Το "διαβατήριο" του Ντουρμάζ και το (νέο) ταξίδι του Μανιάτη

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για την περίπτωσης του Τζίμι Ντουρμάζ που κόπηκε από τη λίστα του Champions League το καλοκαίρι και στη συνέχεια απέδειξε ότι είναι απαραίτητος και το ταξίδι του Γιάννη Μανιάτη στην Ιταλία.

Το "διαβατήριο" του Ντουρμάζ και το (νέο) ταξίδι του Μανιάτη

Ο Τζίμι Ντουρμάζ έλαμψε δια της απουσίας του από τον αγώνα του Μονάχου. Το ίδιο είχε συμβεί και στα προηγούμενα τέσσερα παιχνίδια του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων του Champions League. Ο λόγος προφανής: Ο διεθνής Σουηδός εξτρέμ δεν έχει δηλωθεί στη λίστα που παρέδωσε ο σύλλογος στην UEFA, ώστε να εξασφαλίσει διαβατήριο συμμετοχής στη διοργάνωση.

Το παρασκήνιο της "κοπής" Ντουρμάζ

Όπως θα θυμάστε, εκείνο το διάστημα ο αριστεροπόδαρος άσος ήταν ακόμη φευγάτος από τον Πειραιά. Μπορεί να ξεκίνησε πολύ καλά στο διάστημα της προετοιμασίας και να ήταν στις βασικές επιλογές του Μάρκο Σίλβα, ωστόσο, οι περσινές νωχελικές του εμφανίσεις τον είχαν τοποθετήσει στην πόρτα της εξόδου. Αυτός, άλλωστε, ήταν κι ένας από τους λόγους για τους οποίους αποκτήθηκαν στη διάρκεια του καλοκαιριού τρεις εισηγήσεις του Πορτογάλου κόουτς για τα δύο άκρα της επίθεσης (Πάρντο, Σεμπά, Ερνάνι), ενώ νωρίτερα είχαν πιάσει λιμάνι και οι Γιαννιώτας, Κολοβός.

Ο Τζίμι είχε ενημερωθεί για τα κακά μαντάτα όταν βρισκόταν στη Σουηδία για υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα. Δεν είχε κρύψει το θυμό και την απογοήτευσή του, ενώ είχε κάνει και δηλώσεις με τις οποίες έστελνε μήνυμα στον προπονητή του ότι θα ζητήσει εξηγήσεις. Κάποιοι ενοχλήθηκαν στη διοίκηση και άφηναν να εννοηθεί ότι αν τραβήξει το σκοινί τον περιμένει τιμωρία με βάση τον εσωτερικό κανονισμό, ωστόσο, ο Σίλβα καθάρισε την υπόθεση με τον δικό του τρόπο.

Κάλεσε στο γραφείο τον Ντουρμάζ μόλις εκείνος επέστρεψε στου Ρέντη, του εξέφρασε το σκεπτικό του και του παρείχε όχι μόνο κάλυψη, αλλά και κίνητρο. " Συνέχισε να προσπαθείς και δεν πρόκειται να χάσεις τη θέση σου στην ενδεκάδα", του υποσχέθηκε και πρόσθεσε: "Στο χέρι σου είναι να μπεις στη λίστα αν πάνε καλά και συνεχίσουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά τον χειμώνα".

Πρωτάθλημα και Εθνική

Σε εκείνη την κουβέντα ο νεαρός κόουτς κατάφερε όχι μόνο να κατευνάσει την –δικαιολογημένη- ίσως-οργή του 26χρονου παίκτη, αλλά να την μετατρέψει σε ακόμη περισσότερη διάθεση. Όλοι γνωρίζουμε ότι από τότε μέχρι τώρα ο Ντουρμάζ αποτελεί μαζί με τον Πάρντο την πρώτη επιλογή για τον… ασβέστη, έστω κι αν δεν φόρεσε ακόμη φανέλα με τη μπάλα του Champions League στο μανίκι. Στο πρωτάθλημα μετράει 9 συμμετοχές, τις 8 ως βασικός και μόλις μία ως αλλαγή με συγκομιδή τέσσερα γκολ κι άλλες τόσες ασίστ. Θα μετρούσε άλλη μία, καθώς είχε δηλωθεί και στην αρχική ενδεκάδα του ντέρμπι της Λεωφόρου, αλλά το παιχνίδι του προηγούμενου Σαββάτου δεν έγινε ποτέ, για λόγους που όλοι γνωρίζουμε…

Παράλληλα, συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις και ως μέλος της παρέας του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με το εθνόσημο, κάτι που στο τέλος της ημέρας του εξασφάλισε τη συμμετοχή στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Γαλλίας, καθώς στα μπαράζ η Σουηδία ξεπέρασε και το εμπόδιο της Δανίας.

