Το παρασκήνιο με Καμπιάσο και οι εκπλήξεις του Σίλβα

Τι είπε ο Πορτογάλος κόουτς στον έμπειρο Αργεντινό πριν από το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Τι του χάλασε τα σχέδια. Το scouting report της Ντιναμό. Ποιοι επιστρέφουν στην ενδεκάδα, ποια είναι τα σημεία-κλειδιά και πως σχεδιάζει να αιφνιδιάσει τους Κροάτες.

Το παρασκήνιο με Καμπιάσο και οι εκπλήξεις του Σίλβα

Η σημερινή μας… ιστορία ξεκινά από το απόγευμα του Σαββάτου. Λίγες ώρες πριν από τη σέντρα του αγώνα με την ΑΕΚ που εξελίχθηκε σε επίδειξη δύναμης για τον Ολυμπιακό, ο Μάρκο Σίλβα καλεί στο γραφείο του τον Εστέμπαν Καμπιάσο.

Σε εκείνο το τετ α τετ ο Πορτογάλος τεχνικός εξηγεί στον διάσημο Αργεντινό μέσο για ποιο λόγο επέλεξε να μην τον έχει στην ενδεκάδα του ντέρμπι. Τον ενημέρωσε ότι επειδή το παιχνίδι θα πάει στη δύναμη στο χώρο του κέντρου προτιμά τον Κασάμι, αλλά του αποκάλυψε παράλληλα, από εκείνη τη στιγμή, ότι τον προόριζε για βασικό στην αποψινή κόντρα με τη Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ!

Τα πράγματα, ωστόσο, δεν εξελίχθηκαν όπως τα είχε στο μυαλό του ο 38χρονος κόουτς τουλάχιστον στο σκέλος που αφορούσε τον πολύπειρο Καμπιάσο, ο οποίος αποχώρησε από την προπόνηση της Κυριακής, με ενοχλήσεις στην ποδοκνημική, χωρίς να έχει αγωνιστεί κόντρα στην ΑΕΚ ούτε λεπτό. Κάποιοι υπέθεσαν ότι ο Εστέμπαν μπορεί να ενοχλήθηκε που δεν μπήκε ούτε ως αλλαγή στην αναμέτρηση με τους "κιτρινόμαυρούς", ωστόσο, το σκεπτικό τους δεν ενισχύεται ούτε από τη στάση του διεθνούς άσου, αλλά ούτε και από τη γνωμάτευση του ιατρικού τιμ…

Η ουσία είναι ότι ο Καμπιάσο δεν ταξίδεψε με την αποστολή του Ολυμπιακού και απόψε δεν θα βρίσκεται ούτε στον πάγκο σε ένα παιχνίδι που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό για την πορεία και της ομάδας και του ομίλου. Μπορεί ο Μάρκο Σίλβα να δήλωσε ότι δεν έχει την ισοπαλία στο μυαλό του και πως η ομάδα του κατεβαίνει σε όλα τα παιχνίδια για τη νίκη, αλλά –μεταξύ μας- δεν θα τον χαλάσει και ο ένας βαθμός ανάλογα φυσικά με την εξέλιξη. Αν έρθουν και οι τρεις, ακόμη καλύτερα…

Γρήγορη και επικίνδυνη η Ντιναμό

Εκείνο που τον ενδιαφέρει πρώτα απ’ όλα είναι η ομάδα του να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της κάτι που δεν κατάφερε ούτε στον αγώνα με τη Μπάγερν, αλλά ούτε και στο Λονδίνο, άσχετα αν η κατάληξη των δύο αγώνων ήταν εντελώς διαφορετική.

Τοscoutingreportτης Ντιναμό αναφέρει ότι πρόκειται για μία πολύ γρήγορη ομάδα, ιδιαίτερα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που είχε αποφασίσει να την παρατάξει με τον Καμπιάσο από το ξεκίνημα. Μπορεί ο Εστέμπαν να μην έχει την αντοχή του Κασάμι, να μην καλύπτει τις ίδιες αποστάσεις, αλλά είναι πιο γρήγορος και πιο ουσιαστικός με τη μπάλα στα πόδια κι απόψε ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη την καλή κυκλοφορία και το κοντρόλ παιχνίδι.

Ένα από τα βασικά ζητούμενα, λοιπόν, είναι οι "ερυθρόλευκοι" να μη δώσουν χώρους δράσης στους γηπεδούχους κυρίως στο ανοικτό γήπεδο, να έχουν κοντινές αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές και να ψάξουν το γκολ έχοντας ασφάλεια στα μετόπισθεν.

