερωτηματικά. Παραμένει ακόμη σε επίπεδο τέτοιο που να μπορεί να δικαιώσει τις μεγάλες προσδοκίες και να κάνει τη διαφορά σε Ελλάδα και Ευρώπη; Έχοντας κατεβάσει στροφές πηγαίνοντας σε ένα πρωτάθλημα λιγότερο ανταγωνιστικό από τα προηγούμενα, μπορεί να επανέλθει και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα για να "δέσει" την ασταθή φέτος αμυντική τετράδα των "ερυθρολεύκων"; Έχει το απαραίτητο κίνητρο να το κάνει από τη στιγμή που θα αποκτηθεί ως δανεικός μέχρι το καλοκαίρι;

"Σκύλος" ο Ρικάρντο Κόστα, αρκεί να δαγκώνει ακόμα (VIDEO)

Όλα αυτά θα κληθεί να τα αποδείξει στο γήπεδο, αν και εφόσον, όπως και ο Μίτσελ με τη διοίκηση θα κληθούν να πείσουν για το ορθόν της επιλογής. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός επιχείρησε και πέρυσι κάτι αντίστοιχο επιλέγοντας έναν έμπειρο επιθετικό σε ακόμη μικρότερη ηλικία (30) και από αναλόγου επιπέδου πρωτάθλημα, τον Παραγουανό Νέλσον Βαλντές, ο οποίος, επίσης, έχει παραστάσεις από υψηλό επίπεδο και "γεμάτο" βιογραφικό, αλλά στο γήπεδο αποδείχθηκε… πρώην ποδοσφαιριστής.

Δεν είχε ούτε τη φρεσκάδα, ούτε το κίνητρο, ούτε τις δυνάμεις για να ανταποκριθεί στο ρόλο που του ανατέθηκε με αποτέλεσμα να μπει στα πιτς με το πού επιχείρησε να ανεβάσει ρυθμούς και να μείνει στα ρηχά μέχρι το τέλος της περιόδου. Προφανώς οι αρμόδιοι του συλλόγου και ο προπονητής δεν έχουν ξεχάσει τι έγινε πέρυσι με τον Βαλντές και θα έχουν "σκανάρει" καλύτερα την περίπτωση του Ρικάρντο Κόστα…

"Σκύλος" ο Ρικάρντο Κόστα, αρκεί να δαγκώνει ακόμα (VIDEO)

Ο Πορτογάλος αμυντικός, πάντως, έχει δικαίωμα να αγωνιστεί και στη συνέχεια του Europa League, ενώ έχει αρκετές παραστάσεις και από τα ευρωπαϊκά Κύπελλα, καθώς έχει αγωνιστεί συνολικά σε 56 ματς Champions και Europa League. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο γήπεδο, αν τελικά προκριθεί αυτή η επιλογή και δεν προκύψει κάτι ακόμη καλύτερο σε πιο νεαρή ηλικία και από κάποιο πιο κοντινό μας πρωτάθλημα.

Δείτε μερικά από τα καλύτερα κοψίματα του Πορτογάλου, όσο αγωνιζόταν με την φανέλα της Βαλένθια:

Διαβάστε ακόμη

Καλλονή - Ολυμπιακός 0-5 (VIDEOS)

Θέμης Καίσαρης: Ο ρόμβος, η αποτυχία και οι Σπαρτιάτες

Αμπιντάλ: "Έχω πρόταση από τον Ολυμπιακό"

Μαρινάκης: "Σας στηρίζουμε"

Μίτσελ: "Ο Μπενίτες κέρδισε θέση στην ομάδα"

News 24/7

24MEDIA NETWORK