Το σήμερα...

Για να επιστρέψουμε στο σήμερα, ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει ήδη την παρουσία του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και στην επόμενη φάση είτε του UCL είτε του Europa League. Αν όλα πάνε καλά στο τελευταίο ματς του ομίλου με την Άρσεναλ, οι "ερυθρόλευκοι" θα δώσουν το παρών στο ραντεβού των 16 καλύτερων της Ευρώπης και ο Ντουρμάζ ετοιμάζει το όπλο του, καθώς –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θα αποτελέσει την πρώτη από τις αλλαγές που θα υπάρξουν στη λίστα της UEFA. Το πίστεψε, το κυνήγησε και το αξίζει…

Ο Μάρκο Σίλβα είναι αποφασισμένος να κρατήσει την υπόσχεσή του, καθώς –πέρα απ’ όλα τ’ άλλα- ο Τζίμι μπορεί να του φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος κι όχι μόνο ως εξτρέμ. Ο Πορτογάλος τεχνικός υπολογίζει τον Ντουρμάζ κι ως 10άρι, καθώς χρειάζεται κι έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος να μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο όταν απουσιάζει ή πρέπει να παίρνει ανάσες ο Κώστας Φορτούνης.

Τέτοιον ποδοσφαιριστή διαθέτει ο Ολυμπιακός στο ρόστερ του και δεν είναι άλλος από τον μαέστρο Τσόρι Ντομίνγκες, ο οποίος, όμως, έχει ταλαιπωρηθεί φέτος από διαδοχικούς τραυματισμούς και στα 34ά του πλέον δεν είναι εύκολο να βρει τη φόρμα του. Δεν είναι τυχαίο όπως σας έχουμε ενημερώσει εδώ και καιρό ότι ο Ολυμπιακός έχει ανοικτές τις κεραίες του για έναν κεντρικό μέσο με επιθετικές αρετές, έναν χαφ που θα καλύπτει τις θέσεις "8" και "10" στην ενδεκάδα, έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Αριέλ Ιμπαγάσα. Ανάλογα με τις απαιτήσεις θα τον αποκτήσει είτε στη χειμερινή διακοπή, είτε (το πιθανότερο) μετά από το φινάλε της περιόδου…

Το ταξίδι του Μανιάτη

Στο μεταξύ, ο Γιάννης Μανιάτης δεν επέστρεψε με την αποστολή του Ολυμπιακού από το Μόναχο. Σε συνεννόηση με διοίκηση και τεχνική ηγεσία εξασφάλισε άδεια προκειμένου να ταξιδέψει στην Ιταλία για να επισκεφτεί τον γιατρό που τον εγχείρησε τον περασμένο Μάρτη στο Μόναχο. Ο αρχηγός της ομάδας, ο οποίος ακολούθησε με πολιτικά την αποστολή στη Λεωφόρο, ενώ κάθισε στον πάγκο της αναμέτρησης με τη Μπάγερν, παρότι προπονήθηκε κανονικά τις τελευταίες ημέρες, ήθελε να περάσει από ένα ακόμη τσεκάρισμα πριν κολυμπήσει και πάλι στα βαθιά.

Ανάλογα με τη γνωμάτευση θα εξαρτηθεί και το πότε θα επιστρέψει (πιθανότατα σήμερα-αύριο) στην Ελλάδα, αλλά και το πότε θα πατήσει ξανά χορτάρι, όχι για προπόνηση, αλλά για να αγωνιστεί σε κανονικό παιχνίδι μετά από διάστημα οκτώ μηνών. Να θυμίσουμε ότι είχε αγωνιστεί για μερικά λεπτά και στο φιλικό με τη Μπεσίκτας στη διάρκεια του Αυγούστου, αλλά στη συνέχεια νέες ενοχλήσεις τον έθεσαν και πάλι εκτός μάχης…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τι συμβαίνει όταν ο Ολυμπιακός παίζει "τελικό" για την πρόκριση;

Σταύρος Γεωργακόπουλος: Δεν παιζόταν η Μπάγερν δεν έπαιξε ο Ολυμπιακός

"Μαραθωνοδρόμος" ο Μιλιβόγεβιτς

News 24/7

24MEDIA NETWORK