Τους ποδοσφαιριστές τους σκέφτεται κανείς;

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος εξηγεί γιατί όλο αυτό που γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ζημιωμένος ουσιαστικά είναι μόνο ο Ολυμπιακός.

Τους ποδοσφαιριστές τους σκέφτεται κανείς;

Φαίνεται πως το σίριαλ με τίτλο "τελικός Κυπέλλου" θα έχει ακόμη πολλά επεισόδια. Το βασικό ερώτημα που μένει αναπάντητο στο μυαλό μου όλες αυτές τις ημέρες είναι το εξής: "Τους παίκτες τους σκέφτεται κανείς;" Έχουν σκεφτεί άραγε τόσο ο Υφυπουργός Αθλητισμού όσο και η ΕΠΟ αν με όλη αυτή τη φασαρία βοηθούν το άθλημα που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να υπηρετούν;

Απίστευτο ξενέρωμα

Είναι απορίας άξιο τι άλλο θα πρέπει να συμβεί προκειμένου να παιχθούν 90 λεπτά ποδοσφαίρου. Πόσα ακόμη συμφέροντα θα πρέπει να λυθούν στην πλάτη των ποδοσφαιριστών; Αυτό που θα δούμε άραγε όταν τελικά το δούμε θα είναι ένας ματς γιορτή ή μια παρωδία;

Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι ότι οι ποδοσφαιριστές έχουν ξενερώσει απίστευτα με όλα τα ευτράπελα που ζουν καθημερινά. Αν το περιορίσουμε στους παίκτες του Ολυμπιακού, καθώς εκείνοι της ΑΕΚ έχουν ούτως ή άλλως υποχρεώσεις και στα play off, θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο ότι δεν πιστεύουν στ’ αυτιά τους.

Υποτίθεται ότι θα έπαιζαν το συγκεκριμένο παιχνίδι στις 24 του προηγούμενου μήνα, μία εβδομάδα μετά από το τελευταίο τους επίσημο ματς για το πρωτάθλημα με αντίπαλο την Καλλονή. Οι περισσότεροι είχαν προγραμματίσει να αναχωρήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες κάνοντας χρήση της καλοκαιρινής άδειας. Μετά από λίγες μέρες έμαθαν ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 7 του Μάη. Μία ημέρα νωρίτερα αναβλήθηκε κι αυτό και πλέον όλα είναι στον αέρα.

ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ

Αν το καλοσκεφτεί κανείς μόνο τον Ολυμπιακό δεν συμφέρει αυτή η παρωδία για μια σειρά από πολύ σημαντικούς λόγους. Πρώτον οι παίκτες του όταν γίνει ο τελικός θα έχουν μείνει ανενεργοί για έναν μήνα τουλάχιστον και θα αντιμετωπίσουν μια ομάδα που θα παίζει ανά τρεις ημέρες ντέρμπι. Όποιος έχει παίξει μπάλα έστω σε ερασιτεχνικό επίπεδο μπορεί να καταλάβει πόσο αλλάζουν οι ισορροπίες της αναμέτρησης…

Δεύτερον χάνουν μέρες ξεκούρασης ενόψει μιας σεζόν που θα κληθούν να δώσουν προκριματικά για να προκριθούν στους ομίλους του Champions League. Αναρωτιέμαι όλοι αυτοί που κόπτονται για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου θέλουν να διευκολύνουν μια ομάδα ώστε να πάρει μέρος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και να διεκδικήσει βαθμούς για την κατάταξη της Ελλάδας στην UEFA ή όχι;

Όπως πολύ σωστά έγραψε ένας καλός συνάδελφος στο διαδίκτυο η Ελλάδα κινδυνεύει να είναι η χώρα που θα έχει δικό της πρόεδρο στην UEFA (σ.σ. Θόδωρος Θεοδωρίδης) και δεν θα έχει ομάδες για να αγωνιστούν στις διοργανώσεις της UEFA, αν τελικά δεν βρεθεί άκρη και επιστρέψει η FIFA για να επιβάλλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΖΑΝΤΑ

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως για όλα τα δεινά του ποδοσφαίρου η ευθύνη ανήκει στην ΕΠΟ. Μπορεί να είναι κι έτσι, ωστόσο, εκείνο που προκαλεί τη δική μου λογική είναι η άκρατη παρεμβατικότητα του Υφυπουργού Σταύρου Κοντονή. Έχω την εντύπωση ότι πλέον λειτουργεί για τη λεζάντα, καθώς οι αποφάσεις του στερούνται και λογικής και ρεαλισμού.