Ντα Κόστα αντί Μποτία

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αναμένεται απόψε να επαναφέρει στην αρχική ενδεκάδα του Μάνουελ Ντα Κόστα στο κέντρο της άμυνας πιθανότατα αντί του Μποτία, παρότι έχει κάποια παραπονάκια και από τον Σιόβα. Ποια είναι αυτά; Η κακή συνήθεια του αριστεροπόδαρου στόπερ να "σπάει" το οφσάιντ κινούμενος πολλές φορές ένα ή δύο μέτρα πίσω από την υπόλοιπη αμυντική τριάδα. Ξέρει ότι για τον Σιόβα λειτουργεί πολλές φορές το ένστικτό της… αυτοσυντήρησης και κάνει τη συγκεκριμένη κίνηση πάνω στην ένταση του ματς, χωρίς να σκεφτεί ότι "σπάει" όλη την ανασταλτική αλυσίδα, αλλά φοβάται ότι κάποια στιγμή αυτό το λάθος θα το πληρώσει η ομάδα…

Το δεύτερο ερωτηματικό για την ενδεκάδα του παιχνιδιού στο "Μάξιμιρ" αφορά τη θέση του αριστερού μπακ, αλλά εδώ μάλλον δεν θα έχουμε έκπληξη ανάλογη με εκείνη του Λονδίνου. Ο Σαλίνο πιθανότατα θα καθίσει στον πάγκο και για να πάρει ανάσες από τη μεγάλη προσπάθεια του Σαββάτου, αλλά και για να αγωνιστεί αν χρειαστεί στον άξονα ως τρίτος «κόφτης», ανάλογα με τις απαιτήσεις στη ροή της αναμέτρησης.

Με Φορτούνη βασικό

Η επόμενη αλλαγή που θεωρείται δεδομένη και για την οποία σας είχαμε ενημερώσει μέρες τώρα, είναι η επιστροφή του "δαιμονισμένου" Φορτούνη στο αρχικό σχήμα. Από την ημέρα που διαβάσατε για τη διαχείριση των δύο "μαέστρων", είχατε πληροφορηθεί το πλάνο με Τσόρι κόντρα στην ΑΕΚ και "Φορτού" στην πρωτεύουσα της Κροατίας.

Για τα δύο "φτερά", Πάρντο και Σεμπά αποτελούν τις πρώτες επιλογές, από τη στιγμή που ο Ντουρμάζ δεν έχει δηλωθεί στη λίστα τηςUEFAκαι ο Ερνάνι παρότι πήρε πόντους και ψυχολογίας στο ματς του Σαββάτου, ακόμη δεν είναι έτοιμος για την παρθενική του συμμετοχή στην ενδεκάδα, κυρίως σε ό,τι αφορά την απόκριση στην ανασταλτική λειτουργία.

Και για όσους αναρωτιούνται γιατί πήρε τη φανέλα στο σπίτι ο "κολλητός" του Ερνάνι, Σεμπά, από τότε που συναντήθηκαν στην Ελλάδα, αυτό αφορά την προσήλωσή του στις γρήγορες επιστροφές και στην κάλυψη χώρων. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ υπήρχαν φάσεις που έτρεξε να καλύψει ακόμη και τους στόπερ, πέρα από το γεγονός ότι είναι "τανκ" στην πτέρυγα (σ.σ. θυμηθείτε πως ταλαιπωρεί τον Γκάλο στη φάση του 2-0, ο οποίος είναι σκαρφαλωμένος πάνω του…).

Σε περίπτωση, ωστόσο, που ο Πάρντο δεν κριθεί 100% έτοιμος, ή μείνει από δυνάμεις στη διάρκεια του αγώνα, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί –καθόλου αυτή τη φορά- το ενδεχόμενο να δούμε μαζί Τσόρι και Φορτούνη στο τερέν του «Μάξιμιρ». Τα υπόλοιπα, θα τα δούμε στο γήπεδο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ:

Ιδού οι πιθανοί "11" για το ματς με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Προπόνηση υπό βροχή για τον Ολυμπιακό στο "Μάξιμιρ"

Ποια ΑΕΚ; Η Ντιναμό, ο "Ράμπο" και ο... Βαρουφάκης

Σίλβα: "Πάμε για τη νίκη ακόμη και χωρίς Καμπιάσο"

News 24/7

24MEDIA NETWORK