Πού ακούστηκε Υφυπουργός Αθλητισμού να ασχολείται με τους βοηθούς σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου; Γιατί δεν τους ορίζει μόνος του να τελειώνουμε; Να τοποθετήσει όποιον θέλει ως διαιτητή να διαλέξει και τους συνεργάτες του και να αναλάβει τη σχετική ευθύνη; Στο μυαλό του έχει δημιουργηθεί η στρεβλή εικόνα πως οι αποφάσεις του συνάδουν με τα «θέλω» της κοινής γνώμης.

Ποιος αλήθεια ορίζει και εκφράζει την κοινή γνώμη; Οι άνθρωποι που έρχονται σε επαφή μαζί του; Τα δημοσιεύματα; Οι διοικούντες κάποιων ομάδων; Δεν ξέρω αν το έχει σκεφτεί, αλλά καμία από τις αποφάσεις και τις βαρύγδουπες δηλώσεις του δεν έφεραν ως τώρα αποτέλεσμα. Ούτε η βία περιορίστηκε, ούτε ο κόσμος επέστρεψε στα γήπεδα, ούτε φαίνεται άσπρη μέρα στον ορίζοντα. Απλώς απαξιώνεται ακόμη περισσότερο και με το δικό του χέρι ένα περιορισμένων δυνατοτήτων προϊόν. Του έχει πει άραγε κανείς ότι με τις διαρκείς παρεμβάσεις ουσιαστικά ρίχνει νερό στο μύλο της αντιπαράθεσης των συλλόγων και των παραγόντων.

ΔΙΝΕΙ «ΠΑΤΗΜΑ»

Όταν σε κάθε απόφαση των αρμοδίων οργάνων, ο Υφυπουργός παίρνει θέση συμφωνώντας ή διαφωνώντας αυτομάτως δίνει «πάτημα» στους ενδιαφερόμενους να κάνουν τα δικά τους και να τον επικαλεστούν κιόλας.

Παρεμπιπτόντως η επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ ήταν εκείνη που αθώωσε τον Δημήτρη Μελισσανίδη από τις κατηγορίες του παρατηρητή Δημήτρη Κύρκου για εξύβριση και απειλή. Η Ομοσπονδία που κάποιοι έχουν κάνει καραμέλα ότι ελέγχει ο Ολυμπιακός αθώωσε τον ισχυρό άντρα της ΑΕΚ για ένα περιστατικό που έγινε μπροστά στα μάτια δεκάδων ανθρώπων.

Ας το βάλει κι αυτό στη ζυγαριά ο Σταύρος Κοντονής. Μαζί με όλα τ’ άλλα. Και ας αναλογιστεί ποιες από τις προθέσεις και τις αποφάσεις του έχουν φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε τελική ανάλυση αν υπάρχει μια ομάδα που δεν θέλει να γίνει ο τελικός, αυτή σίγουρα δεν είναι ο Ολυμπιακός. Κι ο νοών νοείτω…

Από την άλλη πλευρά, το να σκέφτεται έστω κάποιος ότι ο τελικός μπορεί να γίνει στις 2 Ιουνίου και οι «ερυθρόλευκοι» να ξεκινούν προετοιμασία στις 20 του ίδιου μήνα είναι τουλάχιστον ανέκδοτο κι όχι πολύ επιτυχημένο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ: Οι πιθανοί αντίπαλοι Ολυμπιακού και ελληνικών ομάδων στο Champions League
"Μπλόκο" από το ΟΑΚΑ στον τελικό του Κυπέλλου
ΠΑΕ Ολυμπιακός: "Ντροπή η αθώωση του Μελισσανίδη"

News 24/7

24MEDIA NETWORK